Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a nyelvtanárnő otthonában

 Tímeával, aki angoltanár- tolmács és fordító egy személyben – egy budai, sokemeletes társasházi lakásban beszélgetünk.

Mint sok magyar vállalkozónak, nekem a munkahelyem egyben az otthonom is, hiszen itt készülök fel az óráimra, javítom a dolgozatokat. Ha pedig olyan megbízást kapok, akkor itt végzem a fordítást is. Már a lakás vásárlásakor is elsősorban arra kellett figyelnem, hogy e két funkciónak egyaránt megfeleljen az új lakóhelyem. Nem beszélve a közlekedési lehetőségekről, a lakás áráról és egyéb praktikus szempontokról.

Játszott- e lakhely választásodban szerepet a Feng Shui?

Természetesen hallottam ekkor már a Feng Shuiról, de döntésemet nem ez befolyásolta elsődlegesen, hanem a személyes vonzódásom e környék iránt, hiszen előzőleg is ebben a kerületben laktam. Mivel érdeklődöm az antropozófia iránt, előadásokra járok, kineziológiát tanulok és vonz a homeopátia, így a Feng Shuinak is olyan mértékben tulajdonítottam jelentőséget, hogy életem gyakorlati megvalósításában szeretném felhasználni az általa elérhető eredményeket. Nyitott vagyok az ilyen kérdésekre, bár nem foglalkozom mozgásterápiával vagy kártyavetéssel, azért Osho tarokártyából rendszeresen húzok egy lapot, ha olyan helyzet adódik életemben, melyre mélyebb választ keresek.

Nagyon otthonos és egyben jól átgondolt lakásban élsz és dolgozol.

Immár 2 éve, hogy beköltöztünk kedvesemmel ebbe az 1 + 2 félszobás lakásba és érdekes utólag áttekinteni, hogy a színválasztásnál vagy a bútorok elrendezésében mennyire ösztönösen ráéreztünk a Feng Shui elveire. Ez persze utólag derült ki, hogy a falak színei szinte mindenütt illeszkednek az adott életterületnek kedvező energiát biztosító színvilághoz. Helyesnek mutatkozott az is, hogy hol helyeztünk el fém, króm anyagot, hová került üvegfelület. A dolgozószobám például a Gazdagság, siker életterületre került, helyes elrendezéssel, víz elembe tartozó számítógépes eszközökkel, segítve e fa elemű zónát, ahogy utóbb a tanácsadás során kiderült. Olyan irattartókban tartom a szükséges papírjaimat, amelyek harmonizálnak az adott életterület színével. Valóban öröm számomra, hogy olyan környezetet alakítottunk ki, amely mind lakás, mind munkahely számára kellemes és barátságos.

Mi szükség volt ilyen ideális esetben a Feng Shuira, ha ilyen ösztönös biztonsággal, megfelelően alakítottátok ki jövendő otthonotokat?

Egyetlen problémánk azért adódott, amivel nem tudtunk megbirkózni, akárhogy is próbáltam utána járni a kérdésnek, ezzel nem boldogultam. Bármennyire is sikeresen alakult a munkám és párkapcsolatunk ebben az új lakásban, nem tudtunk annyit aludni, hogy valóban pihenten ébredjünk. Ekkor kedvesem megkért, hogy hívjalak el és kérjek pontos szakvéleményt arról, mi is az igazi akadálya e környezetben a zavartalan alvásnak, hogyan tudnánk valóban frissen ébredni.

Milyen választ kaptál, illetve hozott-e változást e helyzetben a Feng Shui szerinti átalakítás?

 Ha valaha is kételkedtem volna a Feng Shui hatásos működésében vagy létjogosultságában, mindez már a múlté lenne, ugyanis nemcsak választ kaptam a kérdésemre, de a felelet nyomán ma már a régi problémának nyoma sincs. Az elején kezdve a tanácsadás során a Feng Shui asztrológiai elemzésből kiderült, hogy párommal mindketten víz eleműek vagyunk, míg fekhelyünk tűz területen helyezkedett el. A falakat ráadásul barackszínre festettük. Ezután következett a tanácsadás azon része, mikor a segítségeddel meghatároztuk az elemünknek kedvező területet. A legérdekesebb, hogy kezdetben mi is ide terveztük az ágyunk helyét, így még könnyebben szántuk el magunkat a változtatásra. A tanácsadáskor kiderültek alapján a régi hálószoba falát átfestettük kedvezőbb, világoszöld színre és most ebből lett nappali. Innen sokkal könnyebb elérni a konyhát, így a vendégeskedés esetén egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a ki és becipekedés. A Feng Shuiban számomra az is szimpatikus, hogy életszerű megoldásokat kínál és valóban könnyebbé teszi az életet.

A Feng Shui tanácsadásban szereplő dolgok megvalósítása okoz-e kényelmetlenséget?

Nem, mert az ágy áthelyezése kapcsán megtapasztaltuk, hogy látványos, fizikai szintű javulást hozott életünkbe a Feng Shui tanácsadás. Ugyan viszonylag még rövid ideje élünk itt, de olyan energiák hatják át mindennapjainkat, melyben valóban harmóniában élünk, tudunk fejlődni.

A Feng Shuit sokan kínai eredete miatt ellenérzéssel kezelik és úgy vélik nehezen illeszthetik bele európai stílusú lakásberendezésükbe.

Ha valaki szétnéz a mi lakásunkban meggyőződhet, hogy mindez tévedés, hiszen nyomát sem találja a jellegzetes kínai szimbólumoknak, mégis Feng Shui szerint van minden elrendezve. Én hiszek az olyan alapelvekben, mint a rend és a tisztaság, illetve abban, hogy a használaton kívüli tárgyak mennyire gátolják a kedvező energiák szabad áramlását. Mielőtt beköltöztünk volna két alkalommal is végeztem tértisztítást, évente „ szanálást ” tartok. Ilyenkor átválogatom a munkám során felgyűlt anyagokat és eldöntöttem fontosak-e még. Persze hasonló módszerrel járok el a ruhák vagy a konyhai eszközök esetében is, mert nagyon fontos, hogy csak az legyen a környezetünkben, amire valóban szükségünk van. Még száraz virágokat sem tartok – és nevetve ránéz a tegnapi esküvőn elkapott menyasszonyi csokorra. Mivel ilyen szemlélettel élek, ezért hozzám közel áll a Feng Shui és örülök, hogy a tanácsadás segítségével további segítséget kaptam mindazon dolgok mellé, amit ösztönösen helyesen csináltam eddig is.


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >