Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a műteremben

 Senki sem lehet próféta a saját hazájában - tartja a bibliai mondás. Hát még a saját családjában! Most mégis Halzer Györgyivel, a testvéremmel, beszélgetek arról, hogy ő miként alkalmazza a Feng Shui tudományát a mindennapjaiban, illetve milyen tapasztalatokat szerzett ezzel kapcsolatban.

Immár 9 éve annak, hogy gyakorló szinten használom a Feng Shui ősi bölcsességeit. Pontosítok! Ahogy Te magyaráztad nekem: mindannyian alkalmazzuk a térrendezés tanait, csak ki tudatosan a céljainak megfelelően, ki ösztönösen az aktuális problémáit megjelenítve a térben. Tehát jómagam 1999 óta arra törekszem, hogy a térrendezés szabályait figyelembe véve rendezzem magam körül a környezetemet. Továbbá, ezzel összhangban bensőleg is alakítsam önmagamat.

Első kedvező és kedvezőtlen tapasztalataim az akkori lakásomhoz kötődnek. Kedvezőtlennek azért nevezem, mert amikor először mint Feng Shui tanácsadó tekintettél végig otthonomon, a térdiagnosztika megdöbbentő részletességgel mutatta meg az aktuális problémáimat és valós forrásukat. Furcsa volt azzal szembesülnöm, hogy minden körülöttem rólam árulkodik és a szakértő szem előtt nem lehet takargatni az érzelmi és egyéb nehézségeimet. Amikor pedig korábbi otthonaimat és a rokonok lakásait elemezgettük, még jobban elképedtem. Addig sosem látott bizonyosság volt, hogy a Feng Shui mennyire összetett és mély ismeretanyagot rejt magában.

Ez adta a bizalmamat is. Egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogyha végrehajtom mindazon korrekciókat, melyeket javasoltál és közben ügyelek azon magatartásmintáim megváltoztatására is, amelyek a problémáimat okozták, akkor változás következik be. És jöttek az eredmények sorjában. Többet valóságos csodaként éltem meg!

Anyagi vonatkozásban hatalmas változások kísérték életemet. Karrierem szempontjából is egyre kedvezőbb dolgok történtek. És az igazi fordulatot egy találkozás jelentette, amely a magánéletem boldog korszakát hozta el.

Gondolom, akkor ez adta az inspirációt, hogy a munkád során is figyelembe vedd a Feng Shui elveit.

 Természetesen. Amikor megtapasztalod valamiről, hogy valódi kincs, akkor buta lennél, ha nem használnád. Sőt! Elárulom, már nem is tudok másként körbenézni a világban - lakásokban, üzletekben és köztereken - annyira részévé vált az életemnek a Feng Shui alkalmazása.

A mostani előtt volt már másik műtermem is. Azonban azt az épületet bontásra ítélték, egy luxus szállodát épít a helyére a külföldi tulajdonos. Így költöznöm kellett. Figyelembe véve a józan praktikus szempontokat (mennyibe kerüljön, hol legyen, mekkora alapterület stb.) és a Feng Shui kritériumokat, összeállítottam egy listát arról, hogy mit is szeretnék valójában. Ezután 3 hónap alatt 42 kiadó helyet láttam.

Miként válogattál? Mit javasolsz azoknak, akik hozzád hasonló helyzetben vannak?

Röviden összefoglalom a tőled is sokat hallott alapszempontokat. Kerültem a kedvezőtlen utcaneveket a negatív alaprezgésük miatt. Szóba sem jöhetett például egy Vágóhíd vagy egy Apály utca nevű hely. Aztán, ha csendes zsákutcaként neveztek meg egy kiadó helyet, azonnal nemet mondtam. Hiszen ki vágyik tudatosan arra, hogy a cége ilyen sorsra jusson?

Nagyon fontos még a szabályos vagy ahhoz közelítő alaprajz. Eleve kizártam, amelyik helyen a 4. Gazdagság, siker terület sérült volt. Egyfelől egy üzleti vállalkozásban a legfőbb célok egyike, hogy ez a terület jó energiaminőséggel bírjon, másfelől asztrológiám szerint ez az én személyes életterületem is. Tehát duplán öngól lenne számomra, ha ez a dél-keleti szektor sérülést mutatna, vagy itt lenne a wc. Ugyanez igaz a 2. Szerelem, házasság életterületre. Lévén ez azt jelezné, hogy nem csinálom szívvel-lélekkel, igazi szeretettel a munkámat. No meg sem a tanítványaim, sem a megrendelőim nem járnának szívesen oda.

Kerülendő még a központi wc vagy a hiányos terület. Hiszen nehéz elképzelni ennél nagyobb problémát, ami minden életterületre kisugárzik.

Ha nem itt ülnénk az új műtermedben, azt is gondolhatnánk, hogy ilyen szigorú feltételeknek semmi sem felelhetett meg.

Igen. Egy idő után én is kezdtem erre gondolni. Alaposan megvizsgáltam a helyzetemet és azt láttam két lehetőségem van. Az első, hogy azonnal feladom a művészi pályám, mert lehet a Sorsom most teljesen más irányba kíván vezérelni. A másik, hogy kitűzök egy konkrét napot, ameddig keresem az új műtermet. Ha addig a napig nincs eredmény, az jel, hogy itt az ideje a szakma váltásnak.

Mivel már több alkalommal sikerrel használtam az általad írt Feng Shui Jóskönyvet, most is ehhez fordultam. A kapott jóslat alapján otthonomban végrehajtottam a korrekciót, amely azt volt hivatott szolgálni, hogy találjak új helyiséget. A kitűzött utolsó napon délután 5-kor láttam meg a jelenlegi műtermemet, ami az összes kritériumnak megfelelt. Felújított állapotban van, nagyon jó közlekedési feltételekkel bír, mindössze 2 metrómegállónyira a lakhelyemtől és teljesen elfogadható a bérleti díja is. Aznap délután azonnal megállapodtam a tulajdonossal. Szóval ismét bebizonyította számomra a Feng Shui, hogy működik!

Miként hasznosítod a művészi munkádban a Feng Shui ismereteidet?

Szakterületeim: az üvegfestés, a katedrál ólomüvegezés, a selyem faliképek és a legkedveltebb specialitásom a fa alapra festett táblaképek, az ikon technika.

 Nálam általában nem kész dolgokat vesznek az emberek. És itt jön a képbe a Feng Shui tudománya. A megrendelést mindig egy tudatos és közös döntés előzi meg, amely teljesen egyénre szabott. Figyelembe vesszük a megrendelő személyes asztrológiáját, ízlését, az otthona stílusát és persze azon törekvését, amely miatt készítteti a tárgyat. Együtt hozunk döntést arról, hogy milyen alapanyagra, milyen színben és szimbolikával készüljön az alkotás. Természetesen, mindehhez többek közt a Feng Shui tudománya adja az elméleti és gyakorlati tudást.

Nagyon fontos tudni, hogy nem mindenféle kétes, meghatározhatatlan eredetű szellem sugallatára alkotok vagy fél-transz állapotban, megszállott lélekként, mint azt sokan hirdetik magukról. Ugyanis a mostani kultúr-korszakunkban a legfőbb elsajátítandó erény: a tudatosság valamennyi cselekedetünkben. Ez jellemzi alkotásaimat. Az általam ismert ősi bölcsességeket és tanokat mind tükrözik műveim, illetve azon személyeket segítik energetikailag, akik számára készülnek.

Hogy ez mennyire működik, jól jellemzi az a nemrégiben történt eset, amikor azzal kerestek meg, hogy nyugdíjba vonulása alkalmával a kolléganőjüknek szeretnének mandalát készíttetni, mert teljesen új életet akar kezdeni. Tudták, hogy érdeklődik a keleti tudományok iránt és mivel látták, hogy a Feng Shui Mandalák könyvünket olvassa, innen kilesték az elérhetőségemet. Mivel kizárólag a hölgy nevét és születési dátumát ismerték, csak ezen adatokra tudtam támaszkodni az alkotásnál. A megajándékozott hölgy később felhívott telefonon és megköszönte, hogy ennyire még soha senki nem találta el mit is szeretne, mi tetszik neki.

