Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a hangfejlesztés oktatásban

 
Tóth Zsuzsanna tanár- előadó művésszel az általa oktatott hangfejlesztés-képzésről, valamint zuglói lakásáról, mely egyben tanítási helyszínként is szolgál, beszélgetünk. Őszinte bepillantást enged miként is alakult személyes és szakmai sorsa a Feng Shui megismerése és tudatos alkalmazása által.

 
Miként alakult szakmai múltad? Mivel foglalkozol?

2004. óta foglalkozom hangképzéssel. 2009-ben kezdte a környezetem jelezni, hogy érdemes lenne megosztanom a tudásomat másokkal. Akkor még csak énektanításban gondolkoztam. Azóta az életutam az emberi beszédhang felszabadítása lett. Ha úgy nézem, a torokcsakrával, a szívcsakrával és a gyökércsakrával foglalkozom a legtöbbet. Könnyebb, magabiztosabb hangot segítek előhozni az emberekből, ami által az önbizalmuk megnő. 

Hogyan találkoztál először a Feng Shui-val? És hogyan született meg az elhatározásod, hogy a vállalkozásodat Feng Shui szempontok szerint alakítsad ki?

Egy önkéntes munka alkalmával találkoztam veled és tőled hallottam először a Feng Shui lényegéről. Addig ezzel a témával nem foglalkoztam és mivel nem ismertem, ezért nem is volt róla véleményem.

Te segítettél abban, hogy diagnosztizáljam az akkori helyzetemet és tudatosan, a saját asztrológiám és képességeim szerint rátaláljak a hivatásomra. Ezután következett a belső változásokat követő megfelelő külső környezet megtalálása. Szerettem volna, ha végre a környezetemből energiát, támogatást nyerek.

Sok segítséget kaptam tőled és testvéredtől, Györgyitől abban, hogy meglássam, milyen helyeket vonzok hibás gondolkodásom miatt, és hogyan lelhetek rá a mostani életszakaszomat támogató térre.

Egy évbe telt, míg a régi lakásomat eladtam és az engem támogató, Feng Shui szerint tudatosan keresett helyet megleltem, ahol most taníthatok. Ráadásul ez a hely egyben az otthonom is.


Milyen helyzetből indultál el, amikor megismerkedtél a Feng Shuival? Hogyan zajlott a fejlődésed?


Volt egy belvárosi lakásom, ahol szerettem volna kialakítani egy bemutató termet az akkori  kereskedelmi tevékenységem támogatásául. Ebben a lakásban viszont saját életterületem (2-es föld jegyű vagyok) alig volt, tulajdonképpen a szoba fala vágta ketté.

A Te segítségeddel Bagua-módszer szerint rendeztem be és adtam egy évet magamnak, hogy teszteljem, ez a hely bemutató helyszínként miként funkcionál.

Sok mindenki megfordult ott, de a bevétel éppen csak, hogy fedezte a kiadásokat. Mindennek oka, hogy a fürdő és mellékhelyiség területére esett a Hír, hírnév és a Gazdagság rész. Ez az egy év kellett, hogy érzelmileg is megváljak ettől a lakástól. Közben rengeteget selejteztem. Szembenéztem a lezáratlan kapcsolataimmal és a magam kishitűségével is.

De nemcsak ez a lakás nem támogatott akkoriban megfelelően, hanem az otthonom sem. Az otthonomban is lomoltam állandóan, de egy súlyos problémát nem tudtam megoldani: a középponti wc-t. Mégis ez a hely hozta meg számomra azt a buddhista mestert, akit teljes szívvel tudok követni. A mindennapi dolgaim viszont álltak, mintha lehúztam volna őket a wc-n.

Milyen tapasztalatod volt a lakásod eladásával kapcsolatban?

Nehezen ment, alig jöttek a hirdetéseimre.

Aztán Veled és Györgyivel jósoltunk a Feng Shui Jóskönyvedből, hogy miért és mit lenne érdemes kitenni Feng Shui szempontból és hová. Emlékszem, hogy jázmin illóolajat tettem ki a Gazdagság, siker egészséges életterületére. Így már jönni kezdtek többen érdeklődők.

De a végső megoldás az volt, hogy egy konkrét személlyel kellett lezárnom a régi konfliktusomat. Ez a személy ugyanis számomra egybefonódott a lakással. Milyen érdekes, hogy amikor ez az ember eljött a helyszínre és én megköszöntem neki mindent, ami történt, összetalálkozott egy vevőjelöltemmel és éppen ez a vevőjelölt volt az, aki megvette a lakást egy héttel később. J


Mi volt az első lépés, amelyet a Feng Shui hatására hajtottál végre az új lakásodban?

Először is a megfelelő színekkel való festéssel kezdtem a kialakítást. Utána jöhetett a tér megtisztítása és a berendezés.

Szerintem a legfontosabb a lomolás, mert ezzel lezárhatunk olyan helyzeteket, kapcsolatokat, amik lekötik az energiánkat és elveszik a figyelmünket a jelenről és jövőről. A lomtalanítás számomra a legkönnyebb dolog. Ezt alapjában véve szeretem és élvezem csinálni, de amint szabályaim is lettek rá, még több mindent elajándékozhattam, ami jó érzés.

De hozzáteszem, érdemes felülvizsgálni a vevőkört is. Amikor például az e-mailjeimet vagy az ügyfélkörömet kezdtem el átnézni, s megváltam ügyfelektől, sőt tanítványoktól is, akkor rögtön hozta az élet az új vevőket és tanítványokat, akik történetesen lelkesek, érdeklődők, engem is építő emberek.

Mit szólt a környezeted, mikor megtudták, hogy Feng Shui tanácsadó segítségét veszed igénybe?

A környezetemben van, aki kinevet a Feng Shui miatt, s van, aki azt mondja, mindig nyitottan fordultam másfajta gondolkodásmódok felé és megért. Számomra nem az a fontos, hogy miként vélekednek rólam és a Feng Shuiról mások, hanem az, hogyha megfelelő lépéseket teszek, akkor ez a fajta térrendezés támogatja a munkámat, az életemet.

Az emberek többsége nem sokra tartja a Feng Shuit, kételkedik benne. Úgy látom, ez a vélemény eléggé elterjedt. És sokakat nem is érdekel, hogy milyen élményeim vannak a tanácsadásról.

Miként alakul a vállalkozásod a tanácsadás óta? Mit tapasztalsz? Milyen jellegűek a változások?

Amikor meglett a mostani lakásom, elkezdtem az emberi beszédhanggal jobban foglalkozni. És akkor még csak tulajdonosa voltam, birtokba csak három hónap múlva vehettem. És nem hagyott békén az a kép, hogy én ott fogok lakni is, nemcsak tanítani.

Aztán birtokba vehettem hamarabb, mint ahogyan az tervben volt, s két nap múlva már el kellett hagynom az akkori otthonom. Úgy látszik, a jó energiájú tér már vonzott, a középponti wc pedig taszított. A dolgok eleinte lassan mentek. Nehezen ment a tér megtisztítása, főleg a takarítás rész. De tudtam, hogy most minden maradék rossz energiától meg kell szabadulnom.

Ma már igazi otthonomnak mondhatom ezt a helyet és nagyon jól támogat tanítás közben is. Érdekes, hogy ez a hely hozta meg oktatói munkámban az áttörést. Mialatt a festési és takarítási munkákkal voltam elfoglalva, felkértek tanítani egy cégnél.

Milyen hatása van az új otthonodnak a munkádra, az életedre?

Egyelőre a hangfejlesztés tanításában úgy érzem, még a kezdeteknél tartok. Viszont mindenfelé kapok lehetőséget reklámozásra, nagyon sok segítőkész emberrel találkozom és sokat utazom ez ügyben is. Tapasztalatom, hogy jobban hallgatok a megérzéseimre, tanítás alatt sok inspirációt kapok, és mindig könnyűnek, energiával feltöltődöttnek érzem magam. Sőt, a régi, értékesítői munkám is fellendült beköltözésem után egy hónappal.

Amit nagyon jó volt megtapasztalni, hogy a saját területem épsége kiváltotta belőlem a nőiesség megélését. Finomodott a mozgásom, könnyebb lett a léptem, többet törődök magammal és elkezdtem szeretni magam.

Mit tapasztalsz a tanítványok részéről? És hogyan érzed magad Te?

A hozzám látogató emberek szeretnek nálam lenni, jól érzik magukat ezen a helyen, kellemes energiákról számolnak be. És én is nagyon jól érzem magam, nyugodt vagyok. Többen azt mondják, kiegyensúlyozottabb lettem és energikusabb, kisimult az arcom is.

Kikkel foglalkozol? Kiknek adod át a tudásodat?

Van egy cég, ahol honlapokra készítünk videospotokat. Tulajdonképpen a felnyíló honlapon az adott honlap tulajdonosa egész alakban megjelenik. Ez a kis videofilm segít közvetlenebbé tenni az értékesítést, az adott szolgáltatás előnyeit mutatja be röviden. Mivel a kamera előtt ezek az üzletemberek is izgulnak, nekem az a feladatom, hogy beszédtechnika tanárként felszabadítsam őket. Így érthetően fognak beszélni, s a mozgásuk, a gesztikulációjuk is természetessé válik. A kamera mögül segítem őket, hogy oldottan tudjanak leendő ügyfeleikkel kommunikálni. Ehhez szükséges az előadóművészi tapasztalatom is, nemcsak a beszédképzés.

De fordulnak hozzám olyan emberek is, akik önbizalomhiányban szenvednek, halk szavúak, félreértik őket. És üzletembereken kívül van sikeroktató tanítványom is, aki hivatásos beszélő, mégis elfárad a nap végére egy-egy tréning után.

Mit ajánlanál annak, aki üzleti vállalkozásba kíván kezdeni?

A Feng Shuit bátran ajánlom másoknak, hiszen teljes mértékben beleilleszthető az európai stílusba, mivel annyi mindent a józan paraszti észre alapozva tesz, ezért a férfiak is értékelhetik.

Aki üzleti vállalkozásba kíván kezdeni, az mindenképpen legyen kitartó az őt támogató helyszín megkeresésében, még ha sok időbe és energiába is kerül. Mindenképpen alkalmazza otthonában is a Feng Shuit, legyen ereje lemondani, elengedni olyan dolgokat, kapcsolatokat, akár tulajdonságokat, amik hátráltatják, amik nélkül úgy érzi, össze dőlne a világ is akár. Pont ezeknek a ragaszkodásoknak az elengedése hozza be az újat, a jobbat, a sikeresebb életet.


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >