Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui- óriási segítség

Azt mondják, hogy mindent előbb kezdek el, mint mások. Én úgy érzem, hogy mindent a maga idejében teszek. Talán néha mások vannak lemaradva.
 
13 éves voltam, amikor az első Pránanadi tanfolyamot elvégeztem, majd utána folyamatosan egészen a 6.szintig jutottam. Ekkor már rengeteg ezoterikus könyvet olvastam és az ezotéria sokágávalmegismerkedhettem, melyekből legjobban az auralátás érdekelt.
 
15 évesen hallottam először a Feng Shui-ról is. Emlékszem, hogy teljesen elutasítottam és azt gondoltam róla, hogy ez valami olyan kitalált dolog, melyet az unatkozó, gazdag emberek csinálnak. Teljesen feleslegesnek gondoltam.
 A Pránanadi tanfolyamok elvégzése után évekig nem foglalkoztam semmiféle ezotériával.
 
Az iskola, a különböző nyelvvizsgák, melyeket szintén sokkal előbb teljesítettem, mint mások, például angolból és olaszból előrehozott érettségiket tettem, a jogosítvány megszerzése (17 évesen) sok energiát elvettek.
 
A gimnázium utolsó évében, vagy talán már előbb is (2008. körül) újra megjelent az ezotéria
az életemben. Ez talán köszönhető egy nagyszerű tanáromnak is, akivel - bármilyen furcsán is hangzik- az auralátást gyakoroltuk az egyik tanórán, a karate és az éneklés mellett, annak
ellenére, hogy nyelvtanár volt.
 
Ekkor már nem érdekelt különösebben az auralátás, csak a Feng Shui. Most már úgy gondoltam, hogy miért ne próbálhatnám ki, hátha mégis működik.
 
Talán ekkor jelentkeztem először a Feng Shui tanácsadói tanfolyamra is, de ekkor már nem volt több hely a csoportban. Későn jelentkeztem.
 
Sorra vásároltam a különböző Feng Shui könyveket és nagy elszántsággal pakolásztam összevissza a lakásban. 10 könyvet is végig olvastam, ahhoz, hogy meggyőződjek róla, hogy valójában nem értem. Minden könyv mást írt, és amit az egyik könyv javasolt, azt a másik elutasította. Nagyon nagy káosz alakult ki bennem és így a lakásban is. Ugyanakkor valamit mégis csak jó helyre tehettem, mivel 2009 elején egy olyan üzleti lehetőség jött az életembe, mely jó időre meghatározta az anyagi helyzetemet.
 
Az érettségi után, a főiskolai tanulmányaim mellett a párommal kezdtem el együtt dolgozni egy saját vállalkozásban. Ez az új üzleti lehetőség több embert igényelő munka volt, mégis először ketten dolgoztunk. Nekem nagyon jól kiegészítette a főiskolai tanulmányaimat, hiszen jórészt azt is tanultam, amiről a munkám szólt. Így volt szerencsém a gyakorlatban is látni, azt, amit a könyvek leírtak.
 
Ez az időszak nagyon meghatározta az életemet, de sajnos negatív irányba. Rengeteget dolgoztunk együtt, szinte éjjel-nappal és még ez is kevés volt. Emlékszem sokszor dolgoztam az ablak előtt az irodában és miközben nekem, annyi dolgom volt, hogy tudtam, hogy aznap nem fogok vele végezni, a velem egykorúak vidáman sétálgattak az utcán, fagyit nyaltak, nevetgéltek és élték azt az életet, amit egy átlagos huszonéves él. Nekem csak a munkámra volt időm. Bár ez anyagilag jó volt, hiszen olyan dolgokat tudtam megvásárolni magamnak, melyet viszont ezek a fagyit nyaló huszonévesek valószínűleg nem vehetnének meg, de ekkor még nem jöttem rá, hogy nem minden a pénz.
 
Ez a jó üzletmenet kb. egy évig tartott. A vége az lett, hogy amiért egész nyáron dolgoztunk, ami miatt a családtól, barátoktól és persze magunktól vettük el ez időt, azt a munkát sok-sok ígérgetés után végül nem fizették ki. Az időközben felvett alkalmazott pedig meglopta a céget, és így az év végén Karácsonykor eljutottunk odáig, hogy volt egy becsődölt cégünk,rengeteg tartozásunk és ami még eddig nem volt: rengeteg szabadidőnk.
 
