Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui és a modern tudomány

Image
James E. Lovelock

A Feng Shui-t sokan egy kézlegyintéssel sorolják a szélhámosság, kínai mágikus praktika kategóriába, anélkül, hogy elgondolkodnának miként is vélekedik mai tudományunk minderről.

1979-ben James E. Lovelock angol biokémikus adta közre új Gaia-hipotézisét (Gaia: A földi élet új megvilágításban). Gaia, a görög mitológia Föld istennője, aki egyszerre jóságos és kegyetlen: barátságos azoknak, akik követik szabályait, ám mindazokkal szemben, akik kihágásokat követnek el, kegyetlenül megtorolja tetteiket.

A Föld egy pontosan kiegyensúlyozott rendszer, amely saját túlélése érdekében szabályozni tudja a rajta uralkodó állapotokat. Tehát amennyiben az emberi faj túlzottan veszélyessé válik környezetpusztító tevékenysége, mérhetetlen mohó fogyasztási szokásai miatt a Földnek, úgy az természeti katasztrófák, járványok formájában válaszol a támadásokra.

A különféle törzsi mítoszokban rokon szemlélettel találkozhatunk, hiszen megannyi kultúra ábrázolja egyetlen élőlénynek a Földet, mely egyetlen őssejtből fejlődött ki. "Nem a Föld tartozik az emberhez, hanem az ember a Földhöz. Az ember nem szövője, csupán egyik szála az élet hálójának. Bármit is tesz a hálóval, önmagával teszi"- vallotta Seattle amerikai indián törzsfőnök.

Modern tudományunk is igazolja mindezt, azon felfedezéseivel, hogy nem léteznek egymástól elkülöníthető, izolált jelenségek, ugyanis világunkban minden mindennel összefügg, hatást gyakorol egymásra. Így válik érthetővé miként is működik a Feng Shui, hogyan hathatnak egymásra olyan dolgok, mint fizikai környezetünk és életünk eseményei, továbbá miért hat azok életére is, akik nem hisznek benne. Ugye mennyire nevetségesnek ítélnék azt az embert, aki úgy vélekedne, hogy gravitáció csak Angliában létezik, mivel ott fedezte fel Newton, vagy szerinte csak az amerikai kontinenst érintené a relativitás elmélete, hisz itt publikálta Einstein ezen megállapítását.

 
< Előző

Keresés

Alkotóműhely.hu

Látogassa meg testvéroldalunkat is a www.alkotomuhely.hu címen!
A honlap tartalmából:

- Díszítőművészeti mintakönyvek
- Mandala tanfolyamok
- Rendelhető képek és Mandalák

Mandala kalendár