Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a dunaszerdahelyi étteremben

Dunaszerdahely neve ma tragédiát idéz sokak számára. A következő beszélgetésben Andrea és Tamás Gdovin sikerük történetét osztja meg velünk a Feng Shui alkalmazásáról. Reméljük mindez hozzájárul, hogy új minőségben gondoljunk e városra!

Hogyan született meg az elhatározásotok, hogy az éttermeteket Feng Shui szempontok szerint alakítsátok át? Különösen abban a formában, hogy ehhez magyar szakembert hívjatok és ne önállóan lássatok hozzá?

2008. tavaszán már láttuk, hogy az a hely, ahol addig üzemeltettük az éttermünket már kicsi a számunkra. Ekkor kezdtünk keresni egy nagyobbat. Majd pedig szeptemberben már át is költözködtünk a jelenlegi helyre.


A részemről nagyok voltak az elvárások. Ugyanis biztos voltam benne, hogy a régi vendégeink követni fognak minket. Azonban azt nem gondoltam volna, hogy ekkora hatalma van az emberi irígységnek. Csak egy példa erre. A régi szomszédok mindenkinek azt mondják, hogy az éttermünk megszűnt és nem azt, hogy más helyen nyitottunk újra.

Mivel az éttermünk most Dunaszerdahely közponjában található, ezzel teljesen megváltozott a vendégkörünk és az igényeik is. Ezt egyáltalán nem volt könnyű követni!

Engem már régen érdekelt a Feng Shui. Sok könyvet olvastam, de nagyon nehéz volt eligazodnom, mert eléggé eltérőek a javaslatok. Azért, mert valóban nehéznek tűnt számomra az iránytű szerinti térrendezés, a könnyebbik verziót választottuk (Bagua- módszer). Mivel az előző helyünkön jól működött a dolog, azt hittük, hogy itt is hasonlóan sikeres módon megoldjuk.

Ezért az öcsém elment a Feng Shui boltba és jól bevásárolt. Vett pénzérméket, békát, sárkányt, kristályokat, Buddhát. Mindent elhelyezett az éttermünkben. Amikor mindezt megláttam, nekem valahogy nem ült a dolog. Különösen azért nem, mert én másképpen helyeztem volna el az említett tárgyakat. Tomi azt kérte tőlem, hogy hagyjak mindent úgy, ahogy van, mert az elárusítónő mondta, hogy minek hol van a helye. Én pedig hallgattam rá. Mégiscsak ő a szakképzett eladó!- gondoltam én.

Mivel a bevételünket akartuk ezzel fellendíteni, nagy meglepetésemre a következőket tapasztaltuk. A napi forgalmunk úgy lezuhant ezen tárgyak elhelyezése után, hogy 5 nap alatt jött össze annyi, mint máskor 1 nap alatt. Ez nagyon elkeserített!

Szerencsénkre ezen a hétvégén tartotta Dunaszerdahelyen az első tréningjét Darnel Christián, éppen a mi éttermünkben. Az asszisztensnői felfigyeltek arra, hogy engem érdekel a Feng Shui. Azonban azt is látták, hogy ennek ellenére számtalan dolog nincs jól. Ekkor az egyikük ajánlott téged tanácsadóként, mivel nagyon pozitív tapasztalatai voltak. Ez november elején történt. Hétfőn reggel az volt az elsô dolgom, hogy az összes tárgyat elrakjuk egy szekrény mélyére. És láss csodát! Két napon belül elértük a korábbi normál napi bevételünket. Akkor döntöttünk úgy Tomival közösen, hogy felvesszük veled a kapcsolatot. Mert, ha ez így működik, akkor egy szakember segítségével sok mindenen lehet javítani. Mindjárt úgy beszéltük meg Tomival, hogy nem csupán az éttermet nézetjük meg, hanem mindkettőnk háztartását is. Hisz ezek összefüggnek!

Beszélgessünk az életutatokról! Hogyan kapcsolódik ez a vendéglátáshoz és az ezotériához?

Mindketten itt Dunaszerdahelyen születtünk. Én 1970-ben, Tomi 1975-ben. Az édesapánk a kelet- szlovákiai Bardejov-ból (régen Bártfa), az édesanyánk pedig innen Dunaszerdahelyről származik. Mivel az apu nem tudott magyarul, kicsi korunk óta mindkét nyelvet tanultuk. Én élelmiszeripari iskolát végeztem, majd még közgazdaságot tanultam. Tomi mezőgazdasági gépszerelő végzettséggel rendelkezik.

Az iskola befejezése után mindketten elkezdtünk dolgozni. Jómagam először egy zöldség és gyümölcs feldolgozó gyárban, a testvérem pedig a DS tsz-ben. Mivel a tsz-nek volt vágóhídja és nekem ugye ez az eredeti szakmám, így 1993-ban elkezdtem ott dolgozni. Majd 1995-től üzletvezető lettem a tsz élelmiszer üzletében. 1996-ban alakítottunk egy kft-t, amely kezdetben csak élelmiszer üzletet üzemeltetett. Később egy kicsi éttermet is. Aztán 1997-től kezdtünk el foglalkozni mezőgazdasági termeléssel is. De nem ám akár milyennel! Bio termesztéssel. Ezzel a résszel az anyu foglalkozott. Ő irányította, mivel agrármérnök. 1984-ben ő volt Szlovákiában az egyetlen női tsz elnök. Ezt a tevékenységet azonban 2008. decemberében befejeztük.

2003-tól külön választottuk a növénytermesztést és a vendéglátó részét. A vendéglátással foglalkozunk mi Tomival. Ěrdekes, hogy bár mindkettőnk szakmája igencsak messze esik a vendéglátástól (Tomié fôleg!), mégis nagyon szeretjük ezt csinálni. A családunkban a nagypapánk volt nagyon jó és becsületes pincér. Nagyon sokan ismerték Dunaszerdahelyen. A háborús időkben volt a nagyiéknak egy kocsmájuk, melyet elkoboztak tőlük. Úgy látszik, hogy mi vagyunk az utánpótlás!

A legnagyobb megtiszteltetés számomra az volt, mikor egy rendezvényen az anyunak az öccse azt mondta, hogy a nagypapánk, ha lát bennünket, nagyon büszke ránk.

Tomi nős. Van egy leánya, akit Dominikának hívnak. Innen ered az étterem neve is – Dominika falatozója. Ěn hajadon vagyok és keresem a párom.

Engem már elég régóta érdekelnek a különleges dolgok. Reiki 1 és 2, agykontoll, kineziológia. Ezek a tanfolyamok sokat segítettek. Fôleg hatalmas önbizalmat kaptam, könnyebben tudom leküzdeni a stresszt és rájöttem arra, hogy kell hallgatni a belső hangra. Ebben az időben hallottam a Feng Shui -ról is elsőként.

Az agykontroll tanfolyam után egyszer, már nem is tudom hogyan, de az akkori kolléganőm kérdezte, hogy „mi lesz ha... ?”. Engem erre olyan méreg fogott el, és azt válaszoltam neki, hogy „ha” nem létezik. Hát mit mondjak - mindenki csak nézett és nem értette mi is történik valójában. Attól a pillanattól mind a három kolléganőm már nem csupán arra figyelt, hogy pozitívan gondolkozzanak, de még engem is leteremtettek, ha valami negatívat mondtam. Ez nagyon jó volt, mert mint tudjuk, ha félsz a rossztól akkor a rosszat vonzod be az életedbe. Ma is így működik ez és végre már az öcsémmel is egymást figyelmeztetjük.

Meséljél kicsit az étterem nyitásáról és a kezdetekről!


Úgy, mint Dominika Falatozó 2004. őszétől működik az éttermünk. Kezdetben egy 40 személyes vendéglátóhelyünk volt. Nagyon lassan és nehezen indult a dolog. Azért is volt nehéz volt, mert megváltoztattuk az étterem nevét. Ott is próbálkoztam már a Feng Shui-val és működött. Biztosan az is segített, hogy a Dominika Falatozót egy épülettel arrább üzemeltettük, mint ahol 2002-ben bezártunk és ott már ismertek bennünket. 2008- ban már kinőttük a helyünket. Fôleg a rendezvényekre vonatkozott ez, mivel csak 35 személyig lehetett megtartani a születésnapokat vagy hasonló összejöveteleket. Nagyon sokan szerettek volna 50 - 70 személyeseket. Így 2009. szeptemberében a mostani helyünkön nyitottunk, ahol már 80 személy fér el.

Mit szólt a környezetetek, mikor megtudták, hogy Feng Shui tanácsadót hívtok? Mennyire elterjedt ez Szlovákiában?

