Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a bioboltban

 Vági Judittal és Vaskó Gabriellával, a Gyöngyforrás bio-és ajándékbolt tulajdonosnőivel, a XIII. kerületi Római kert lábánál lévő üzletükben beszélgetünk.Tyúk vagy a tojás… Hogy alakult nálatok a helyzet? Az üzlet volt meg elsőként vagy az a tevékenység, mellyel szerettek volna foglalkozni?

Judit: - Mindketten nyitottan és érdeklődéssel figyeljük a mások által ezoterikusnak nevezett dolgokat. Azonban a magam életében tapasztaltak indítottak a biobolt nyitás ötletéhez. A candida problémám kapcsán érett elhatározássá mindez és váltottuk tettekre közösen Gabriellával.

Gabriella: - Magam is kacsingatok a bio-életmód felé, nagyon sokban változtattam is már hibás étkezési szokásaimon. Elsősorban nálam az volt a meghatározó, hogy olyan munkát találjak, melyben megtalálhatom a számomra szükséges önállóságot és a magam uraként tevékenykedhetem. Itt tényleg a mi kreativitásunkon, munkakedvünkön és kedvességünkön múlik az üzlet zavartalan menete.

Miként esett a választás a Hegedűs Gyula utcára, pont erre a boltra?

Judit: - Természetesen hosszas keresgélés előzte meg a tényleges döntést. A bevásárlóközpontok a megfizethetetlen bérleti díjak miatt és az egyéb általuk támasztott feltételek miatt eleve kizárttá váltak. Aztán fontos pontja volt a keresésnek mindaz, amit eddig olvastam és tudtam a Feng Shuiról. Mivel hozzád is jártam tanulni és itt rengeteg gyakorlati tapasztalatot osztottál meg velünk arról, amit a konkrét üzleti tanácsadás folyamán láttál, sok mindent eleve kizártam. Utcai, jól megközelíthető boltot kerestünk, ahol nem kell órákig körözni a kocsival, horribilis parkolási díjat fizetni. Kerültük a zsákutcában található helyeket és persze még rengeteg apróságra figyeltünk. Szerencsére ez egy valóban új építésű ház, ahol mi vagyunk az első bérlők. Nem kell aggódnunk attól, hogy mi történt e helyen az előző vállalkozásokkal. Mi itt valóban tiszta lappal indulunk. Bár ennek ellenére nem felejtkezünk meg a tértisztításról, hogy személyes energiáinkat összhangba hozzuk e hely kisugárzásával, hogy kedvező benyomás fogadja mindazokat, akik bejönnek nap mint nap a boltba.

Gabriella: - Látszólag ez nem a legforgalmasabb környék, ám mi arra számítunk, hogy azok a lakók, akik a frissen épült Cézár-házat és a Római kertet választották otthonukul, már abba a generációba tartoznak, akik számára fontos az egészséges, korszerű táplálkozás. Nyitvatartási rendünket is a környéken lakók szokásaihoz igazítottuk, hogy ne csak az tudjon nálunk vásárolni, aki napközben ráér, hanem munka után is maradjon idő a vásárlásra.

Gyönyörűek a dekorációk, melyek valóban kellemessé teszik az üzlet hangulatát.

Judit: - A dekorációk, melyekből sokat mi saját kezűleg készítünk, természetesen illeszkednek a Feng Shui által meghatározott életterületek szín- és formavilágához. Annyira hangulatosak, hogy az ajándékot vásárolni kívánók nemcsak a polcon lévő, beárazott tárgyakat viszik, hanem ezeket a díszeket is. A Feng Shui szabályai szerint ugye a szabadon futó csövek energiaveszteséget okoznak azon az életterületen, ahol találhatóak, ezért kell őket valamilyen eszközzel elfedni, beburkolni. A nővérem például azt a valóban mutatósan elhelyezett függönyanyagot is szerette volna megvenni, amivel az egyik csövet takartam el. Persze adtunk el már képet a falról és egyéb olyan eszközöket, melyeket azért tettünk ki, hogy a bolt forgalmát elősegítsük.

 Mi a tapasztalatotok arról, hogy miként hat ez a környezet a vásárlókra?

