Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a Brnoi étteremben Szegeden

Dudinszky Nóra - régi kedves ügyfelem és tanítványom - a Brnoi étterem ügyvezetője Szegeden. Ő mesél konkrét tapasztalatairól, melyben üzleti és magánéleti részek is helyet kapnak. 
 
Én akkor kezdtem feng shui-val foglalkozni,amikor egy működő étteremnek lettem majdnem, hogy véletlenül az ügyvezetője.
 
Kicsit megijedtem a feladattól. De tudtam ez az, amit szeretnék csinálni és miután 1 évig üzletvezető voltam ebben az étteremben, így azt gondoltam,sok minden nem változik,hisz eddig is szívem-lelkem adtam ebbe bele.
 
Véletlenül olvastam az interneten egy cikket egy dunaszerdahelyi étteremről, akik feng shui szakértőt kértek fel az ő éttermük felújításához. Úgy gondoltam ez nekem is jó lenne, mert hiszem azt, hogy a harmónia fontos, főleg egy vendéglátó helynél…
Felhívtam én is Dorottyát. Megbeszéltünk egy nem is távoli időpontot és találkoztunk az étteremben. Mikor ezt elmondtam a szüleimnek, az alkalmazottaknak, természetesen mindenki hülyének nézett.. 
Mindegy! Én hittem magamban és a feng shui-ban!
 
Körülbelül.5 óra hosszáig beszéltük a szükséges átalakításokat, melyek szerencsémre nem voltak nagyon költségesek. Mindent visszanézve és miután később a tanfolyamon is sokat beszéltünk róla, már láttam miért ment csődbe az étterem a volt főnököm vezetése alatt.
Például a gazdagság, siker területen nem működő hűtőszekrény, felhalmozott kacatok, fa anyag—ami jó lenne,de nem kacat formájában. Ezt a mai napra teljesen rendbe raktam!
 
Természetesen nem tudtam mindent 100 %-ban tökéletesre fejleszteni. De úgy gondolom, nem is lehet, bármennyire is szeretnénk. Az is biztos, hogy bár már egy éve csinálom az éttermet, nem lettem gazdag. De azt látom, hogy jó úton haladok és egy jó személyzettel a hátam mögött sikerünk lesz hamarosan,.illetve folyamatosan van. Bár ez még nem elegendő ahhoz,hogy jól éljek belőle!
 
Viszont a mai gazdasági helyzetet tekintve örülhetek neki, hogy nincsenek milliós adósságaim, fenn tudom az éttermet tartani és hiszem,hogy mind a feng shui, mind az agykontroll tanfolyam sokat segítettek ebben.
 
Ami még szintén érdekes, hogy a lakásomat sem tudtam eladni egy1 évig. Csak miután alaposan kilomtalanítottam az egész lakást és segítőkész emberek, utazás területre tettem a kívánságlistámat, egy elefánt ormányába tűzve. Lehet ez nevetségesen hangzik, ha nem velem történt volna, nem is hiszem!
 
Az új lakásom sem tökéletes, de a feng shui-t tudatosan alkalmazva újíttattam fel. Amikor a szüleim meglátták- beleszerettek,hisz a feng shui harmóniát teremt. Eddig ők sem hittek nekem, de mégis sikerült a szőnyegeiket kicseréltetnem velük, illetve amikor  mondtam,hogy az oklevelet melyik falra kell tenni, apukám rögtön oda kalapált egy szöget és felrakta. Sőt anyukám még tértisztítást is csinált!
 
A barátnőmet szintén érdekli a feng shui. A férje sokáig nevetett rajtunk, de mára már őt is „megfertőztük”. Sőt, ő segít nekünk mérni.
 
Hiszem azt, hogy sikeres lesz az éttermem, de ezért tennem is kell, az ölünkbe semmi nem hullik! Ha rossz minőségű ételeket készítenek a szakácsok, akkor bármilyen füstölőt használhatok, bármilyen elefántot kitehetek, biztosan nem lesz hatása! Tehát hangsúlyozom, nem attól változik valami, hogy elhelyezünk tárgyakat.
Attól, hogy teszel érte és a gondolataid is úgy alakítod. Aki egész nap csak sopánkodik, hogy milyen rossz neki, az ne csodálkozzon, ha semmit sem halad előre.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy én mindig tökéletesen érzem magam, de igyekszem. Nekem is vannak mélypontjaim, de kimászok belőle, mert vannak céljaim.
 
Visszatérve az étteremre. Mikor kifestettem, a festőnek is elmondtam, hogy ezt az éttermet a feng shui elvei szerint fogja kifesteni. Ezzel nyertem még egy embert, aki tuti hülyének nézett…Viszont mikor az új lakásom festette, már megkérdezte, hogy ez is úgy lesz kifestve?:-)
 
Azt is fontos elmondanom, hogy mikor átvettem az éttermet egyik napról a másikra, akkor minden elkezdett elromlani. Értem ezalatt a konyhai berendezési gépeket, a wc-ben csőtörés lett, a konyha kapacitása kevés volt, nem bírtuk a vendégeket időben kiszolgálni. Tehát villanyszerelőre is nagyon sokat kellet költenem. Az ablakokat szigeteltetni kellett, mert télen nagyon hideg volt. A konyhán az összes hűtőt ki kellett cserélnem, mert egy ellenőrzés során azt mondták: legközelebb megbüntetnek, ha még a régi hűtőket meglátják. Természetesen igazuk volt, mert rossz állapotban voltak. A fritőzöket szintén cserélnem kellett, mert folyamatosan elromlottak. Folytathatnám még, de szerintem elég. A lényeg, hogy rengeteg pénzt és energiát beleöltem már, tehát ezért sem adom fel! Egy idő után, mikor valami elromlott, már csak nevettem. Úgy gondoltam és elvem ez, hogy semmit nem kaphatunk meg ingyen, tehát nem véletlen romlottak el a dolgok. Már a végén tartok úgy érzem, nem sok dolog maradt, ami kicserélésre vár.
 
Fontos még a vendégek bizalmának visszanyerése, ami viszont nagyon sok energiát igényel. Ha valamit elrontanak, ahhoz egy pillanat is elég, de visszacsinálni nagyon sok idő kell! Ezért türelmes vagyok!
 
Sajnos a karrier területen van egy kis hiány. De erre a falra szegedi színészek fotóit tesszük- minden hónapban egyet. Ez a szegedi Sztárok fala! Ekkor a szerepeikből kiállítás is nyílik az étterem alsó részén. Így képeket sem kellett vennem, hiszen mindig érdekes fotók kerülnek fel! Ez a terület segítőkész emberek, illetve alkotókészség területre esik. Ez azért fontos, mert ezek a színészek törzsvendégek lettek és megtisztelnek azzal, hogy ide járnak! Sőt a fotósnak is elmondtam, hogy a balról jobbra néző fotóknak jobban örülök. Így ő is igyekszik erre odafigyelni.
 
Karrier területen még volt egy kis problémám. Volt egy kávégépünk,ami piros volt. És mikor megtudtam, hogy karrier színe kék,fekete, illetve támogató színe szürke, ezüst, arany, fehér, akkor kiakadtam. Ráadásul a Coca- cola termékeit áruljuk, na persze piros rekesz, piros hűtő stb. A colába belenyugodtam, hiszen tudjuk, vannak dolgok, amin nem tudunk változtatni, de szerencsére kicserélték a kávégépemet. Kék ezüstre! Már csak abban bízok, hogy nem egy csődbe ment üzletből maradt rám…
 
Hír,hírnév (tűz elem) területen is egy bejárati ajtó csere vár rám, mert elég rossz állapotban van, e lépésről lépésre haladunk. Ráadásul ide egy piros vagy zöld ajtó lenne jó fából. Ugye a hír, hírnév terület színe a piros, meg mivel tűz elem, a fa támogatja. Nem nagyon láttam még ilyen ajtót,de megoldom!
 
Az én gua számom a 2-es, ami a szerelem,házasság terület és szerencsémre az irodám pontosan erre a területre esik. Tehát pirosra festettem ki,az íróasztal helyét is megcseréltem,nem az ablak van a hátam mögött,hanem egy  fal, ami erősít és egész nap képes vagyok ott ülni. Szeretem nagyon!
 
Az étterem működési engedélyét segítőkész emberek területre tettem egy mandalával, amin Buddhák vannak. Ellenőrzéskor eddig mindig minden rendben volt és egyébként is mindent igyekszünk a lehető legjobban csinálni.
 
Tudom, hogy hosszú még az út a célomig, de lehet ez valaminek a kezdete!
 
A Dorottya által tartott tanfolyamot is látogattam. Sőt egy évig türelmetlenül vártam!
Érdekes emberekkel találkoztam és olyan helyzetekkel, amire azt mondtam, lehet az én gondjaim miniatűrök ehhez.
Sőt, akkor éreztem azt először, hogy érdekel, hogy más emberek hogyan élnek, mit és miért csinálnak úgy, ahogy csinálják. Holott lehet- van könnyebb megoldás. Azóta tudom, hogy itt még nincs vége, többet szeretnék tudni, tehát még vár rám az emberi gondolkodás felfedezése.


 
 
Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
Következő >