A környezetünknek nem nagyon mondtuk meg, hogy mire készülődünk. Csak az édesanyánk volt beavatva, mivel ő sokat segít a vállalkozásunkban, és persze az otthoniak. Tominak a felesége, illetve a 90 éves nagymamánk, aki a korához képes nagyon bölcs és nyitott hölgy.

Mindenféle reakciók voltak, de próbáltunk nem törődni vele. Már most Szlovákiában is kezd elterjedni a Feng Shui, de ritkábban hallani róla szerintem, mint Magyarországon.

A felmérés után elmondtuk a munkatársainknak is a hallottakat, hogy miket mondtál. Csak mosolyogtak és mindenféle grimaszokat vágtak. Ki tudja, hogy mit gondoltak, de nem érdekelt bennünket.

Muris volt a festőnek a reakciója, hisz mikor te elmentél tőlünk 2008. december 28- án, mi rögtön felhívtuk őt. Azt kérdezte, hogy normálisak vagyunk-e, hiszen szeptemberben festettünk. Szerencsénk volt, mint mindig! Éppen szabadságon volt és már 2009. január 2-án kezdődött is nálunk a festés. Mikor elmondtuk neki, hogy miért is akarunk festetni, csak mosolygott. Már hallott a Feng Shui-ról. Csak annyit mondott, hogy megspórolhattuk volna egy pár koronát, ha először kérünk tőled tanácsot, csak aztán festetünk.

Egy példa mit is jelent a festés! Az összes helyiség kriminális állapotban volt, amikor ide költöztünk. A személyzet számára külön illemhely (wc és zuhany) van a pincében. Amikor a nők ezt meglátták azonnal kijelentették, hogy ők pedig oda be sem teszik a lábukat. Hát, én is magamom kívül voltam! Alaposan kitakarítottunk, ki lett cserélve az ablak, de még mindig nagyon lerobbant volt az egész. Akkor azt mondtam, hogy ki kell cserélni a wc-t, mosdót, sőt leverni a csempét. Ahogy jött a festô olyan ötletem támadt, hogy amit csak lehetett átfestettem vele zöldre. Ez ugyanis a 3. Család, egészség életterület. Nem kellett kicserélni semmit, még a citromsárga csempe sem lett leverve. Amit csak lehetett zöldre festettem. Az alkalmazottak akkor azt mondták, hogy nem vagyok normális. Ám mikor minden befejeződött, hatalmas lett a változás. A 65 éves édesanyám is oda jár, pedig nagyon meredekek a lépcsők a pincelejáratban. A nôk is visszaigazolták, hogy hihetetlen a változás, mintha máshol járnának. Mivel a pincében levô helyiségek is át lettek alakítva és kifestve, kimondottan jó ott lenni. Ezt a tanácsadás előtt el sem tudtuk volna képzelni!

Sokakat érdekel az a téma, hogy milyen élményeitek vannak a tanácsadásról?

Én izgatott voltam. Nagyon vártam, hogy mit fogsz mondani. Szeretem a kihivásokat. A hozzám legközelebb állók tudnák csak igazán elmondani, hogy milyen nyughatatlan vagyok. Szeretem, ha valamit lehet újítani, meg kell oldani, vagy kitalálni. Tomi sokszor falhoz futna tőlem, mivel én olyan vagyok, hogy adj, uramisten, de rögtön. Addig hajtom, míg el nem érem, amit kieszeltem. Mivel a házat, ahol lakom át akartam alakíttatni és nem akartam kétszer dolgozni vele, nyitott voltam mindenre.

Sok információ új volt a számomra. Tomi számára még annál is jobban, mivel őt csak mostanában kezdte ez a dolog érdekelni. Hihetetlen volt az a sok kérdés, amivel addig a napig nem is foglalkoztam. Például azt kérdezted, hogy mi itt a miénk, és mi volt már itt előtte is. Amikor elkezdtem válaszolgatni a kérdésedre, akkor jöttem rá arra, hogy a székek és a asztalok nem újak. Hanem egy sráctól vettük, aki megszüntette az éttermét. Erre Te megkérdezted, hogy és miért? Mert nem ment neki az üzlet. És arra is rájöttünk, hogy a székeknek és az asztaloknak egyetlen mérete sem kedvező. Hát abban a pillanatban mindketten befagytunk. Kidobtunk egy csomó pénzt. És most mi lesz? Ma már tudom - mi lenne? Mindenre van megoldás!

