Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a kecskeméti thai masszázs-szalonban

Mostani beszélgetőpartnerem dr. Katusné Czirkó Klára, a kecskeméti Ban Sabai thai masszázsszalon tulajdonosnője. Érdekes hatása az újságnak, hogy éppen a Feng Shui Magazin egyik számát olvasgatva jutott arra a döntésre, hogy a szalon még barátságosabb hangulatúvá varázslásához és jövedelmezőbbé tételéhez Feng Shui tanácsadót hív.

Miként is történt mindez a gyakorlatban?

Magamról elmondhatom, hogy nyitott vagyok mindenféle ezoterikus témára. Néhány éve már elolvastam egy-két Feng Shui témájú könyvet, amit már akkor is nagyon érdekesnek, ugyanakkor kissé misztikusnak és bonyolultnak is találtam. Éppen ezért akkor ennél többet nem is foglalkoztam vele.  2008. nyár elején vettem át Kecskeméten, a Jókai utca 21. szám alatt, a már működő thai masszázsszalont.

Korábban turistaként már jártam ugyan Thaiföldön, de akkor még egy pillanatra sem gondoltam, hogy valaha is ennyire közel kerülök ehhez a kultúrához. Arra pedig végképp nem számítottam, hogy thai lányok lesznek a kolléganőim, alkalmazottaim.

Szépen kialakított üzlet volt ez a szalon. Már meglévő, de jóval csekélyebb kisebb számú vendéggel, mint a mostani helyzetünk. Az első néhány hónap után már átláttam az üzletmenetet. Felmértem mi az, amit érdemes továbbvinni, illetve mi az, amin változtatni szükséges. 

Egyik legfontosabb feladatom természetszerűleg a meglévő vendégkör kibővítése volt. Megpróbálkoztam a hagyományosnak számító marketingfogásokkal élni, több-kevesebb sikerrel. Éreztem valami más utat is ki kellene próbálnom, mert ez még nem hozott elegendő eredményt. Ezen töprengtem, keresgéltem az interneten, amikor is rátaláltam a honlapodra. Megnéztem és teljesen fellelkesültem, amikor megláttam, hogy már adtál szaktanácsot más thai masszázsszalonnak is. Az erről készült cikket olvastam a Feng Shui Magazinban is később.

Akkor olvasás közben határoztam el, hogy én is Feng Shui tanácsadó segítségét kérem. Mégpedig csakis az Tiédet. Hiszen már a cikkeid alapján is nagyon meggyőző és hiteles voltál számomra.

Miért kellett ehhez szakember? Nem tűnt elegendőnek a régi könyvek átolvasása?

Nem! Egyrészt azért, mert annyit már tudtam a Feng Shuiról, hogy több ez annál, mint hogy egy-két tárgyat kirakok valahová, s azután maguktól jönnek a kedvező változások. Másrészt az üzleti terv részeként kezeltem. Mivel nem vagyok olyan arrogáns, hogy azt gondoljam magamról, hogy két könyv elolvasása után értek is e bonyolult térrendezési tudományhoz. Éppen ezért határoztam el, hogy szakemberhez fordulok. Hiszen azért, mert az ember ki tud tölteni egy áfásszámlát, azért még a könyvelést a könyvelőre bízza. Ez sem más!

Mit szólt a környezeted, mikor megtudták, hogy Feng Shui tanácsadót hívsz?

Feng Shuis terveimről csak kevesen tudtak. Mint az várható volt, egyesek teljesen feleslegesnek ítélték, egyenesen nevetségesnek, hogy azt remélem, ettől több vendégünk lesz. Mások viszont nagyon is drukkoltak nekem. Mindenesetre akkorra már eldöntöttem, hogy a szalont a Feng Shui elvei szerint alakítom ki. Nagyon elszánt voltam ebben a kérdésben, saját magam akartam megtapasztalni a hatását.

Milyen emlékeket, élményeket őrzöl a tanácsadásról? Mire számítottál egyáltalán?

Maga a tanácsadás minden várakozásomat felülmúlta! Egy teljes napot szántunk rá. Így volt idő részletesen átbeszélni minden teendőt. Semmi sietség vagy kapkodás nem zavarta a munkát. És azonnal választ kaptam a menetközben felmerülő valamennyi kérdésemre.

Mint már mondtam egy meglévő vállalkozást vettem át, az üzlet kialakítása, berendezése adott volt. Igaz magam is tartottam tőle, hogy olyan javaslatot kapok, hogy falat bontsak itt, ajtót rakjam máshova. Szóval féltem kissé, hogy csupa olyat hallok majd, amire nem lesz lehetőségem. De ilyesmiről szó sem volt! Szerencsére!

Az alapvető tudnivalókat konkrétan, nagyon érthetően fogalmaztad meg. Valóban személyre szabott volt a tanácsadás, hiszen figyelembe vetted az itt dolgozókat. Az ő születési idejük alapján kiszámítottad, hogy ki milyen elemű és ebből adódóan kinek melyik élettér felel meg a leginkább.

Az alaprajz alapján Iránytű módszerrel dolgoztál, hiszen a vállalkozásomat hosszú távra tervezzük. Miután az alaprajzon kijelölted az életterületeket, végigjártuk az üzletet a bejárattól kezdve a legrejtettebb zúgokig.

Mi a legkönnyebben megvalósítható? Miként látsz neki a kapott útmutatások megvalósításához?

Lépésről lépésre átbeszéltük minden tárgynak a helyét, az anyagát és a színét. Amiről kiderült sehová se lesz alkalmas, azt már akkor eltávolítottam. Nagyon tetszett, hogy több alternatíva közül választhatok. Nem azt mondtad, hogy csak ilyen lehet és kész, hanem azt, mi hogyan a legelőnyösebb. Csupa könnyen megvalósítható ötletet kaptam. Például, hogy a bejáratba ne egy hanem, két köszöntő-szobor álljon, mivel az adott életterületre a páros tárgyak kedvezőbbek.

A masszázshelyeket elválasztó függönyök a mostani mályva színű helyett az életterének megfelelően inkább zöld árnyalatú legyen. Lévén ez a 4. Gazdagság, siker életterületen helyezkedik el, így a tűz elemű (pénzégető hatású) mályva szín helyett a fa elemű zöld optimálisabb. Továbbá a virágminta helyett a levél minta sokkal jobb hatású lenne, ha mintásat szeretnék feltenni.

Kaptam útmutatást a szélcsengő színére, anyagára is. Ilyen alapossággal vettünk végig minden tárgyat, bútort. A wc papír vásárlástól kezdve a képekig, nem maradt ki semmi apróság!

Mondjuk előny volt számomra, hogy érzelmileg még nem kötődtem igazán mélyen a meglévő berendezéshez, hiszen azt nem én alakítottam ki. Így nem esett nehezemre megválni attól, ami nem a cégünk fejlődését segíti. Valószínűleg nehezebb lett volna, ha a már meglévő is az én művem lett volna.

Nem akartam és nem is tudtam egyszerre minden változtatást véghez vinni. Még csak a legkevésbé időigényes változásokat volt időm megtenni, például a selejtezést,a tárgyak áthelyezését.

Partnerek-e a munkatársaid? Ők miként fogadták mindezt?

Kollégáim egyetértenek, de legalábbis tiszteletben tartják az elképzeléseimet. A változtatásokat és annak okát mindig elmondom nekik. Az én helyzetem nagyon szerencsés, mivel a thai hölgyek vallási szokásai nagyban segítik az én céljaimat a maguk eszközeivel. Ők is végeznek
tértisztítást, minden nap kezdetén áldást kérnek az üzletre, a vendégekre.

Másrészt ösztönösen is több helyzetet jól használtunk ki. A recepciós a neki megfelelő helyen dolgozik vagy a masszőrhölgyek a nekik megfelelő masszázshelyet választották ki.


Milyen változásokat tapasztalsz?

Szinte hihetetlen, de már a tanácsadást követő naptól megfigyelhető volt néhány pozitív változás. Egyrészt én magam teljesen új lendületet nyertem, teli vagyok tervekkel és lelkesedéssel. 

A thaiföldi politikai események miatt már 5. napja rostokoltak a bangkoki reptéren a masszőrlányok, mivel lezárták a nemzetközi forgalmat. Azonban a tanácsadás napján végre el tudtak indulni Thaiföldről az új masszőrhölgyek. A vendégeim száma s ezzel együtt a bevételünk ugrásszerűen megnőtt. Igaz, hogy a klasszikus marketingfogásokat is alkalmaztuk. De, mint azt a tanácsadáson sokszor hangsúlyoztad- pontosan az a Feng Shui lényege, hogy segíti céljaink valóra váltását minden eszközzel. Azon kívül természetesen, hogy a thai masszázs kitűnő hatással van a testi-lelki egészségre, a hangulatos környezet miatt is sokan választják szalonunkat. 

Az utóbbi időben vendégeim kicsit hosszabban időznek a csésze tea mellett. Egyik vendégem úgy fogalmazott: ez az egyik ékszerdoboza Kecskemétnek. Mégis a környezet és a hangulat olyan, mintha elutaztunk volna Thaiföldre.


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >