Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

A Feng Shui története

 
A messzi múltba nyúló történet, mely a Feng Shui születését meséli el egy teknőssel kezdődik. Ezt az állatot pillantotta meg ugyanis a Hszia dinasztia alapítója, a hatalmas uralkodó, Fu Hszi császár (Kr. előtt 2953- 2838), mikor egyszer a Sárga-folyó partján meditált. A vízből partra mászó lény páncélján különös jeleket fedezett fel, melyből megalkotta a kínai számmisztika, asztrológia szolgáló téziseket.

Az őt követő dinasztiák tovább tökéletesítették e tudományokat, hivatalosan elismerték gyakorlóit, sőt külön kiváltságokban részesítették azon tudós mandarinokat, akik hosszú tanulmányok után nyertek beavatást a térrendezés titkaiba. Általuk határozták meg a császárok mely városba tegyék uralkodói székhelyüket, hol alapítsanak új városokat, mikor költözzenek, hová temessék őseiket, majd később őket magukat. E mesterek nélkül egyetlen uralkodó sem mert volna építkezésbe fogni. Ezt később a gyarmatosítók is megtapasztalhatták, hisz sok esetben a helyi lakosság ellenállását pont az váltotta ki Hong Kongban és másutt, hogy valamely Feng Shui szempontból kedvezőtlen területre akarták kényszeríteni az ottaniakat vagy nem megfelelően kialakított munkahelyeket kínáltak részükre. Mára a hatalmas méretű külföldön élő kínai kolóniáknak köszönhetően széles körben ismertté vált a Feng Shui Európa és Amerika szerte. Lassacskán nincs olyan könyvesbolt, mely ne kínálná tucatjával e téma könyveit, a lakberendezési boltok polcain pedig ott díszelegnek a különféle szélcsengők, kristályok, speciális tükrök, melyeket a Feng Shui tanácsadók javasolnak különféle térproblémák orvoslására.

 

Nagy tévedésben él azonban az, aki úgy véli a Feng Shui tudománya csupán annyit jelent, hogy valaki pénzfüzéreket aggat a kassza fölé a nagyobb bevétel reményében vagy a boldog igen kimondásának pillanatában készült fotó elhelyezése a hitvesi ágy mellett örök garanciául szolgál a házastársi hűségre. A tárgyak elhelyezése természetesen fontos része e tanításnak, ám aki elmélyed a térrendezés tudományában megérti hogyan működik a világ, milyen erők vezérlik, mi az ember szerepe a Földön, megismeri saját belső természetét, feltárul előtte életének küldetése, megnyílik előtte más emberek sorsa, értelmezni tudja a betegségek jelentését, a látszólagos véletleneket.

 

Ez az ősi önismereti módszer, szellemi út segít a környezetben megteremtett rend által megismerni a belső világ rendjét, leküzdeni az örök emberi gyarlóságokat, oldani a magányt, a félelmet, az elszigeteltséget, az önzést. A Feng Shui által valódi türelemre, szeretetre, önzetlenségre, belső békére és nyugalomra lelhetnek mindazok, akik hajlandóak időt és energiát áldozni ezen tudás elsajátítására, mernek változni és változtatni, ha elérkezett az ideje.

 
Következő >

Keresés

Alkotóműhely.hu

Látogassa meg testvéroldalunkat is a www.alkotomuhely.hu címen!
A honlap tartalmából:

- Díszítőművészeti mintakönyvek
- Mandala tanfolyamok
- Rendelhető képek és Mandalák

Mandala kalendár