Igaz, hogy még mindig úgy van, de már meg van a megoldás, már csak meg kell valósítani. Már így is érezhető a változás, hogy az egyes tárgyak a helyükre kerültek. De nem kellenek a pénzérmék, kristályok, békák, sem a sárkány! Csak a Buddha szobor maradt meg a 6. Segítőkész emberek, utazás helyén, mivel az én számomra ez nem idegen. A barátaimmal hébe-hóba eljárok meditálni, mikor úgy érzem, hogy szükségem van rá.

Amikor elmentél nem tudom miért, de nagyon furán éreztem magam. Talán túl sok volt az információ! Az éjszakák is rosszak voltak. Úgy éreztem magamat, mint a körhintán.

 
Visszatekintve nem is volt annyira nehéz megvalósítani a dolgokot. Nem is a kivitelezéssel volt a gond, hanem az anyagiakkal. A tanácsadás előtt már olyan 16 000 € invesztáltunk az egész étterembe. A büfé részéről kidobáltuk az öreg székeket, asztalokat. Érdekes, mivel te mondtad, így sokkal könnyebb volt. Le volt szűkítve minimálisra a bejárati lehetőség, alig lehetett megközelíteni az étterem főbejáratát. Ráadásul minden csúnya és kopott volt itt. Ha hozzávesszük, hogy ez a Gazdagság, siker terület, így érthető miért változtattunk rajta azonnal.

Nehezebb volt megszabadulni a sérült konyhai eszközöktől, tányéroktól, mert azok helyett kellett venni újakat. Ismét festés. Lomtalanítás. Pedig én azt állítottam, hogy itt már nincsen mit kidobni. Vagy mégis? Hát, elmondom volt mit! Nehezen viseltem, nem volt olcsó. Csak egyfolytában az mondogattuk, hogy majd lesz helyette.

Érdekes dolgok történtek most ez alatt a 3 nap alatt is, amióta megbeszéltük, hogy a mi éttermünkről írsz cikket a Feng Shui Magazinba. Ez idő alatt több vendégünk lett hirtelen a vendéglőben, és a büfébe is többen jöttek. A kft-nk és a családunk tulajdonában is vannak épületek, amelyekre bérlőt keresünk. E 3 nap alatt volt már 2 érdeklődő. Sőt, a mai napon is jött egy, aki rögtön ki is vette bérbe. Ezért volt jó szerintem, hogy a saját lakásunkra is kértünk részletes, helyszíni tanácsadást.

Mit tapasztaltok a vendégek részéről? Ők észlelnek-e bármilyen változást a korábbiakhoz képest?

Látszik, hogy én vagyok a domináns típusú. Mivel a Feng Shui területem a 2. Szerelem, házasság, a színeim többek közt a piros,´vörös, lila. Ezért lett az éttermünkben is majdnem minden piros. Az étterem mellett müködtetünk egy kis büfét is. Mondanom sem kell, hogy ez is pirosra volt korábban kifestve. De mivel a tanácsadáson kiderült, hogy itt található a 4. Gazdagság, siker (dél-kelet) életterület, ezért nem lehetett továbbra is piros, hanem zöldre kellett mindent festetnünk. Vagyis nem kellett. Mindig mondtad, hogyha szeretnénk valóban fellendíteni a forgalmunkat, akkor érdemes zöldre festenünk. Az előtér is ehhez a területhez tartozik, így ez is zöld lett.

Az első napon, amikor kinyitottuk 2009. január 7-én, rögtön mindenki észre vette a változást. És azt mondták hogy milyen szépen megcsináltuk az egészet, milyen vonzó lett. Nagyon jól esett! Különösen meglepő volt számomra, mivel nem voltam nagyon kibékülve a zöld festékkel. De most már mondhatom, hogy tényleg sokkal, de sokkal szebb így.
Még azt vettük észre, hogy a vendégek a tanácsadás előtt nem szerettek leülni közel a bejárathoz és azokhoz az asztalokhoz, amelyek az ajtó irányában voltak. Most ez a része is mindig tele van. Ennek azért örülünk különösen, mivel ez még a Gazdagság, siker életterülethez tartozó rész. Ez azóta van, amióta odafigyelünk arra is, hogy milye színű abroszt terítünk fel. Ebben az esetben mindig csak zöld abroszt használunk. Az egész étteremben odafigyelünk, hogy hová milyen terítő mehet. És hihetetlen, de már ilyen kicsi odafigyelés is hatalmas változást hozott! Kék színt azóta már egyáltalán nem használunk. Ezen nagyon gyorsan változtattunk!

Mi a véleményeteket a személyes tapasztalataitok birtokában a Feng Shui-ról?

Nagyon is működik! Csak nem szabad türelmetlennek lenni, és nem szabad rögtön feladni. A változás nem jön egyik pillanatról a másikra - kell egy kis idő mindehhez. Amit megfigyeltünk, hogy nálunk folyamatosan jöttek a változások, úgy, ahogy valamin változtattunk. De nem úgy csináltuk, hogy mindent egyszerre megváltoztatunk, hanem mindig valamit kicsinyenkint javíttotunk vagy szépítettünk.

Muris, hogy ma már, ha megyünk bevásárolni, először megnézzük, vagy megtanácskozzuk, hogy mit és milyen színűt tehetünk az adott életterületre. Januári szülinapomra már a Tomiék úgy vettek ajándékot, hogy megnézte hogy hová passzolna az ajándék és milyen színű lehet. Persze piros lett! Májusba Szilvia (Tomi felesége) 30 éves volt. Anyu elment venni neki orchideát. Egyszer csak csöng Tomi telefonja, én éppen mellette álltam. Anyu kérdezte tőle, hogy a nappalijukba milyen színű lehet a virág és a cserép. Hát mindketten jót nevettünk és tanakodtunk, mivel az a helyiség az ő esetükben többlet.

Említsünk meg néhány konkrét történetet, ami a mindennapjaitokat jellemzi a tanácsadás óta!

Tomi beszámolója:

Nem is olyan könnyű szavakba önteni a változásokat! Amikor elmentél tőlünk, utána én és a párom gőzerővel nekifogtunk a hiányosságoknak. Nagyon strapa munka volt, de nem bántuk meg! Elsősorban kifestettünk, ahogy a bemérések alapján kijöttek a színek. Na ne tudd meg, hogy a festés alatt volt sírás és nevetés is. A feleségem ült a konyhában és egyfolytában azt számlálta : „na most én elmegyek az anyuhoz, és amire visszajövök, ez a szín ne legyen fent a falon!”. De én akkor se engedtem neki, gondoltam, na lesz ami lesz... 3-4 napba tellett, mire először azt mondta: „Te, ez nem is olyan rossz, mint amilyen volt.”. Megérte!!!

Festés után jött a takarítás - lomtalanítás! Ettől egy kicsit tartottam, mert mindjárt az járt a fejemben, na ez a feleségemnek nagyon fog kedvezni, mivel amit kidob, helyette majd vesz is. Vicc volt. A kukák csak úgy teltek az elhasznált dolgokkal, de isten bizony jobb lett a közérzetünk. Valamint nemsokkal ezután megcsináltam a tértisztítást. Sziszi ezt úgy nevezte, hogy INDIÁN TÁNC!

Sisi nagy csalódására megszabadultunk a folyosón lévő hullámos tükörtől, és feltettük a hosszú, vég nélküli utat ábrázoló képet. Szuper lett, ahogy bemegyünk a lakásba, szinte vonz az út magával. A lépcsőházba – gazdagság sarok - rengeteg virágot tettünk, amik bent a lakásban dögledeztek, na de ott kész botanikus kert lett belőlük. Mindenki csak ámul-bámul.

Ami a nagyobb változást illeti, azt a Dominikánál, a lányunknál, észleltük. Már nem annyira anyafüggő. Ahogy az ittlétedkor mesélte Sziszi, nem akart sosem a mamánál aludni. Nos láss csodát, amint jött a szünidő, Dominika magától kérte, hogy nem aludhatna-e a mamánál. Na, most pedig már a Sziszinek kell könyörögnie, hogy jöjjön egy kicsit már haza is. A suli is jobban megy neki, és jobban tud összpontosítani. Nagyobb lett az önbizalma, és én is úgy veszem észre, hogy önállóbb lett. Ja, és ami még nagyon meglepett, hogy voltak egy hetes természetiskolában, ahol nagyon jól érezte magát, és a tanárok is agyon dicsérték, hogy példásan viselkedett.

Anyagi dolgokat ami illeti, olyan nagy változások nincsenek. Nincs semmi panaszkodni valóm, nincs olyan gondunk, hogy ami pénz bejön az el is menne. Talán valamit változott a mai viszonyokhoz véve, a gazdasági válság hozta problémák miatt - ugyanis körülöttünk mindenki panaszkodik, de mi személy szerint nem érezzük, és nem is fogjuk. Az üzleti életben, ha elvesztunk egy ügyfelet, 2-3 nap és jön helyette más.