Ez alatt az idő alatt folyamatosan rendezgettem a lakást a jó Feng Shui érdekében a különböző könyvek ”segítségével”. Ezeknek köszönhetően került az akvárium előbb a Segítőkész, emberek utazás területre, később a fürdőszobába, a Gazdagság, siker életterületre. Mivel a munka mellett egyáltalán nem volt idő, arra, hogy gondozzuk ezt az akváriumot, így a benne lévő halak folyamatosan haltak el, volt hogy egymást ették meg. Ma már tudom, hogy ezek mit jelentenek, és azt is tudom, hogy ez milyen összefüggésben van a velünk történtekkel.
 
A csőd után több mint fél évig nem volt munkánk. Szörnyű időszak volt. Teljesen magamba fordultam és különböző betegségek jelentek meg. 21 éves voltam ekkor, én mégis kb. 50-nek éreztem magam és nem éreztem magamban semmi ambíciót, nem volt életkedvem, célom. Sorra küldtem el ez önéletrajzaimat, melyekre semmi válasz nem jött.
 
Viszont rengeteg időm volt újra. Ekkor vettem észre például, hogy milyen gyönyörű virágok vannak a kertemben. Láttam kinyílni azt a virágot, amit eddig észre sem vettem, hogy létezik.
 
Ekkor jöttem rá, hogy úgy ment el az elmúlt egy év, hogy a munkán kívül semmit nem láttam. Kb. fél év után, mikor valahogy ismét erőt éreztem magamban újra elkezdtem Feng Shui könyveket olvasgatni. Újra sok változtatásokat csináltam a lakásban. Például megcseréltem a hálószobát és a dolgozószobát. Nem tudom, hogy mit tettem ekkor jó helyre, és mit nem, de újra bejött egy nagyszerű üzleti lehetőség az életünkbe.
 
A dolog azonban kísértetiesen hasonlított az előzőhöz. Ismét sok munka, alkalmazott hiány, idegeskedés, stressz és ismét nem jutott idő semmire. Az, hogy Karácsonykor dolgozunk teljesen természetes volt, mint ahogyan az is, hogy észre sem vettük, hogy véget ért egy hét, hiszen nem volt munka nélküli nap. Anyagilag ismét jó időszak volt ez, bár nem annyira mint az előző munkánál. Az előző csődből sok mindent megtanultunk, ám az éjjel-nappal dolgozást most sem tudtok elkerülni.
 
Valahogy ebben az időszakban ismerkedtem meg Halzer Dorottya Feng Shui iskolák című könyvével. Nagyon örültem, hogy végre találtam egy olyan Feng Shui könyvet, mely érthető módon írta le, hogy hogyan kell iránytűvel mérni és, hogy hogyan kell a lakást kielemezni. Sokkal több mindent írt le, mint a legtöbb Feng Shui könyv. Elhatároztam, hogy beiratkozok Dorottyához a szeptemberben induló tanácsadói tanfolyamra.
 
Korábban is azt gondoltam, hogy akkor fogok elmenni Feng Shui tanfolyamra, ha a Feng Shui segítségével sikerül megteremtenem rá a pénzt. Ez a munkanélküli időszakban egy lehetetlen dolog volt és később is, mindig másra ment el a pénzem. De a tanfolyam indulása előtt egy általam kiharcolt üzletből, pont annyi bevétel maradt, mely fedezte a tanfolyam összes költségét.
 
Mégis kétségeim voltak a tanfolyam elkezdésével kapcsolatban. Viszont az első nap amikor bementem, először éreztem azt, hogy végre jó helyen vagyok.
 
Nagyon sok mindent tanultam Dorottyától, amiért örökké hálás leszek neki. Bár a tanfolyam alatti időszakban a sok-sok új információból, csak keveset tudtam befogadni. Így is voltak sikerélményeim, de nem volt olyan nagy áttörés, mint, amire számítottam.
 
Igaz a 40m2-es irodánkat sikerült egy 150m2-es irodára cserélni, a bevételeim növekedtek és sok olyan összefüggésre rájöttem, melyek a Feng Shui, és különösen Dorottya nélkül nem mentek volna.
 
2013 elején azonban a nagy iroda feleslegessé vált, ismét véget ért a munkánk – nagyon hasonló módon, mint az előző. A történtek után sokáig vívódtam és még azon is elgondolkodtam, hogy vagy nem működik a Feng Shui, vagy valamit ismét nagyon rossz
helyre tettem. Nem adtam fel, elkezdtem keresni az okokat, hogy miért nem működik.
 
Dorottya által megismerkedtem egy látónővel, aki egyben rossz energiák levételével is foglalkozik. Miután elmentem hozzá, sok mindent rendbe tett az életemben, beszélgetéseinkkel előrébb vitte az életemet. Nagyon hálás vagyok neki. Talán ez indította be a folyamatokat, mert innentől kezdve jó irányba felgyorsultak a dolgok. Mintha pillanatok alatt lehullott volna egy lepel és sikerült talán mindent meglátnom mögötte, amit eddig vagy nem akartam észrevenni, vagy nem látszódott még a sötétben.
 