Mit tapasztalsz milyen esetben vásárolnak tőled ilyen egyedi alkotásokat?

Nehéz általánosságot mondani erről, mert nagyon vegyes képet mutatnak mind a megrendelőim, mind az alkalmak. Sokan önmagukat lepik meg egy mandalával. Egyre többen a Feng Shui tanácsadást követően korrekciós eszközként rendelnek tőlem egyedi darabokat. Hiszen az ázsiai bóvli termékek nemcsak ízléstelen tucatáruk, de rabszolga- vagy gyerek-munkában, nagyüzemileg készülnek, éppen ezért roppant kedvezőtlen energetikai hatással bírnak. Gyakran többet ártanak, mint használnak.

Emellett készítek irodáknak, üzleti vállalkozásoknak és bemutatótermeknek is dekorációt, hogy hangulatosabbá és harmonikusabbá tegyék az összképet vagy segítsék a munkavégzést.

Az alkotás mellett milyen más tevékenységgel foglalkozol?

A tudásomat, az alkotás szeretetét másokkal is megosztom. Kezdő és haladó szintű szakkurzusokat tartok a műteremben. Ide bátran jöhetnek, akik utoljára általános iskolás korukban fogtak ecsetet a kezükben. Pár óra után olyan gyönyörűségeket alkotnak – köszönhetően az alapos oktatásnak-, hogy sokszor magam is meglepődöm. Az egyszerű technikai tudás mellett elméleti, szimbológiai ismereteimet is átadom. Tanítok selyem- és üvegfestést, decoupage technikát, táblakép festést. Foglalkozunk színtannal, stílusokkal és természetesen a spirituális háttér sem maradhat ki a tematikából.

Speciális képzésünk veled a Feng Shui és a lakberendezés-kézműves intenzív kurzus. Ezen a tanfolyamon délelőtt a saját alaprajzukon tanulják meg a hallgatók a Feng Shui elméletét. Abszolút személyre szabott formában. Délután a gyakorlati részen, pedig 5 technikát sajátítanak el. Minden alkotásuk -az alaprajz ismeretében- gyönyörű dísztárgy és Feng Shui korrekciós eszköz is egyben.

A tanfolyam résztvevőinek fontos segítség, hogy megismerik milyen anyagok léteznek. Melyek a jó márkák, illetve mire felesleges pénzt áldozni. Rengeteg felesleges költségtől kímélik így meg magukat! Mindeközben megismerik a különféle technikákat- eldönthetik miben tehetségesek, mi áll közel a lelkükhöz. Néhányan új megélhetési forrást is találnak az itt elsajátított ismereteknek köszönhetően.

Az alkotás és tanítás mellett fontos szerepet tölt be életemben az általam vezetett könyvkiadó, ahol művészeti és Feng Shui témákat tartalmazó könyveket adok ki. Ezen kiadványok mind saját alkotásaim vagy megszületésüknél aktívan segédkeztem. 10 saját könyvet készítettem, amelyre méltán vagyok büszke.

Sokaknak a művészetről a padlásszobában éhező és fázó festő képe dereng fel.

Való igaz! A művészek alkotásai zömmel csak haláluk után válnak méregdrága árucikké. A saját könyvek kiadása, írása és az egyedi művészi darabok készítése mind olyan dolog, amely hagyományos formában nem hoz jövedelmet. Híresen sok munkát és energiát igényelnek, de kevés haszonnal kecsegtetnek.

Nekem sikerül megélnem, egyedülálló nőként fenntartanom a műtermet. Fizetem a céggel járó adó és egyéb állami terheket. Van saját lakásom, kocsim. Szeretek utazni. Vegetáriánusként bio élelmiszereket vásárolok. Mindenki a gyorsuló időre panaszkodik, arra, hogy semmire sincs idő. Nekem teljesen normálisan telik. Úgy gondolom mindezt a Feng Shui alkalmazásának köszönhetem, hogy minderre jut időm, pénzem és energiám is!

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >