Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a gyorspékségben

 Szeker Annamária ízig-vérig modern, harmincas nő. No nem a plasztikázott, agyon szoláriumozott, „trendi-pláza” formában. Hanem, aki dolgozik, gyermekeket nevel, tanul, önálló üzletet vezet. Mindezt pedig egymaga. Arról beszélgetünk, hogy miként alakult eddig élete és ebben milyen szerepet kapott a Feng Shui tudománya. 

Végzettségem szerint nyomdász vagyok. Még kéziszedőként ólommal tanultam a szakmát. Első munkahelyemen azonban már számítógéppel kellett dolgoznom. Mindig munka mellett képeztem magam. Érettségi után igazgatói engedéllyel egyidejűleg végeztem a nyomdai fényképész és nyomdaipari technikus iskolát. Nagy megterhelést jelentett 2 éven keresztül, ám még a mai napig is elégedetten gondolok e teljesítményemre - mondja látható büszkeséggel arcán Annamária.

Mi adta ezt a folyamatos ösztönzést?

Mindig előrébb akartam jutni. Elérni és megvalósítani álmaimat, céljaimat. És nem csupán várakoztam, ábrándoztam, hanem ezért világ életemben hajlandó voltam tenni is. Amikor a kislányommal otthon voltam gyes-en, csatlakoztam egy MLM rendszerhez. Igazából az ottani személyiség fejlesztő tréningeknek köszönhetem, hogy ennyire céltudatossá váltam. Elhittem, hogy bármit meg tudok csinálni és azóta bármit meg is csinálok. Ez persze sokak szemét szúrja, nem mindenkinek tetszik egyértelműen. Már szerencsére nem zavar! Ezzel ért véget a házasságom is és immár 12 éve egyedül nevelem a lányomat, aki 16 éves. Sőt, időközben született egy fiam is, ő pedig 5 éves. Mindkettőjüket önállóan nevelem. 

11 évvel a különválás után végre kimondták a vagyonmegosztást. Így végre megvehettem álmaim lakását. Az ágyamból nézhetem a napkeltét. Mindhármunknak van saját szobánk. Ennek ellenére gyakran bújnak mellém a gyerekek és alszunk együtt. Szóval lehet, hogy nem azonnal, ám a céljaim előbb-utóbb, de mind megvalósulnak. 

Miről ábrándozol mostanság? 

Nyomdászként nagyon szeretem a könyveket. A második gyes idején elvégeztem az ELTE könyvtár szakát. Államvizsgáztam. Immár csak a középfokú C nyelvvizsga hiányzik a diplomámhoz. Sokszor látom magamat egy vidéki településen, mint a könyvtár vezetője, aki emellett a hely szellemi életét is összefogja, vagy egy általános iskola könyvtárában is szívesen dolgoznék a tanárok keze alá. Szervezni, irányítani, másoknak segíteni. Igazából, ha anyagilag nem lenne akadálya, akkor ezt szeretném a leginkább csinálni.
 
A beszélgetésünk apropóját mégis egy általad működtetett gyorspékség adja. Miként jött ez a képbe?
 
Kezdjük az elején. Bár ez egy valóban hosszú történet! Mégis röviden megpróbálom elmondani.

Tavaly úgy gondoltam, hogy meglepem unokahúgomat és befizetem őt egy Feng Shui tanfolyamra, mert ez érdekelte az asztrológia mellett leginkább. Ki is választottam egyet. Méghozzá a Te általad indítottat. Aztán sok véletlen folytán úgy alakult, hogy én végeztem el helyette. És őszintén örülök ennek! Az egyik kollégám ismertetett meg a Mennyei Prófécia c. könyvvel. Azóta tudom, hogy nincsenek véletlenek, így az sem az, hogy ilyen alapos ismeretekre tettem szert a térrendezés terén.

 Kezdetben azt gondoltam, hogy megtanulom mit hová tegyek és ez a gyakorlatias lényemnek elegendő is lesz. Mára tudom, hogy egy komplex rendszert kaptam. Fokozódott a tudatosságom, másként szemlélem az embereket és még könnyebben tudok dönteni. Átlátom egyre mélyebben a mögöttes okokat. Látom a magam életében is a lelkem, belső problémáim és a lakás állapota közti összefüggést. Jobban megértem mit miért teszek, illetve mások reakciói is egyre érthetőbbé válnak. Közben pedig optimista vagyok, aki bármi is történik, mindig a jót keresi benne. És szerencsére meg is találom!
 

Pedig sokan akartak lebeszélni, „Feng Shui boszorkánynak” neveztek. Az egyik munkatársnőm pedig kerek-perec nekem szegezte azt a kérdést, hogy magyar ember létemre miért akarom kínaivá alakítani az otthonomat. Nálam semmi kínai holmi nem található. Hiszen tudjuk, hogy enélkül is elegendő eszköz áll a rendelkezésünkre egy energetikailag kedvező otthon kialakításához. Mára változott a munkahelyemen a helyzet. Néhányan kérnek tanácsot, érdeklődnek. Sőt, lehet új helyre költözik a cégünk és a főnököm meghallgatta javaslataimat miként is keressen, mit kerüljön el azonnal. Központi lépcső, zsákutca és egyebek remélem már elrémisztik.

Látom, tényleg nagyon foglalkoztat mások sorsa. Mint 2. föld elemű szülött, ez nem is meglepő. Ám mi a helyzet a Te üzleteddel?

Igaz, igaz… Térjünk vissza a bolthoz. Tehát, ahogy már mondtam 2 gyereket nevelek egyedül. Néha kapok pénzt, néha nem. Erre nem lehet alapozni. Magamnak kellett olyan lehetőséget találnom, mellyel pótolom a másik családfenntartó jövedelmét. Tudom, ilyenkor sok nő megretten és inkább keres egy férfit, aki ezt a terhet leveszi a válláról. Én azonban nem alkuszom! Én ember akarok lenni, nem valaki „cselédje“. Sajnos rengeteg rossz példát látok a környezetemben e kiszolgáltatottságra.

Tehát már a Feng Shui tanfolyam kezdetén tudtam, hogy üzletet szeretnék nyitni. Számtalan változat, tevékenységi kör felmerült és sok szóba jöhető helyiség. Azonban a tanfolyam ideje alatt megürült egy üzlet közvetlen a mi lépcsőházunkban. Ez egyértelművé tette a döntést számomra. Újpalota, forgalmas buszvégállomás, közelben piac és a nagy bevásárló központok. Tehát rengeteg érv szólt technikailag mellette. 

Miként láttál hozzá a Feng Shui gyakorlati alkalmazásához?

  A tanfolyamot azzal kezdted, hogy ne ugorjunk bele a gyors változtatásokba, hiszen rengeteget fogunk tanulni hónapokon át és várjuk meg, míg egy egységes képet kapunk a Feng Shui-ról. Utólag tudom, hogy ha hallgatok rád, talán nem ezt az üzletet veszem ki.

Korábban itt egy kozmetika működött. Hetente csupán kétszer nyitott ki. Szép csendesen múlta ki magát. Mivel új alapokra kívántam helyezni a működést, ezért kicseréltettem az aljzat burkolatot. Minden frissen elsajátított ismeretet azonnal a boltomra ültettem át a gyakorlatban. Így választottam helyes méretű 45x45 cm-es padlócsempét. És barna színben, hogy stabilitást adjon az üzletmenetnek. Ez drágább volt némileg, mint a kedvezőtlen méretűek. Ám a lakásomban számtalan esetben volt már tapasztalatom a Feng Shui működését illetőleg. Tudom, hogy minden ilyen apróságnak nagy jelentősége lesz a végére. Tehát ne ezen a pár ezer forinton múljon a siker! Éppen ezért a 4. Gazdagság, siker életterületen álló hűtőt is képes voltam saját kezűleg, öntapadós fóliával kék színűvé varázsolni, hogy kedvező színűvé váljon.
 
Az asztalos, aki készítette a berendezést, szintén hatalmas segítséget jelentett számomra. Tekintettel volt a mérettáblázat használatára. Sőt, bizonyos esetekben ő talált ki megoldást, hogy ne sérült méretű legyen egy-egy ide készülő tárgy.
 
Van olyan élményed, amelyben számodra leginkább megmutatkozik, hogy miként működik a Feng Shui?
 
A kedvenc történeteim egyike. A lakásunkban a 6. Segítőkész emberek, utazás terület a gardróbba esik. Mondanom sem kell ennyi elfoglaltság, 3 ember holmija milyen állapotokat tud előidézni. Azonban, amikor kerestem az üzletet, végre rendet raktam ezen az életterületen. És lőn csoda: maga az önkormányzat keresett. Hihetetlen gyorsasággal kaptam engedélyeket.
 
Sőt akkoriban az ajánlásodra elmentem egy megbízható látóhoz is. Ő mondta, hogy a Feng Shui mellett érdemes lenne masszázzsal is foglalkoznom fejlődésem érdekében. Elsajátítottam tehát a ma-uri masszázst. Megtanultam többek közt az „aloha-áldást”, mellyel áldást tudok küldeni különféle embereknek, helyzeteknek.
 
Reggel 8-kor áldást küldtem az ÁNTSZ munkatársnőjének, hogy sikerüljön megkapnom a boltnyitási engedélyt. 8.30-kor a hölgy maga telefonált, hétfőre pedig megkaptam az engedélyt is. Egy lépés előre.
 
Mennyi technika…

Valóban és mind egymást segíti, támogatja. A Feng Shui-val tudom tudatosan rendezni a teret, illetve hatásosan tisztítani. A ma-uri segít az áldásaival. Sőt, még az itt készülő termékekre is hat ez az energia minőség. A reiki, amit még tudok alkalmazni, szintén ezt egészíti ki hatékonyan.

Azonban a rend pár hete megbomlott a 6. életterületen és ez látszik is az eseményekben. Az utolsó engedély lassan jön. Időszerű lenne újra alaposan lomtalanítani, tértisztítást tartani. Hiszen tudom, hogy a tértisztítást nem tudjuk letudni egyszer s mindenkorra – jegyzi meg elgondolkodva Annamari.

Szinte látom, amint tengernyi elfoglaltsága közepette azon töpreng, hogy mikor is tudná mindezt kivitelezni. És persze hallva élettörténetet, nem kételkedünk, hogy Annamária mielőbb cselekedni is fog. Sok sikert!

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
 
< Előző   Következő >