Az egyik Feng Shui klubbon megismerkedtem egy kineziológussal, aki sokat segített abban, hogy felszínre hozzam és feldolgozzam a problémáimat. Olyan problémákat fedezett fel, melyekről eddig nem is tudtam, hogy mennyire befolyásolják az életemet.
 
Egy radiesztéta szakember segítségével jó helyre került az ágyam is. Megjegyzem, hogy Feng Shui szempontból is jobb helyre tette a radisztéta. Ha egy kicsit odafigyeltem volna, én is így raktam volna. De valamiért sok mindent nem vettem észre, melyeket most próbálok orvosolni.
 
Kiderült például, hogy az iránytűmet is rosszul olvastam le, és így rosszul is mértem be a lakást. Igaz csak néhány fokról van szó, de ez is sokat jelent.
 
Most már tapasztalatból tudom, hogy nem csak a jól berendezett lakás van hatással az ember lelki világára, hanem fordítva is nagyon igaz, a lelki összhang is befolyásolja a lakás jó energiáit. Ha nincs rendben az ember belül, kívül sem tud rendet teremteni.
 
Érdekes, hogy miután elkezdtem azzal foglalkozni, hogy lelkileg megoldjam a problémáimat folyamatosan rendrakási kényszerem volt. Sorra jártam a lakás minden apró részét és mindenhol alapos lomtalanítást tartottam. Ez a második nagyobb lomtalanítás volt már, de sajnos az elsőnél még sok mindent nem vettem észre. Csak miután belül rend lett, azután tudtam például észrevenni, hogy mennyi nem használt, felesleges tárgyam van és, hogy mennyi negatív jelentésű kép van a falon. Azóta óvatosabb vagyok a képekkel, hiszen tudom, hogy mennyire erősen tudnak aktivizálni és sajnos nem csak a jót vonzzák be.
 
A rendrakás és a lomtalanítás azóta sem ért véget. Az ember mindig talál valami olyat, melyre már nincs szüksége. Időnként felül kell vizsgálni a tárgyainkat, mint ahogyan a gondolatinkat is- valóban szükségünk van rájuk, előrébb visznek, vagy a múlthoz kötnek?
 
Úgy érzem, igazán csak most kezd beköltözni a jó Feng Shui a lakásomba, mint ahogyan az éltem is csak most kezd jó irányába menni. Végre beiratkoztam egy olyan OKJ-s képzésre, mely már nagyon rég óta vonzott, vannak munkalehetőségeim, és egy saját ötlet alapján kifejlesztett vállalkozás tervezési folyamatában vagyok. Remélem, hamarosan beszámolhatok ennek pozitív fejlődéséről is.
 
Végezetül el kell mondjam, hogy miközben anyagilag óriási veszteségek értek, most értettem csak meg, hogy milyen hatalmas kincseim vannak: szerető család, akik a bajban mindig segítettek, egészség, egy olyan otthon és kert, mely nem sok embernek adatik meg (még ha Feng Shui szempontból nem is a legmegfelelőbb, hiszen a legjobb orvoslási lehetőségként csakis a költözés jöhet szóba) és sok-sok olyan aprónak tűnő dolog, melyek csak, ha nem lennének, akkor venném észre, hogy valójában mennyire fontosak nekem.
 
Tudom, sok mindent kell még tanulnom, sok mindenben kell még változnom. Valahol az út elején lehetek még, de azt is tudom, hogy Feng Shui nélkül most minden rosszabb lenne.
 
Sokan kérdezik tőlem, hogy tényleg hat ez a Feng Shui dolog, mert ők nem hisznek benne. Erre én mindig azt mondom - kicsit idegesen-, hogy attól, hogy nem hiszel a gravitációban, attól még leesel a tetőről. Azért mondom kicsit idegesen, mert néha azt gondolom, hogy bár ne működne így, bár ne lenne hatással az életünkre, az hogy mit hová teszünk a lakásban. Hiszen saját bőrömön tapasztalhattam meg azt, hogy mit okoz egy rosszul elhelyezett akvárium.
 
Ugyanakkor megfordítva a dolgot, hatalmas változásokat lehet elérni és pozitív dolgokat bevonzani, ha felismerjük, hogy mit hová kell tenni, és tudatosan rendezzük be az otthonunkat.
 
Óriási kincs a Feng Shui. Remélem, hogy ezt sokan fel fogják ismerni és azt is remélem, hogy sokaknak én is segíthetek ebben a felismerésben, életük jobbá tételében.
 
F. Rita (24 éves)
 
Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
  
 
< Előző   Következő >