Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui az extrém sportok világában

 Posár Évával, a Nagy Kékség különleges sportok boltjának vezetőjével, a Feng Shui szabályok szerint már átalakított üzletben beszélgetünk. Mivel jómagam évek óta búvárkodom, innen köztünk a régi ismeretség és a tegező viszony.

Miként alakult az üzlet sorsa?

1996. augusztusában nyitottuk meg Óbudán a Bécsi úton, közel a Kandó kollégiumhoz a különleges sportokra szakosodott boltunkat. Bátyám, Posár Tibor, 19 évesen már az MTV búvár-szakosztályának tagja volt. Majd a katona éveket követően a budapesti Amphora Búvárklub jött. 1989-ben tett dive master vizsgát. 1994-ben Marx Tamásnál képzett Padi oktató lett, az első 16 nemzetközi képesítéssel rendelkező magyar búvár egyike. A legtöbb, ma Magyarországon búvárkodást oktató búvár nála kezdte tanulmányait. Nála tanult többek között a Magyar Búvárszövetség jelenlegi elnöke is. Ilyen szakmai háttér mellett az üzletnyitáskor nem volt kétséges milyen profilt válasszunk. A felszerelések mellett utazási irodákkal együttműködve különféle búvártúrákat is szervezünk Egyiptomba, Balira és egyéb egzotikus helyekre.

Milyen a munkamegosztás köztetek?

Tibor rendszeresen vállal ipari munkákat. Részt vett Hévízen a tó megtisztításában, a bányakárok enyhítésében és a téli fürdő kialakításában. Ez egy különösen erőt próbáló munka, mert a tó mélyén, 38 méteres mélységben vagy mélyebben is, 40 fokban kell tevékenykedni. Maga a munka 30 percet tartott lent, ám a nyomás kiegyenlítése érdekében másfél órát vett igénybe a felszínre jövetel. Máskülönben halállal vagy súlyos testi károsodással kell számolnia a gondatlan merülőnek.
 
 Hévízen már én is merültem. És bátran mondhatom, hogy bár nekem a mélyben nem kellett nap mint nap dolgoznom, de így is nehéz merülésnek számított ez az alkalom.

Amíg Tibor ipari munkát végez, oktat vagy túrát vezet, én a bolt ügyeivel foglalkozom. Innen jött a Feng Shui alkalmazásának gondolata is, hiszen én töltök napi 8-10 órát az üzletben és látom miként alakulnak a dolgok.

Miként vélekedtél a Feng Shui-ról ebben az időben?

Őszinte leszek. Hittem is, meg nem is az egészben. De arra, hogy milyen erősen befolyásolja a hangulatomat, az érzéseimet és az üzletmenetet a környezet, csak a Feng Shui alkalmazása után döbbentem bele. Pedig nem változtattam meg sok dolgot! Mégis azóta sokkal otthonosabban érzem magam az üzletben.

Milyen visszajelzéseket kaptál a bolt látogatóitól?

Az egyik rendszeres vásárlónk jegyezte meg, hogy a nyugalom szigetévé vált ez a hely. Apróságokon alakítottunk elsősorban, melyek nem annyira pénz igényesek. A megfelelő életterületre került a sólámpa. A csobogó, amely hangjára eddig sokan panaszkodtak, egy másik sarokba került át és furcsa mód azóta már senkit sem zavar. A kirakatot is csak egy kicsit kellett módosítanom. Sokan úgy jönnek be azóta, hogy micsoda új bolt nyitott itt. Pedig lassan 10 éves az üzlet! A színek, formák ennyire meghatározzák, hogy mire is számíthatunk, mennyire veszik észre az üzletet és miként alakul a forgalom.

Apropó forgalom… Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatod?

A Gazdagság, siker életterületen egy négy darabból álló tükör díszítette a falat. Nehéz szívvel, de megváltam tőle és a kapott Feng Shui mérettáblázat szerint kedvező méretű tükröt készíttettem. Természetesen, lekerekített sarkokkal. Döbbenetes hatást tapasztaltam! Az addig akadozó, sokszor szezonális jellegű forgalom folyamatos jellegűvé vált. Az itt lévő régi naptárat is lecseréltem, hogy tovább erősítsem ezen életterület zavartalan működését. Ha ma nyitnánk meg a boltot, már rögtön a tervezéskor figyelembe venném a Feng Shui szabályait! Ezt mindenkinek tudom javasolni, mert érzem és tapasztalom a hatásait és azt, hogy bizonyos dolgokat, amelyekért akkor rengeteg pénzt fizettünk, most át kéne alakíttatni, mert kedvezőtlenek. Könnyebb lett volna és olcsóbb az elején megtenni!

Hogyan tartod fenn a kedvező energiaszintet az üzletben?

 Apró lépésekben, de naponta törekszem megvalósítani a Feng Shui tanácsadáskor kapottakból valamit. Akár kis összegből, látszólag nem túl feltűnő dolgokat változtatok, de tudom és érzem, hogy mindezek hatással bírnak. Ez ösztönöz arra, hogy amint időm engedi a lakásomnak is nekilátok. Ott is ugyanúgy át kell válogatnom a tárgyaim, a legeldugottabb részekben is. Persze az üzletben tapasztaltak segítenek ebben, hiszen saját szememmel láttam milyen változásokat hoz a Feng Shui alkalmazása a gyakorlatban. A kezdeti szkeptikus hozzáállásom a Feng Shui-t illetően értelemszerűen már a múlté. Mindenkit arra tudok bíztatni, hogy tegyen kísérletet és nézze meg miként alakul a sorsa, ha tudatosabban kezeli a környezetét.


Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >