Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a thai masszázsszalonban

Molnárné Erikával, a Lian Thai Massage & Spa tulajdonosnőjével, immár a második megnyíló szalonjában beszélgetünk. Mint az üzlet vezetője személyesen osztja meg gyakorlati tapasztalatait a Feng Shui alkalmazásáról.

Immár a második thai masszázs szalonodat nyitottad meg. Hogyan választottál? Közrejátszott ebben a Feng Shui tudománya terén szerzett tapasztalatod?

Már korábban is terveztük, hogy nyitunk még egy szalont. Azonban semmi esetre sem szerettük volna ezt elkapkodni, sietősen rosszul dönteni. Az üzlethelyiséget valójában teljesen véletlenül találtam. Egész egyszerűen eltévedtem. Eközben fedeztem fel a kiadó táblát a bolt kirakatában. Szerelem volt első látásra!
Miután megbeszéltem a párommal, másnap közösen is megnéztük. Az események itt felgyorsultak. A következő héten már alá is írtuk a bérleti szerződést. Igaz, izgultunk egy kicsit. Ki szerettük volna kérni Feng Shui szempontból a véleményedet. Ám éppen külföldön voltál. Így csak a saját megérzéseinkre hagyatkoztunk. Azonban, amint lehetőség nyílt rá, azonnal felmérettük és a felújítás már a Feng Shui javaslatokat figyelembe véve kezdődött.

Miként fogtatok neki a kialakításnak?

A kialakítást már teljes mértékben a Feng Shui elvek szerint rendeztük, amiben már van némi gyakorlatunk. Hiszen az előző szalonunk jó alapot biztosított számunkra az elmélet gyakorlati szintű alkalmazásához. Mivel a lakberendezés is érdekel minket, akár referenciának is betudhatjuk a szalont. Remekül lehet kombinálni a modern anyagokat az ősi ismeretekkel. Ez egyáltalán nem jelent problémát. Hiszen a falszínek meghatározása vagy a kiegészítők megválasztása így nem esetlegesen történik, hanem határozott elvekhez igazodva. Ez gyakran inkább könnyebbséget jelent, mint nehézséget. 

A párommal közösen alakítgattuk, kerestük a megfelelő színeket, anyagokat. Ő nagyon jó látványtervet készített. Így sokkal könnyebb volt átlátni a majdani végeredményt.

A régi szalonban a 2. Szerelem, házasság életterületen nagyon jól bevált páros szobát is berendeztünk. Természetesen azonos zónán. Ennek az a sajátossága, hogy a párok együtt élvezhetik a masszázs nyújtotta örömöket.

Kialakítottunk egy speciális masszázs szobát is, ahol elhelyeztünk egy sókabinos infraszaunát. Természetesen ennek is fontos jelentősége volt, hogy megfelelő területre kerüljön.

A szalon fő látványeleme egy különleges tapétakép. A beérkező vendégeket elsőként ez fogadja. Ez az egyik kedvencem nekem is! A boldogság madara látható a képen, melyet a föld színei díszítenek. Ugye ez sem véletlen, hiszen tudatosan határoztuk meg, immár tudva mely életterületről is van szó.

Ennyi tapasztalat után milyen eredményeket érzékelsz az üzletmenet szempontjából? Miként vélekednek a vendégek a szalonról?

A Feng Shui mindenképpen harmóniát hoz a térbe és ez valóban érezhető, érzékelhető. A vendégeink jól érzik magukat. Azt mondják, hogy a nyugalom kicsi szigetére érkeznek a nyüzsgő város közepén. Nos, úgy gondolom, hogy ez a siker... Valóban azt értük el, amit nyújtani szeretnénk a hozzánk betérő vendégeknek. Amellett, hogy nagyon jó minőségű szolgáltatást kapnak, el tudnak lazulni és kikapcsolják a zaklatott külvilágot. A nyugodt légkör, a finom tea, a kellemes lágy zene, a megnyugtató színek és a kellemes illatok - ez mind arra szolgál, hogy az ide érkezők megpihenjenek. Nagyon érdekes megfigyelni, hogy a vendégek maguktól kikapcsolják, lehalkítják a mobiltelefonokat. Ezzel ők maguk is hozzájárulnak a nyugalom és a harmónia megteremtéséhez.

Az új szalon vendégkönyve is szépen alakul. Egyre újabb és újabb bejegyzések, elégedettséget tükröző sorok kerülnek bele. A vendégek köszönő üzenetei sokat jelentenek számunkra. Inspirálnak és ösztönöznek.

Hogyan érzed magad Te és a nálad dolgozók?

A munkatársaim mind Thaiföldről, tehát elég messzi országból érkeztek. Nagyon fontos számukra a megfelelő környezet, mely hasonlatos az otthonukban tapasztaltakhoz. Így természetesen az is fontos, hogy ők hogyan érzik magukat a szalonban. Szerencsére azt tapasztalom, hogy nagyon jól. Nekik és a munkájuk minőségének is lényeges, hogy harmonikus környezetben vagyunk. Munkatársaim mindennap tartanak tértisztítást. 

Thaiföldről hozták a saját házioltárukat. Reggel azzal indul a nap, hogy imádkoznak, áldást kérnek. Mindez érzékelhető az itteni nyugodt légkörben.

Jártatok-e azóta Thaiföldön? Honnan merítettek ötleteket a szalon berendezéséhez, kialakításához? 

Amióta megnyitottuk a szalonokat, nagy sajnálatunkra nem sikerült eljutnunk Thaiföldre. Azonban tervezzük, hogy a gyerekekkel is elutazunk és bejárjuk ezt a csodálatos országot. Jelen pillanatban azonban a munkára koncentrálunk. Így beérjük azzal, hogy Thaiföld érkezik hozzánk.

A szalon berendezését a saját elképzeléseink és a Feng Shui elvek szerint alakítottuk. Továbbá a nálunk dolgozó lányok javaslatait is figyelembe vettük. Például a masszázságyakat együtt terveztük velük és aszerint csináltattuk az asztalossal. A thaiok nem túl magasak, így igyekeztünk az ő magasságukhoz alakítani az ágyakat.

Minden tárgyat, díszítést a veled megbeszéltek szerint helyeztünk el a Feng Shui szabályokat követve. A virágoktól kezdve a szauna szoba elhelyezéséig. Van még néhány olyan dolog, amit dekorációként szeretnénk elhelyezni, de meg kell találnunk a színben és formában megfelelőeket. Ezt szép lassan alakítjuk.

Tervezel-e következő szalont? Vagy más vállakozást? Ott is figyelembe vennéd az eddig megismert Feng Shui elveket?

Egyelőre nem szeretnénk újabb szalont nyitni. Ám tervezünk egy szolgáltatást, ami nagyon új Magyarországon. Babonás vagyok, ezért még nem szeretném elkiabálni mi is az. Annyi azonban bizonyos, hogy igen különleges szolgáltatás lesz. Remélem a vendégeink is szeretni fogják. Természetesen előzetesen Feng Shui szempontból is megvizsgáljuk, mint mindig, mielőtt hozzáfognék a szolgáltatás kialakításához.

Összegezve: hiszek a Feng Shui erejében, mert érzem hatását a régi és a most megnyitott szalonban is. Mivel lakáscsere előtt állunk természetesen ott sem fogjuk kihagyni a Feng Shui-t.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >