Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a céges tréningszervezésben

 Az általam üzemeltetett on line vonalon naponta rengeteg Feng Shuihoz kapcsolódó kérdést kapok. Egy különösen feltűnő levél írója, Dr. Gothárd Csaba, mostani beszélgetőpartnerem. Nagyon tömör fogalmazásából nemcsak az tűnt ki, hogy mindezidáig nem sok kapcsolata lehetett a tér-rendezés művészetével, hanem az is, hogy olyan ember, aki a szavak hatalmának hódolója.

Ön pragmatikus embernek vallja magát és annak is látszik. Mi vezette el most a Feng Shuihoz?

A fejlődés! Én alapvetően kommunikációval és elkerülhetetlenül emberi kapcsolatokkal foglalkozom. Az én tudásom álláspontjáról nézve is fontos a tér és annak tagolása. Tudom már, hogy a tárgyainknak üzenete van. Ezért nevezem őket emblémáknak. Ma, amikor egy pár pamutzoknit százötven forinttól huszonkettőezer nyolcszázig lehet kapni, akkor ez is emblémává válik. Az emblémák üzenetet hordoznak és megkönnyítik a tájékozódást kapcsolatainkban. Az embléma viselőjének jó vagy rossz közérzetet képes nyújtani. Egy tekintély- elvű ember milyen kényelmetlenül érezheti magát egy társaságban sámlin kuporogva, vagy mondjuk egy viharvert autó volánja mögött. Az ő testi-lelki kényelmét egy magas támlájú, karszék illetve egy nívós autó tudja biztosítani. Idáig eljutva mondom azt: íme van egy másik tudomány, ami más szemszögből nézi azt, amit –részben – én is. Hát lássuk, mit mond az? Mi hasznosítható számomra Feng Shui elveiből?

Ha már így van nem gondolt arra, hogy egy tanfolyamon elsajátítja a Feng Shui tudományát?

Nem! Hiszen ha házat akarok építeni, nem iratkozom be az építészmérnöki karra. Ha megbetegszem nem végzem el az orvosi egyetemet, ha jó zenét akarok hallgatni nem szükséges megtanulnom hegedülni. Nincs idő és kapacitás rá. Az ismeretek felhalmozott tára már egyetlen tudományon belül is lehetetlenné teszi a polihisztorok létezését. Mit tehetek hát, ha gyors, eredményes és hatékony akarok lenni? Körülnézek a piacokon és megbízom házépítéssel a számomra legmeggyőzőbb építési vállalkozót, a legbizalomgerjesztőbb orvoshoz fordulok panaszaimmal, vagy megveszem a számomra legkellemesebben zenélő együttes CD-jét.

Mielőtt elmondaná miben igénylte tanácsaimat, fontos, hogy megismerjük Önt és azt a területet, ahol dolgozik. A tanácsadás során is lényeges elem a saját személyiség és a végzett munka közti összhang megteremtése.

 A TIGRIS évében az IKREK havában születtem. Szeretek erre hivatkozni, mert a munkám és karrierem szempontjából előnyös jellemzőket hordoz. Első nekifutásra orvos lettem, ám érdeklődésem, ambícióm számára ez szűknek bizonyult. Így váltottam az egészségügyi üzleti életre. Dolgoztam, mint orvos- és patikalátogató, gyógyszerforgalmazónál értékesítési menedzser, majd voltam tanácsadó, értékesítési igazgató és közben beértem kommunikációs tanácsadónak. Ez idő alatt alkalmam nyílt megismerkedni a nálunk még kevésbé ismert Önfejlesztő Szervezetek (Learning Organization) elveivel. Rájöttem, hogy az emberek nem olyan sokfélék, mint első látásra tűnik. Megtudtam, hogy ami egyértelműnek tűnik egyikünk számára, az egyáltalán nem az a többieknek. Felismertem, hogy miközben nagy érdeklődéssel követjük a természetfilmekben a királypingvin, a mélytengeri polipok vagy a termeszek szokásait, szinte alig érdekel, hogy megértsük vagy megértessük magunkat a szomszéddal, a gyerek tanító nénijével, a zöldségessel. Rájöttem arra is, hogy ha valami nem megy, nem az a leghatékonyabb, ha erősebben toljuk! Megtanultam, hogy a következmények térben és időben távol eshetnek az okoktól. A kiváltó tényezőt nem mindig akkor és ott kell keresni, ahol a következmény felbukkan. Ezek a felismerések tanulmányaim tükrében valamiféle küldetéstudattal ruháztak fel. Különösen miután körülpillantva magam körül rengeteg tipikus hibát, hiányosságot tapasztalok. Ebből a küldetéstudatból született meg tanácsadó irodám. Tudja, az ógörögök azt hitték, hogy egy megfoghatatlan szellemi lénynek, valamiféle szellem hatalmának, a daimonának jelen kellett lennie a lélek vagy a gondolat születésénél, hogy az szárnyaló, sikeres lehessen. Mi ezt a daimonát testesítjük meg megbízóink, üzletfeleink számára. Névnek is ezt választottuk.

Konkrétan milyen szolgáltatást nyújtanak a megbízónak?

Legkedvesebb foglalatosságunk a Team Performance Management. Csoportok teljesítményét katalizáljuk. Megbízásos alapon ez változó dolgokat ölel fel. Van ahol a csapatépítés-erősítés, van ahol személyiség-fejlesztés illetve partner-orientáció tudatosítása, vagy kommunikáció- és tárgyalástehnikai esetleg előadói technikák fejlesztésével érünk célt. A program-portfoliók összeállítása, megvalósítása mellett kommunikációs tanácsadást is vállalunk előadás, illetve konzultációk formájában, valamint ha igénylik bértárgyalóként is állunk az ügyfél rendelkezésére.

Milyen konkrét dologban volt fontos a Feng Shui tanácsadás?

Mi és ügyfeleink körül a tárgyi környezetet szinte kizárólag egyedi igényeikre kidolgozott ajánlataink, fax- vagy számítógépes üzenetváltásaink jelentik. Hiszen úgy a megismerkedés, mint az igényfeltáró megbeszélés már csak illemből is az ügyfél telephelyén zajlik. Ők hívnak, mi megyünk!

Abban kértem a segítségét, hogy olyan céges levél-fax illetve nyomtatványokat és számítógépes templatokat szerkeszthessünk, ami harmóniát sugároz és megerősíti az ügyfél bizalmát.

Egy dolgon nem tudok, két dolgon nem szeretnék változtatni. Nevünk már adott. Jelképnek egy lángnyelvekből álló felröppenni madarat választottunk. Ezt szeretnénk megtartani. Végezetül pedig a jelszavunkat, amivel ügyfeleink feltétlen bizalmára pályázunk, hiszen az Ő sikere a mi érdekünk!

Milyen hasznos információkat, megvalósítandó dolgokat kapott a tanácsadás során?

Bemutatkozásából már látom, hogy Ön egy különleges problémával kell megküzdjön. Személyisége „Tűz” jegyű, ellenben választott hivatása a kommunikáció pedig „Víz”. Ezt kell összehoznunk úgy, hogy ne oltsák ki egymást.

A madár, amit mutatott jó ötlet, de változtassa meg a színét. Legyen pirosas vagy aranyszínű.

Mindenképpen a tér felső részén helyezze el, lehetőleg középen, a lap képzeletbeli 9.Hír,hírnév területén. Segítene, ha egy csúcsával felfele álló egyenlő szárú háromszögbe tudná helyezni. A háromszög az embernek a magasabb rendűvel, a spirituálissal való kapcsolatát erősíti. Ez jól harmonizál az éppen felröppenni készülő madárral.

A háromszögnek sötét, meleg színt válasszon!

A jelkép alatt az írás semmiképp se dőlt betűvel szerepeljen. Instabilitást kölcsönözne a jelképnek és ezzel a vállalkozásnak magának.
 
A vállalkozás neve legyen olyan kiegyensúlyozott és stabil, amilyennek eredményeit szeretné.

A nevét és a jelképet ne válassza el vízszintes vonallal a cég nevétől. Ezzel elzárja magát és cégét egymástól.

A jelszót szerepeltesse a lap alján és középen. Ez legyen a kéknek valamely árnyalata.

Próbáljon meg valamilyen lekerekített megjelenést szerkeszteni. Egy kör- vagy ovális formába helyezni. A tűz és víz színei közötti antagonizmust érdemes lenne egy kis zöld színnel, mely a fa elemet jelzi, feloldani. El tud képzelni valami zöldet ide?

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >