Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a digitális nyomdában

 Lóránt Mónikával a XVI. kerület egyik legforgalmasabb főútja mellett lévő üzlethelyiségében beszélgetünk. Mint az üzlet vezetője személyesen osztja meg gyakorlati tapasztalatait a Feng Shui alkalmazásáról.

Miként alakult eddig az életed?

 
Műszaki beállítottságú embernek tartom magam. Képesített magasépítő, tűzvédelmi mérnök az eredeti végzettségem és néhány évig aktívan tevékenykedtem e szakterületen a diplomám megszerzését követően. Majd 15 évet töltöttem otthon a négy gyermekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy tétlenkedtem volna. A párommal alapított cégünk fő profilja az építőipar, azon belül tetőszerkezetek készítése és javítása. Az ő munkáját segítettem az építőipar fejlődését nyomon követve.
 
Ez idő alatt tanultam meg a számítógép rejtelmeit, használatát egészen a gépek összeállításáig. Közben kezdett el érdekelni az ezotéria és az alternatív gyógyászat is. Legelőször a kineziológiával találkoztam, mint páciens. Utána végeztük el párommal a Reiki-t. Mindezt megelőzte, hogy én már 1988-óta vegetáriánus voltam. Ennyi idő után kezdtem azt érezni, hogy nem akarom, hogy csupán az töltse ki a napjaimat, hogy otthon ülök arra várva, hogy a család hazaérjen. Ezek ellenére néha azt éreztem, hogy csoda, hogy ennyi évig bírtam, amikor én teljesen más típusú személy vagyok. Szerettem volna végre valamibe én is önállóan kezdeni. Pontosan még nem tudtam, hogy mi is lenne az, de várakoztam valami új inspirációra.

Ekkor véletlenül... Igaz a véletlenben nem hiszek. Inkább talán úgy fogalmaznék, hogy a Sors fordulataként, kezembe került a Feng Shui Mandalák című könyv. Logikusan képtelen vagyok magyarázatot találni, hogy mi oka lehetett, hogy annyira megragadott ez a téma. Ekkor beiratkoztam a húgodhoz, aki az említett könyv mandaláit rajzolta, mandalakészítő tanfolyamra. Már rengeteg kész munkát is vittem és továbbiakat alkottam. Mindig is szerettem alkotni. Rajzolás, hímzés vagy varrás, bármit csináltam, amitől úgy éreztem, hogy örömet lelek benne. Sok mandalát készítettem ismerőseimnek ajándékba. A tanfolyamon döntöttem el, hogy szeretnék még részletesebb ismereteket kapni a Feng Shui világáról. 2003-ban tanácsadói képzésen vettem részt nálad, ahol a Feng Shui mellet egy egészen új szemléletet, látásmódot tanultam. Több volt, mint egy tanfolyam.

Ebben az időben nyitott az üzlet?

Mi a párommal nem szoktunk sokat filozofálni, ha döntésről van szó. Egyik nap elhatározunk valamit és neki is kezdünk a megvalósításnak. Talán a négy gyerek mellett alakult ki ez a szokásunk, hiszen nincs sok időnk gondolkodni, mert túl sok felé kell figyelnünk, rengeteg feladatunk van. Egy nap szólt az egyik ismerősünk, hogy tud a környéken, közel a házunkhoz, egy kiadó üzlethelyiséget. Innen már gyorsan alakultak az események.

Az üzletválasztást és a kialakítást befolyásolta már részedről az, hogy tanulni kezdted a Feng Shui tudományát?

Mindenképpen. Amikor megláttam az addig rattan-ajándékboltként működő üzletet, már nem csodálkoztam, hogy új bérlőt keresnek. Az üzlet bejárati ajtajából egyenes rálátás nyílt a mellékhelyiségre. Hideg volt bent és iszonyú kosz, rendetlenség. Minden térrendezési szaktudás nélkül is sok jel utalt arra, hogy mi okozta, hogy itt nem ment túl szerencsésen az előző bérlőknek.

 Egy teljes hónapig zajlottak a felújítási munkák. Olyan por és piszok volt a boltban, hogy arra mi magunk sem számítottunk a kezdetén. Négy rétegben szedtük le a tapétát, amely a jó húsz évvel ezelőtti divatnak sem felelt volna meg talán maradéktalanul. Nagy munkába került energetikai szinten is eltávolítani az addigi kedvezőtlen energiákat. Kicsomagoltuk az egész boltot. Minden burkolatot felszedtük. Sőt a teljes elektromos rendszert is átalakítottuk, megszüntettük a falakon kívül lógó vezetékek káoszát. Egy-két apróság kivételével kívül-belül rendbe hoztuk az üzletet. Próbáltam az addig tanultak alapján berendezni és kialakítani a belső teret. Azóta is folyamatosan alakítom, változtatom az üzletet. Ez egy olyan hosszú folyamat, amelyért a mai napig is tenni kell. Rendszeresen végzek tértisztító szertartást, hogy emeljem a rezgésszintet és fenntartsam a nyugalom, a harmónia légkörét.

Miként hat ez azokra, akik rendszeresen járnak a digitális nyomdába?

Mivel mi olyan kiadványokkal, kis szériás dolgokkal foglalkozunk, amelyeket hagyományos nyomda nem vállal, ezért a kapcsolat alapja nálunk: a személyesség. Tervezünk szórólapokat, névjegykártyákat, meghívókat akár kis mennyiségben, a Feng Shui szabályainak megfelelő módon is. Vállalunk otthon nehezen kivitelezhető igényes és akár extrém ötleteket. Ez a légkör és a hozzáállás hozza be az üzletbe a megrendelőket és tartja itt őket, hogy visszatérjenek újra, amikor szükségük van ismét a szolgáltatásainkra.

Jól emlékszem, hogy egyik alkalommal egy férfi zavartan topogott az ajtóban és alig érhetően próbálta elmagyarázni, hogy ő milyen névjegyet szeretne. Kiderült mandala mintára gondolt. Mikor elővettem egy egész gyűjteményt, nagyon megkönnyebbült, hogy itt végre nem értetlenkednek azon, hogy mit is keres ő valójában. És ez csupán egyetlen eset a számtalanból, amely megtörtént.

De, ha már itt tartunk, szeretnék én is valamit tőled kérdezni - mondja Móni. – Az a fő problémám, amellyel a nyitás óta a mai napig folyamatosan küszködöm, hogy bár jóval olcsóbban dolgozunk, mint a hasonló tevékenységet végzők, itt mégis folyton alkudozni akarnak velem az árról vagy azt remélik, hogy ingyen dolgozom. Ennek mi lehet az oka?

A legszembetűnőbb, hogy sehol sem látni egyetlen táblát sem, amely közölné a szolgáltatások árát. Így sokakat elrémíthet, hogy pontosan nem tudják mi mennyibe fog kerülni. Másokat pedig, akik már jól ismerik a konkurencia árait, alkudozásra késztethet ez az állapot. Legfontosabb, hogy jól látható helyre, megfelelő Feng Shui méretezésű formában és színben kerüljenek ki a szolgáltatások tényleges díjai. Távozáskor fedezzük fel a cégtáblán a hatalmas szárnyas angyal figurát. A gazdasági tevékenységet végzők, ha ilyen spirituális szimbólumokat használnak, akkor arra számíthatnak, hogy sokan gondolják majd, hogy az Isten fizesse meg szolgálataikat és ingyenes szolgáltatást várnak el.

Akkor mielőbb hozzálátok ezen változtatásokhoz! Érdekes abba is belegondolnom, hogy 2005-ben megismételtem a Feng Shui tanácsadói kurzust. Annyi új információt hallottam, amely persze előzőleg is elhangzott már, csak én ekkora értem meg arra, hogy végre valóban meghalljak információkat és ennek megfelelően cselekedni is tudjak. Rájöttem, hogy olyan világítást választottam az üzletbe, amely kifejezetten károsan hatott. A halogén lámpák drótjai, mint a gerendák, szabdalták fel a harmonikus energiaáramlás útját. Halogatom, hogy szélcsengőt szereljek fel. És csak 2006-ben jutottam odáig, hogy a szomszédból érkező negatív energiákat megfelelő tükörrel orvosoljam.

Úgy gondolom a Feng Shui leképezése az aktuális gondolataimnak és az érzelmi állapotomnak. Amiben biztos vagyok, amiben érzem, hogy mit szeretnék, azon életterületek működnek és szemmel láthatóan teljesek. Ahol elbizonytalanodom, ott a tér is kissé üres, rideg vagy nehezen kap funkciót. Tudom, hogy ez egy folyamat, amelyet magam is befolyásolok a Feng Shui eszközeivel. Ezt teszem napról napra. Szerencsére ebben párom is segít. Bármilyen újabb ötletem van, hogy Feng Shui szempontból mit hová szeretnék, ő megoldja a kivitelezését. Néha nevet a hóbortomon, de alapvetően őt is érdekli az ezotéria. Sőt, az otthoni tértisztítást általában közösen végezzük. Ebből is kitűnik, hogy fontosnak tartom, hogy nem csupán az anyagi sikerek érdekében a boltban alkalmazom a Feng Shui-t, hanem otthonunkban is. Szerintem ennek valódi jelentősége van, ahogy az életünk eseményei is visszaigazolják mindezt.


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
 
< Előző   Következő >