Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Kiadványaink
A Feng Shui története

 
A messzi múltba nyúló történet, mely a Feng Shui születését meséli el egy teknőssel kezdődik. Ezt az állatot pillantotta meg ugyanis a Hszia dinasztia alapítója, a hatalmas uralkodó, Fu Hszi császár (Kr. előtt 2953- 2838), mikor egyszer a Sárga-folyó partján meditált. A vízből partra mászó lény páncélján különös jeleket fedezett fel, melyből megalkotta a kínai számmisztika, asztrológia szolgáló téziseket.
Tovább...
 
Mi a Feng Shui?

ImageA Feng Shui kifejezés hallatán sokak képzeletében egy egzotikus dél tengeri szigetecske képe jelenik meg pálmafákkal, míg mások ínycsiklandozó ételcsodát sejtenek benne. Az évezredes hagyományokkal rendelkező, sokáig titkos tudománynak számító kínai térrendezés tana azonban a szél (Feng , ejtsd: feng, fung) és víz (Shui, ejtsd: sui, suj, sáj) kínai írásjelek kombinációját takarja. A Feng Shui klasszikus alaptanításai azokra a megfigyelésekre épülnek, melyek szerint az Élet, a természet és a minket körülvevő világ folyamatos változásban létezik. Azonban ezen alakulások különféle ciklusokat, tervszerű egészet alkotnak, tökéletes rendszert építve fel.

 
Természetes harmónia

Image
Friss energia
A Feng Shui követői azt tapasztalták, hogy azon birodalmak, melyek uralkodóik révén követni tudták az idő követelte változásokat hosszú virágzásra számíthattak, vezetőik pedig szerencsében és sikerekben bővelkedő élethez, az anyagiak mellett szellemi értékekben is gazdagsághoz, hírnévhez és persze hőn áhított trónörököshöz jutottak.

Természetes, hogy a dinasztiák különféle Feng Shui tanácsadókat alkalmaztak, féltve őrizték titkaikat, nem riadtak vissza a leírt tudás meghamisításától, sőt a könyvégetéstől sem, ha ezt birodalmi és személyes érdekeik megkövetelték. Így az sem megdöbbentő, hogy Mao-ce Tung a Kulturális Forradalom idején e tudomány könyveinek sem kegyelmezett, legalábbis nyilvánosan nem. Ám titokban nagy figyelmet szentelt ezen általa tiltott tannak, részletesen tanulmányozva a különféle dinasztiák bukásának asztrológiai okait, mely szintén szerves részét képezi a Feng Shui-nak.

 

 
Miként működik a Feng Shui?

Image
Feng Shui iránytű
A csi a taoista felfogás szerint az az éltető energia, melynek köszönhetően minden folytonosan változik, alakul. A csi által létezünk, s a csi bennünk lakozik. A csi éltet minden életet égen és földön. Aki tudja, hogyan áramoltassa a csit, megőrzi egészségét, és távol tartja magától a bajt. Ez az évezredes élet-elixír receptje, amely mind a mai napig hatásos!

Születésekor minden lény egy meghatározott csi mennyiséget hoz magával, melyből élete végéig gazdálkodik. Képzeljük el most testünket, mint egy szalonból vásárolt 0 km-es autócsodát, melyhez használati utasításként elmondják milyen üzemanyaggal működik, milyen teljesítményre képes és milyen karbantartást igényel. Ha ennek ellenére nem megfelelő benzint tankolunk, folyamatosan erején felüli sebességre kényszerítjük járművünket, nem visszük szervizbe, akkor az hamarosan tönkre megy. Előbb csak a teljesítménye csökken, majd az alkatrészei is sorban mondják fel a szolgálatot.

Image
meridiánok
A Feng Shuit nevezik a környezet akupunktúrás kezelésének is, lévén ezzel a tudománnyal képesek vagyunk meghatározni, hogy egy adott lakás helyiségei mely szervünknek felelnek meg, továbbá az egyes területek a csakráinkkal is párhuzamba állíthatóak. Orvoslásként a csi megfelelő összegyűjtése, táplálása, szakszerű végigvezetése valamennyi helyen szolgál, továbbá a megfelelő szimbólumok, színek alkalmazása az adott életterületeken. A megfelelően kialakított otthon olyan a lakók számára, mint az éltető energiában bővelkedő táplálkozás a test számára.

 A Feng Shui fő feladata, hogy egy-két eszközzel ezen negatív hatások jelentős részét kiküszöbölje, továbbá megteremtse a pozitív lehetőségek áramlását.
Tovább...
 
Feng Shui és a modern tudomány

Image
James E. Lovelock

A Feng Shui-t sokan egy kézlegyintéssel sorolják a szélhámosság, kínai mágikus praktika kategóriába, anélkül, hogy elgondolkodnának miként is vélekedik mai tudományunk minderről.

1979-ben James E. Lovelock angol biokémikus adta közre új Gaia-hipotézisét (Gaia: A földi élet új megvilágításban). Gaia, a görög mitológia Föld istennője, aki egyszerre jóságos és kegyetlen: barátságos azoknak, akik követik szabályait, ám mindazokkal szemben, akik kihágásokat követnek el, kegyetlenül megtorolja tetteiket.

Tovább...