Judit: - Jóval hamarabb nyílnak meg, kérnek tanácsot, sőt sokan szeretnek bejárni beszélgetni a vásárlás mellett. Valóban családias a hangulat. Ha valaki nem találja a polcon az általa keresett dolgot, mi beszerezzük a részére. Nemrégiben az üzletben egy hölggyel a candidáról beszélgettem és közben láttam, hogy az éppen válogató másik vásárló teljesen mozdulatlanná válva figyeli a beszélgetést. Majd lassan odajött és ő is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Kiderült régóta vizsgálják már, de eddig nem jöttek rá a problémája okára, és életében először itt hallott a candidáról. Ezek olyan élmények, melyekért azt hiszem érdemes dolgozni, tevékenykedni. Itt valóban megtapasztalom a gyakorlatban is, hogy a környezet mennyire kihat a személyes hangulatomra, energiámra. Eddig is a lakásomban éreztem a Feng Shui hatékony voltát, ám az üzletben még kézzel foghatóbb formában mutatkozik meg, hogy mindez nem csupán babona, hanem valódi tudomány.

Judit említetted, hogy hosszú ideje folytatsz Feng Shui tanulmányokat. Miért gondoltatok akkor mégis arra, hogy üzleti tanácsadást kérjetek az üzletre?

Judit: - Azt hiszem nagyon fontos, hogy egy olyan személy is lássa az üzletet, akinek ebben valóban nagy gyakorlata van, évek óta ezzel foglalkozik. Más valamiről olvasni, érdeklődni és más, ha valakinek ez a hivatása. A tanácsadás során minden egyes apró részletet megbeszéltünk és egy kerek egésszé állt össze mindaz, amit elméletben tudtam, ám a gyakorlatban ilyen gördülékenyen valóban egy szakember tudja alkalmazni.

Gabriella: - Mindkettőnknek nagy erőt adott, hogy a Feng Shui szellemében tervszerűen alakítottuk ki az üzletet. A tanácsadás egy világos menetet adott a kezünkbe, megkönnyítve ezzel a tervezés és a kialakítás folyamatát. A bútorokat a Feng Shui mérettáblázat szerencsés méreteit figyelembe véve terveztettük, belekombinálva az egyes életterületekre jellemző szimbólumokat is. Még arra is ügyeltünk, hogy az adott életterület kedvező számaihoz illeszkedő darabszámú szekrényelem kerüljön az egyes helyekre. Persze van, aki mindezt megmosolyogja, ám számunkra az a fontos, hogy mind a vevőink, mind mi magunk szeretünk az üzletben tartózkodni.

Milyen praktikus tanácsokat fogadtatok meg, melyek segítik a kedvező üzletmenetet?

 Gabriella: - A bejárattal szembe eső nagy falfelületet átfestettük zöldre, hogy ezzel is aktivizáljuk a Család, egészség területet, mely a cég egészséges fejlődése számára fontos, azt mutatja, hogy itt családias a hangulat, számít a vásárló személye. Ez a fal szín aktivizálja a Gazdagság, siker területen az anyagi gyarapodást, hiszen a jó szívvel visszatérő vevők jelentik a cég forgalmát is. A pénztárgépet is ezen utóbbi életterületen tartjuk, hogy tovább fokozzuk az itt befolyó bevételt. Természetesen a gépre nincs közvetlen rálátása a belépés pillanatában a vásárlónak, mert ezzel tudatalatt azt az információt kapja, hogy itt elsősorban ő a fontos, nem a pénze. Ha a nagy bevásárlóközpontok pénztár áradatára gondolok tényleg már én is megértem, hogy ott én egyénileg nem számítok, csak az, hogy ott hagyom a pénzem. A mi boltunk más szemlélettel bír, de így viszonyul a bioélelmiszer a hagyományos élelmiszerekhez is.

Judit: - Nagy előnye a boltnak, hogy szabályos alaprajzú, így nem a hiányosságok orvoslására kell elsősorban törekednünk, hanem a kedvezőt még kedvezőbbé tenni. Még itt az interjú készítés során is kaptam fontos tanácsot, amit természetesen azonnal megfogadtam, nevezetesen, hogy a szemetest ne a Gazdagság, siker területen tartsuk, hanem a bolt kevésbé érzékeny pontján. Úgy érzem, hogy a Feng Shui az élet más területein is figyelmesebbé, tudatosabbá tett. A bolti munka pedig egy újabb örömforrása vált számomra, ahol mindazokat a dolgokat, melyeket tanultam, tapasztaltam másokkal is megoszthatom.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >

Keresés

Alkotóműhely.hu

Látogassa meg testvéroldalunkat is a www.alkotomuhely.hu címen!
A honlap tartalmából:

- Díszítőművészeti mintakönyvek
- Mandala tanfolyamok
- Rendelhető képek és Mandalák

Mandala kalendár