És most Andrea veszi át ismét a szót az étteremben történt változások kapcsán.

Az étteremben az üdítős hűtőszekrény áll a középpontban. Amikor nálunk jártál, le volt ragasztva az eleje, mert akkora volt benne a rendetlenség, hogy ez takarta valamennyire. Ěn már előtte is sokat győzködgettem a Tomit, hogy kell találni olyan megoldást, hogy az üdítőket szépen be lehessen rakni. De mindig azt a választ kaptam, hogy nem lehet. Amikor te megláttad és kinyitottad a hűtőt, csak azt mondtad, hogy ez a hűtő olyan, mint a mi vállkozásunk. Kívülről látszólag szépen néz ki, de el van takarva, hogy ne lehessen látni a káoszt és rendetlenséget. Ěrdekes ezen is lehetett változtatni. Gyönyörű a rend, minden áttekinthetô és tiszta!

Az egyik ablakban volt egy dísztágy bicikli. Mikor ezt megláttad, azt mondtad, hogy érdemes gyorsan kidobni, mert azt jelenti, hogy sokan eltolják a biciklijüket. Akkoriba „elbiciklizett” 2 emberem. Amikor elmentél a biciklit kidobtuk, de még 2 ember ült rá. Az egyiknek örültem, mert úgy is elküldtem volna. De a másik az kiverte belőlünk a levegôt is. Ez a srác még 1997-ben úgy kezdett nálunk, mint inas, nagyon jól tudta a mi elvárásainkat, és ő volt az egyetlen pincérünk. Hát, elsô pilanatban elveszettnek éreztük magunkat, hogy mi lesz. A többiek azt mondták, hogy emeljem meg a fizetését, csak maradjon. Először gondolkodtam rajta, de aztán úgy döntöttünk, hogy nem. Gondolkodtam és az egészet úgy zártam le magamban: „Az étteremben, nálam otthon, Tominál rendbe lett téve a Gazdagság, siker területe. És ha változást várunk jobb felé, akkor ennek így kell lennie.” Felvettünk egy pincérnőt, aki tud segíteni a konyhán is. Tomi pincérkedni kezdett, én dolgozom a konyhában a húsokkal.

Nem is értjük, hogy mi történt, mert a forgalmunk megnőtt. A picércsaj bevált- nagyon ügyes, gyors és kedves a vendégekhez. A hangulat a munkába jobb lett, mindenki végzi a dolgát és annak ellenére, hogy Tomival nem ez a szakmánk, nem vagyunk tökéletesek, mégis mindig több és több vendégünk van. És győzzük - igaz valamikor lógó nyelvvel. De nem baj, mert aztán olyan jókot lehet rajta nevetni!

Előszöris a Gazdagság, siker és a Család egészség területen változtattunk, mert ott voltak a legnagyobb gondok. Ebbôl kifolyólag sokat is veszekedtünk Tomival, de ezt te rögtön tudtad, amikor bejöttél hozzánk. Meg is mondtad, ha egy évvel késôbb hívunk, akkor lehet már egymással nem is beszélünk a Tomival. Mivel ezeket a részeket nemcsak az étteremben, hanem mindkettőnk lakásában is rendbe raktuk, rengeteg változás történt, amit én érzékelek.

Röviden. A kölcsönt, amiből az éttermet újítottuk már 3 hónapja az étterem bevételéből fizetjük. Befizettük az ôsszes tartozásunkat az állam felé és most már havonta rendszeresen fizetjük, amit kell. A bérleti díjat és a fizetéseket is tudjuk fizetni, nincsenek csúszások. Sok a foglalásunk szombatokra (szülinapok, esküvők). Sokkal több a vendég. Mindenki panaszkodik, hogy krízis van, de miránk nem hat és nem is fog. Ahogy már írtam a másik cégünkben is érezzük a változást. Már sikerült letörleszteni a java tartozásunkat. A tulajdonunkban lévő épületekre sorban jelentkeznek a bérlők és ha valaki netán kimegy, mindjárt van helyette másik.

Otthon idáig még csak a nappalin változtattam, a bejáraton és a folyosón. Azóta gyakrabban vannak látogatóink, és mindenki gyönyörködik a színkombinációba. Nagyon jól érzik magukat, órákig nálunk vannak - pedig mi nem változtunk!

Szerintem ez ilyen rövid idő alatt hatalmas változás!


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >