Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a tatabányai Véda Szigete szépség-egészség szalonban

Kardalus Dóra – az egyik leghűségesebb Feng Shui Fórum olvasó és régi kedves tanítványom - mesél konkrét üzleti és otthoni tapasztalatairól.

Mit tudhatunk a Te életutadról? Hogyan kapcsolódik össze a szépségipar a spiritualitással és az ezotériával mindebben?

Már kisgyermekkoromban is érdekelt mindenféle ezoterikus téma. Számtalan könyvet gyűjtöttem be az évek során és próbáltam elmélyedni bennük. Kamaszként már foglalkoztatott az asztrológia, a kineziológia, a grafológia és a Feng Shui tudománya is. 

Ám, akkoriban még nyilvánvalóan nem értem meg arra, hogy komolyabban is elsajátítsam ezen tudományok csínját-bínját, ezért csupán kedvtelésből foglalkoztam velük. Évek múltán, ahogy egyre több tapasztalatot szereztem, és egyre inkább éreztem egyértelműnek a spirituális úton való haladást, úgy vált hivatásommá az embereknek való segítségnyújtás.

Dolgoztam bölcsődében gyermekgondozónőként, később időseket láttam el otthonukban, majd egy szociális intézmény vezetőjeként segítettem a hozzám fordulóknak. Közben folyamatosan tanultam ezoterikus ismereteket. Reikit, grafológiát, kineziológiát és asztrológiát. De ahhoz, hogy üzletet nyissak Tatabányán, számtalan életesemény vezetett el. Ezek közt sajnos szomorú pillanatok is szerepeltek. Elveszítettem a férjem, majd kiléptem a munkahelyemről. Aztán elköltöztem onnan, ahol azelőtt harminc évig éltem. Ám, mindennek megvan az ideje és az oka. Új szerelem, új város, új barátok… Teljesen megváltozott körülöttem minden. Ami változatlan maradt: a családom, azaz a gyermekeim és a szüleim. Ők azok, akik támogattak és támogatnak mindenben.

2012-ben jött el az az idő, amikor minden összeállt ahhoz, hogy végre a hivatásommal foglalkozzak. Ekkor indult a Véda Szigete, itt Tatabányán, új lakóhelyemen. Ahogy a neve is sugallja, ez egy igazi kis „sziget”, ahol nem csupán külsőleg szépülhetünk, de megnyugvást, feltöltődést is találunk. Ahol a gépek által nyújtott kezelést étrendi és életmód tanácsadás is kiegészíti, és ahol az ezotériára nyitott vendégek is választ kaphatnak kérdéseikre.

Mi adta a késztetést, hogy az üzlet kialakítása tudatos Feng Shui szemlélettel történjen? Mi győzött meg valójában arról, hogy szükséges szakembert találnod ehhez és nem önállóan láttál hozzá?

Megfelelően sok Feng Shui könyvet olvastam el ahhoz, hogy rendesen összekuszálódjon a fejemben minden addigi ismeret. Próbáltam minden fellelhető forrásból informálódni, és kedvezően kialakítani mindent az otthonomban. Az összes weboldal közül a Tiéd tetszett meg a leginkább. Átlátható, egyértelmű és saját fórumot működtető oldalra leltem.

Innentől fogva faltam az információkat, könyveket rendeltem Tőled és a segítségedet kértem, már akkor is, amikor még csak kerestem a megfelelő üzletet. Hónapokon át láttál el tanácsokkal és végül a Te instrukcióid alapján találtam rá erre az üzlethelyiségre is.

Olykor hosszú órákat, sőt napokat töltöttem azzal, hogy a fórum több ezer kérdését böngészve keressem a válaszokat a saját helyzetemre vonatkozóan is. Lenyűgözött a szakmai tudásod, ami annyira szerteágazó, hogy nem csupán az üzlethelyiség kiválasztásában volt segítségemre, de otthonom kialakításában, és közelgő esküvőnk dátumának kiválasztásában is.

Mesélnél a vállalkozásod történetéről, a kezdetekről?

Amikor elhatároztam, hogy szépség-egészség szalont nyitok, lázasan vetettem bele magam az üzlethelyiség keresésbe. Mindenképpen kisméretű, de kényelmes teret adó helyiséget szerettem volna. Fontos szempont volt, hogy könnyen megközelíthető, centrumhoz közeli, mégis nyugodt környezetben helyezkedjen el. Szóba jött a háztömbünk aljában üresen álló üzlethelyiség, de a megtekintés után hamar világossá vált, hogy nagy ráfordítással indíthatnék csak itt vállalkozást és még így is sok előnytelen tulajdonságot kellene orvosolnom. Hiányos életterületekben bővelkedett ez az üzlethelyiség, és a WC is kedvezőtlen helyen, a Gazdagság, siker zónán volt. Ezt hamar kizártuk.

Megnéztünk még párat itt a közelben, de a Feng Shui elveket minden esetben figyelembe vettük, így egyre csak szűkült a kör. Aztán egy áprilisi vasárnapon, délben becsengetett a sógorom, és nekem szegezte a kérdést, hogy keresek-e még üzlethelyiséget. Mondtam, hogy, igen! No, akkor ő mutat nekem egyet! Annyira fura volt az időpont és a hirtelenség, mégis éreztem, valahol sorszerű dolog történik most velem… Átsétáltunk a lakótömbünktől 100 méterre lévő újépítésű lakópark egyik szépségszalonjába, ahol az egyik kedves ismerőse dolgozott. És innentől felgyorsultak az események.

Az üzlethelyiség megfelelt annak az elvárásomnak, hogy centrumhoz közeli, mégis nyugodt környezetben helyezkedjen el. Tetszett az üzlet előtti sok ingyenes parkolóhely, a környező „szomszéd” üzlethelyiségek profilja is. Az üzletbe lépve fokozódott örömöm, miután konstatáltam, hogy újszerű, ezért korszerű, légkondicionált, rendben tartott, és éppen megfelelő méretű. Három kisebb helyiségből, mosdóból és egy váróból állt az üzlet. Ebből két helyiség volt akkor kiadó. Az egyik világosabb volt és saját Feng Shui asztrológiámat figyelembe véve hozzá húzott inkább a szívem. Hamar meghoztam a döntést, és rábólintottam! Hat hét múlva nyitottunk, mivel némi festés itt is szükségszerű volt és be is kellett rendezni persze.

Mit szólt a környezeted, mikor megtudták, hogy Feng Shui tanácsadóhoz fordulsz? Sőt tanfolyamra jársz?

A lehetőségekhez képest egész jó fogadtatásról számolhatok be. A párom már régóta átváltott szkeptikusból nyitottra a Feng Shuit illetően és minden elképzelésemet, érvemet elfogadja, sőt olykor már maga kérdezi, hogy bizonyos helyre bizonyos dísztárgy megfelelő-e. Sok pozitív élményem volt az üzlet kialakítása közben is, amikor például a telefonszolgáltatónál jártam és új mobiltelefont igényeltem. Két készséges hölgy segítségével választottam telefonszámot és miután láttam nyitottságukat, abba is beavattam őket, milyen kritériumokat figyelembe véve szeretnék számot találni. Így már együtt kerestük és hamar meg is találtuk a kedvezőt.

Az üzlet szemrevételezésekor is vittem magammal a tájolómat és bemértem a bejáratnál található fokot. Elmondtam, hogy miért is vagyok erre kíváncsi, és nem nevettek ki, megértették, hogy valamiért ez nekem fontos. Az, hogy okleveles Feng Shui tanácsadóvá váljak, mindig is nagy álmom volt, de éveken át nem találtam azt az embert, akit szívesen a mesteremmé fogadtam volna.

A Te szakmai elhivatottságod, tudásod és nem utolsó sorban személyiséged fogott meg annyira, hogy egyértelművé vált számomra, nálad kell tanulnom. A tanfolyamról: kézzelfogható, egyértelmű, átlátható, alapos ismeretet szereztem és nem csak a Feng Shuiról. A Te személyedben egy olyan oktatót kaptunk, aki mindvégig izgalmas, érdekfeszítő, saját életünk példáival illusztrált, ezért igazán gyakorlatias képzést tartott. A tanfolyam ideje alatt összekovácsolódott kis csapatunk pedig a további "ráadás". Velük is élmény volt együtt tanulni, gondolkodni és sokszor ráeszmélni, olykor rádöbbenni a magunk kis felismeréseire.

Milyen benyomásaid vannak a Feng Shui tudományáról?  Főként a gyakorlati alkalmazásáról?

Az a tapasztalatom, hogy vannak dolgok, amiken könnyű szerrel változtatunk és ezt esetenként még Fentről is támogatják. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amiben tehetetlenek vagyunk. És ekkor kell elfogadni, hogy bizonyos helyzetet, még ha negatív hatással is bír ránk, el kell fogadnunk. Hogy konkrét példát említsek: itt az üzletben az egyik leghálásabb terület a Család, egészség zónán található. Ehhez egyáltalán nem kellett nyúlni, tökéletes (zöld) volt a színe, és a kék recepciós pult is kedvező. Ide helyeztük a vízautomatát is, tovább erősítve ezt a részt és ideraktam egy gyönyörű, dús zöld növényt is.

És mi is jellemző leginkább az üzlet hangulatára?

Ahogyan az előbbiekben is említettem: családias. A munkatársaim, a tulajdonosunk és a vendégeink tekintetében is ezt a családias hangulatot érzem leginkább meghatározónak. Nagyon jó érzés így dolgozni!

Ez tehát nem igényelt nagyobb erőfeszítést. Amiben pedig el kellett fogadni a kedvezőtlent: a Hír, hírnév terület hiányossága. Bár, orvosolva van a meglévő, ép részeken, azért érezhető, hogy hatással van ránk. Az emberek többsége ismerőse által jut el hozzánk, barátok, barátnők hozzák egymást és külső reklám, hirdetés útján nem igazán találnak meg bennünket, vagy maga a szóróanyag nem jut el valamiért hozzájuk.

Hogy konkrétan a saját helyiségemről is beszéljek: itt három életterület foglal helyet. Az Önművelődés, tudás, az Emberi kapcsolatok, karrier és a Segítőkész emberek, utazás. Ezért fehér és terrakotta színűre festettük a falakat. Természetesen mindenhol a saját vagy támogató elemeket használtuk.

Így volt ez a berendezési tárgyakkal és növényekkel is. Az Emberi kapcsolatok, karrier területen tartok egy fehér orchideát, üveg kaspóban, valamint üveg tálkában aprópénzt. Az Önművelődést, tudás zónára került egy sólámpa az okleveleim, ill. egy motivációs tábla, ahol a vendégeim „Ilyen volt, ilyen lett” fotóit helyezem ki. A Segítőkész emberek, utazás területen föld és fém elemű színekből álló falvédőm, felette pedig sárga kép két angyalkával. A párologtatókba mindenhová az adott életterületet támogató illatok kerültek.

A berendezési tárgyak és dísztárgyak közül pedig, amit csak lehetett, az öt elem tana szerinti kedvező helyre tettünk. S bármi, ami újonnan kerül megvásárlásra, annál is ezen elvet alkalmazzuk.

Partnerek-e a munkatársaid? Ők miként fogadták mindezt?

Elfogadják elképzeléseimet, és engednek kibontakozni. Ugyanakkor én tiszteletben tartom, hogy nem mindenki gondolkodik spirituálisan és senkire nem tukmálhatom erőszakkal sem azt, hogy hová, milyen falszín a kedvező, sem azt, hogy hová, melyik dísznövény. Így vannak kompromisszumaink. Mindenki a maga helyiségét úgy rendezi be, ahogyan szeretné, a közös helyiségeket pedig közösen díszítjük, alakítgatjuk.

Milyen változásokat tapasztalsz?

Annak ellenére, hogy új és mini vállalkozást indítottam be, ahol nincs alkalmazottam, és én magam látom el nem csupán a tanácsadási, de az adminisztratív és a technikai feladatokat is, nagy dolog, hogy az első hónap rövid ideig tartó pangását leszámítva, folyamatosan telített a naptáram.

Vannak olyan vendégeim, akik a kezdetektől idejárnak és többségében az a tapasztalat, hogy aki egyszer megfordul itt, többnyire visszajáró vendég lesz. Azt mondják, hogy van valami az üzlet atmoszférájában, amiért jó itt lenni. Ehhez a Feng Shui öt elem tana szerinti elrendezés is nagyban hozzájárul, engem pedig ez a harmónia támogat a napi koncentrációban és abban, hogy valóban támasza, segítője lehessek az olykor elkeseredett, bizonytalan vendégnek.

Milyen reakciókat vált ki mindez a vendégekből?

A Véda Szigete egy igazi kis menedékhely lett a feltöltődésre vágyóknak. A vendégek szeretnek idejárni, várják, hogy jöhessenek. És nem csupán súlycsökkentés, méregtelenítés, szépülés céljából, hanem azért is, mert itt minden körülöttük forog.  Mesélhetnek az otthoni, vagy munkahelyi problémáikról, vagy csupán feltöltődhetnek, relaxálhatnak kicsit, amíg a szalonban vannak és az egészségükért, szépségükért tesznek valamit.

Mi a véleményed immár a személyes tapasztalataid birtokában a Feng Shui-ról, illetve a konkrét tanácsadásról?

Nekem személy szerint rengeteget adott a Feng Shui. Másképp látom a világot, a házakat, lakásokat, alaprajzokat, tárgyakat és az embereket is. Nagy felismerés volt számomra, hogy a bennünket körülvevő környezet mennyire hűen tükrözi sorsunk alakulását, ill. személyiségünk fájó pontjait, álmainkat, nehézségeinket. Fantasztikus érzés, amikor beigazolódik egy-egy megállapításom, és még fantasztikusabb, amikor megtaláljuk rá a megoldást és az valóban kézzel fogható pozitív változást eredményez.

Alkalmazod-e mindezt az otthonodban? Vagy csak az üzlet sikere érdekében hasznosítod a Feng Shui-t? Mit változtatott mindez a tudás a családi kapcsolataidon? Személyes dolgokban?

Természetesen otthonunkat is a Feng Shui elveket figyelembe véve rendezzük, alakítgatjuk. Amit csak lehet, próbálunk kedvező színűre, formájúra cserélni. De azt is tudjuk, hogy ez egy meglévő lakás, amiben átmenetileg élünk, és aminek adottságait csupán orvosolni tudjuk, de teljesen megváltoztatni nem. Nagy álmunk egy közös, a jelenleginél nagyobb és jobb elrendezésű lakás. Már most lelkesen vizsgálgatom az ingatlanportálok kínálatát és gyűjtöm a kedvezőnek tűnő ajánlatokat, hogy aztán egyszer, ha minden adott lesz hozzá, csupán választanunk kelljen majd!

Már nagyon várom, hogy egy szabályos alaprajzú, mindannyiunk Feng Shui  asztrológiájának megfelelő, kedvező utcanevű, kedvező házszámú ingatlanba költözzünk, amit aztán magunk elképzelései szerint szépítgethetünk. Tudom, hogy idő kérdése és mindez álomból valósággá válik!

Addig is sok a tennivalónk, és valószínűleg még érnünk is kell hozzá. A mondás szerint: „Minden áldás, egy áldozat eredménye.”
Ennek megfelelően teszünk az álmainkért minden nap valamit. Csak így sikerülhet…

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 

 

 
< Előző   Következő >