Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a virágüzletben

 Polgár Magdolnával nem rég megnyitott virágüzletében beszélgetünk a Feng Shuiról és tapasztalatairól.
 

Évek óta érdeklődöm az ezoterikus témák iránt. Ám 2004. februárjában találkoztam egy olyan személlyel, aki tovább ösztönzött a szellemi útkeresésben. Korábban jártam asztrológusnál, aki megerősített abban, hogy kiváló képességekkel rendelkezem, érdemes hát aktívan tanulnom is. Így kezdtem bele a számmisztika és a tarot rejtelmeinek elsajátításába. Mindemellett nagyon érdekelt a Feng Shui. Számtalan szakkönyv elolvasása után fordultam szaktanácsadóhoz. Így sikerült berendeznem a lakásomat és természetesnek tartottam, hogy az új üzlet kialakításánál is gondot fordítok e tudomány szabályaira.

Mivel már a régi boltnál is találkoztunk, ismeretesek számomra az ottani nehézségek.
 

Előzőleg is virágüzletet működtettem, ám azóta tudom, hogy Feng Shui szempontból nem éppen kedvező helyen. Ha nem is ismertem e szabályokat, az üzletmenetben mindenesetre érzékeltem. Én már rövid idő alatt a negyedik bérlője voltam a boltnak, ahol addig három zöldséges is próbálkozott. Nem sok eredménnyel. A bejárati ajtóhoz közel egy jókora oszlop állt, nem beszélve a nagy forgalmú főútról, mely az üzlet előtt vezetett el.

 
Az új üzlet kiválasztásakor szerepet kapott-e a Feng Shui?
 

Természetesen sok tényező mellett már figyeltem, hogy oszlop ne álljon az ajtó előtt, lehessen kényelmesen parkolni. Csendesebb, családiasabb környezetet igyekeztem keresni az új virágszalon számára. Itt Újpesten a kórháznál, az Árpád úton sikerült egy üzletsoron kedves és barátságos helyre találnom. A szabályos alaprajzú üzlethelyiség Feng Shui szemmel is ígéretes.

 
Miként választotta a bolt nevét?
 

 Sokat olvasok az angyalokról és számtalanszor használtam az egyik angyalos könyv kártyáit. Legközelebb hozzám a Harmónia Angyala áll. Ám arra gondoltam, hogy az emberek általában még nem ennyire nyitottak, így maradt a Harmónia Virágszalon elnevezés. A Feng Shui tanácsadás azonban kitért a bolt névelemzésére is, így a kedvezőbb energetikai hatás érdekében választottam a Harmónia Ajándék-és Virágszalon elnevezést. Ez a vevőket is jobban informálja, hogy a virág mellett még mi más kapható a boltban. Ügyeltem még arra, hogy a Feng Shui szerencsés méretei szerint készüljenek a kiírások és a cégtábla is.

 
Határozottan kellemes belépni a boltba, különösen az illatok és a színek nyugtatóak.
 

Amióta az ezoterika felé fordultam megváltozott az Életem, a szemléletmódom. Azt figyelem mit tudok még tanulni. Előtte sem voltam túlzottan anyagias beállítottságú, sosem állt középpontban a pénz. Most is az a véleményem, hogy a megélhetéshez szükséges elegendő. Elégedettebb és kiegyensúlyozottabb vagyok és ez kihat a környezetemre is.

 

Nagyon szeretem a füstölőket. Ez a forgalomban is megmutatkozik, mert ebből kifejezetten sok fogy. Volt, akinek ajándékoztam és megtanítottam miként kell használni. A környék boltjaiban sokan használnak azóta szintén füstölőket, ki a dohányfüst ellen, ki a kellemes illat érdekében. Akadt olyan vásárló is, aki kissé illuminált állapotban majdnem beesett a virágok közé, de bejött füstölőt venni. Legnépszerűbb a rózsa, szantál, ópium illat, melyek a kedvenceim. A szép virágok mellett a Feng Shui jellegzetes szimbólumaival is bővítettem a kapható ajándéktárgyak körét. Hatalmas a választék: elefántok, Buddha szobrok, fából készült halacskák, szélcsengők. Kedvelem a különleges illatos gyertyákat és természetesen ebből is bőséges a kínálat a boltban.

 
Említette az asztrológus útmutatását a képességeiről.
 

 A bolt nyitás időpontját nem konzultáltam meg. 10-ére terveztem, ám az autóm zárjába mikor reggel betettem a kulcsot az se ki nem nyitotta, se ki nem lehetett venni belőle. Hívtam a szerelőt, de ő sem boldogult, így trélerrel kellett elvitetni a kocsimat. A boltnyitás így 11-én zajlott. Külön érdekesség, hogy kiderült az üzletsoron ez a 11. üzlet.

 
Ha a két virágüzletet összehasonlítja, tud-e különbséget tenni?
 

Mivel még csak két hónapja nyitottam, így egyenlőre még korai lenne erre felelni, hiszen a hatások hosszú távon tudnak megmutatkozni. Még sok kialakításra váró dolog van előttem, ám ezek élvezetes feladatok. Utóbbi időben sokat foglalkozom az egészséges életmóddal, bele kezdek a búzafű otthoni termesztésébe és a búzafű-lé fogyasztásba. Könyvtáram egyre szaporodik az ezoterikus témájú könyvektől. A régi üzlet negatív Feng Shuija kihatott a mindennapokra. Az itteni rendezett körülmények végre időt és energiát adnak nekem a tanulásra, a folyamatos fejlődésre és mindarra, amit értékesnek tartok az életben.

 

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >

Keresés

Alkotóműhely.hu

Látogassa meg testvéroldalunkat is a www.alkotomuhely.hu címen!
A honlap tartalmából:

- Díszítőművészeti mintakönyvek
- Mandala tanfolyamok
- Rendelhető képek és Mandalák

Mandala kalendár