Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a szépségszalonban

 Szabó Judittal, a dr. Juga szépségszalon üzletvezetőjével, a VII. kerületi Szentkirályi utcában beszélgetünk arról mit is jelent a gyakorlatban a Feng Shui alkalmazása, immár évek távlatából szemlélve e térrendezési módszer hatását mit is tapasztalnak.

Ez az üzlet hosszú múltra tekint vissza. Volt itt már természetgyógyász stúdió, mely nehézségekkel küzdött és más egyéb tevékenységet is végeztek, hasonló problémákkal. Körülbelül 4,5 évvel ezelőtt új szakaszába lépett az üzlet, ám a bevétel nagyon nagy hullámzást mutatott, igazán sosem érve el a remélt mértéket. Emellett az alkalmazottak folyamatosan cserélődtek, nem alakult ki egy valóban összeszokott gárda.

 

Hogyan merült fel a Feng Shui ötlete?

Korábban már magam is olvastam rövid cikkeket e témáról. Azonban Gazdag Pál ( masszőr ) javasolta, hogy a vendégei közt van egy hölgy, aki lakások, üzletek konkrét kialakításában, átformálásában tud segíteni. Mivel az üzlet amúgy is nehezen ment, egyetértett a tulajdonos és az itt dolgozók mindegyike azzal, hogy keressünk fel téged és nézzük meg jelent e megoldást a Feng Shui a nálunk tapasztalt problémákra.

Mit mutat a tapasztalat ennyi év elteltével?
 

Egyértelmű igent. Hosszú távon megszűnt a bevétel ingadozása, az alacsony mértéke átalakult, mindenképp érzékelhető a kedvező változás e téren. Továbbá valóban jó kollektíva alakult ki, amit korábban semmilyen eszközzel nem tudtunk megvalósítani. Jó a hangulat, a légkör, szeretnek ide járni a vendégek és természetesen sokan fel is fedezik, hogy Feng Shui szerint alakítottuk át a szalont.

Milyen átalakításokat kellett mindehhez végrehajtanotok?
 

 Az alaprajz kiértékelése után kiderült, hogy az üzlet középpontjában helyezkedik el a WC, ami természetesen az egyik legkedvezőtlenebb helyzet. Ezt különféle tükrökkel orvosoltuk, lévén az áthelyezésre nem kínálkozott lehetőség. Ügyelünk a fedelek lezárására, erre táblácskákkal vendégeinket is kérjük.

Ennél nagyobb munka volt a recepciós pult kihelyezése a bejárat közelébe, mert ez igencsak távol volt addig. Ésszerűsége révén ezt a tanácsot sem volt nehéz megfogadni. Addig rengeteg tükör volt a mostani fogadórész helyén, amiről kiderült, hogy szintén kedvezőtlen energetikai hatást gyakorolt az itteni munkára, a vendégforgalomra.

Az átalakításnál nagyon ügyeltünk, hogy a színek harmonizáljanak az adott életterület minőségével. Az egyes zónákat különféle mandalákkal is aktivizáljuk, a növények, képek és egyéb kiegészítők mellett.

Miként fogadják el mindezt az itt dolgozók?
 

Ha új ember kerül felvételre, azzal megismertetjük a Feng Shui ide vonatkozó részeit, végigvezetve őt a különböző életterületeken. Azt az írásos elemzést, amit Te készítettél, a mai napig is rendszeresen forgatjuk, használjuk. Most készülünk a portál korszerűsítésére. Másnál ilyenkor meglódul a fantázia, maximum a pénztárcája szab határt a tervezgetésnél. Én elővettem az általad készített Feng Shui elemzést és áttanulmányoztam először is mi lenne kedvező, mit kell mindenképp elkerülni. Ez mára kiindulópont.

Mi jellemezte a gazdagság zónát akkor és ma?
 

Ég és Föld! Nagy figyelmet fordítunk a rendre és tisztaságra mindenütt, ám itt még fokozottabban, amióta tudjuk, hogy mennyire számít ez. Virágokkal, jellegzetes gazdagság szimbólumokkal díszítettem fel ezt a részt, mivel azóta én dolgozom ebben a részben. A bejáratnál piros szalagon 9 db 100 Ft-t helyeztünk el, hogy minden betérő gazdagítson bennünket és jó hírünket terjesztve távozzon. Amikor rengeteg a kiadás, csak a számlák jönnek és érzem csökken a bevétel, mindig megnézem, hogy a helyes irányban áll-e a fűzér. Persze ilyenkor veszem észre, hogy nem. Ezek apróságok, amelyekre ügyelek az üzletben, sőt mára már az otthonomban is. Ott egy mostanra hatalmassá terebélyesedett növény foglalja el a gazdagság területet. Hiába nőtte már ki a helyét, édesanyám nem enged megválni tőle, mert azóta annyi kedvező fordulat következett be anyagi helyzetünkben, hogy fél mindez eltűnik a virággal együtt.

Van-e kedvenc történeted, mely a Feng Shuihoz kapcsolódik?

Több is, de talán a legemlékezetesebb a következő. Egy kiadatlan helyünk volt a szépségszalonban, amellyel már rég küszködtünk. Úgy éreztem lehetetlen a megoldása, semmi próbálkozás nem vezet eredményre. Ekkor elővettem a Feng Shui tanácsadás írott anyagát és újra megvizsgáltam e terület leírását. Majd gőzerővel neki fogtam a takarításának. Amikor a felfordulás már teljes volt, betoppant egy férfi és arról érdeklődött van-e kiadó részünk, mert a felesége intim tornát tart és ehhez keresne alkalmas helyet. Ennek már pár éve, hogy történt, a torna még mindig nálunk zajlik. Ez az eset is valódi bizonyítéka a Feng Shui gyakorlati szintű működésének a stúdió életében.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >