Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui az ügyvédi munkában

 Dr. Buzás Erika ügyvédnővel, a budapesti V. kerületben lévő, Ausztria Ház egyik modern kialakítású irodájában beszélgetünk a Feng Shui-val kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Arról, hogy miként is tudta - a Feng Shui tanácsadás révén- ő személyesen e több ezer éves hagyománnyal rendelkező tudományt a mai magyar körülmények közt hasznosan alkalmazni.

 
Nem célom, hogy sztárügyvéd legyek. Számomra az elsődleges az életben a családom és a gyermekeim. A jogi élet egy olyan területén dolgozom, mely beszorítható a napi 8 órás munka keretébe. Két nagy cégnek dolgozom állandó megbízással. Emellett van lehetőségem, hogy átgondoljam milyen munkát vállalok el, mennyi időt áldozok szakmai tevékenységre és mennyit pihenésre. Nagyon ügyelek arra, hogy este már ne fogadjak ügyfeleket. Jusson kellő idő lányaimra és természetesen önmagamra is. Ez az az egészséges egyensúly, amelyre törekedni kell, különben a kizsigerelt test megbetegszik és a többlet munkával szerzett pénzt orvosra kell majd költeni, nem pedig szórakozásra, pihenésre.

Olyan szakszerűen beszél az egészséges, kiegyensúlyozott élet feltételeiről.

Tudja, nekem a második diplomám csak a jogi diploma. Az első képzettségemet egészségügyi főiskolán szereztem. Így, teljesen természetes, hogy mind szakmailag, mind érdeklődésem által érint e téma.

A hagyományos egészségügyi szemlélet elég távol áll az alternatív gyógymódoktól. Miként került Ön mégis kapcsolatba a természetgyógyászattal, az ezoterikus szemlélettel?

Mindig is érdekelt, vonzott az asztrológia. Ennek kapcsán rendszeresen olvasom a különféle természetgyógyász lapokat, szakkönyveket. Természetes volt, hogy a cikkek nem kizárólag ezzel, az általam már ismert témával foglalkoztak, hanem a természetgyógyászat és az ezoterikus gondolkodás számtalan más területével is. A nyitottságom és érdeklődésem révén egyre újabb és újabb dolgokat fedeztem fel. Így került életembe a Feng Shui is.

Ugyanakkor egy másfél éve zajló magánéleti természetű ügy, a válásom is arra indított, hogy új alapokra helyezzem életemet. Mivel együtt dolgoztam a volt férjemmel, új irodát kellett keresnem. Újra alakítanom mind a családi, mind a szakmai világomat. Elgondoltam, hogy a Feng Shui segíthet e témában a leghatékonyabb módon, mert jóval több, mint egyszerű lakberendezés.

Miként látott hozzá a Feng Shui alkalmazásához?

Azzal teljes egészében tisztában voltam, hogy milyen előnyökkel jár a Feng Shui szabályai szerint kialakított tér, illetve azzal is, hogy ez egy olyan összetett tudomány, hogy szakember segítségét célszerű kérni. Egy iroda vagy egy otthon kialakítása és berendezése egyébként is nehéz munkafolyamat, ezért a tanácsadó sokat könnyít az egyébként bizonytalan helyzetek feltárásában. Nagyszerű kapaszkodókat kínál. Olyan útmutatókat ad, melyeket a cikkolvasásból - annyira személyre szabottan- sosem tudnék megállapítani. Ahogy én értek a magam tevékenységéhez, jó ügyvéd vagyok, úgy elfogadtam, hogy a Feng Shui esetében is mindez igaz, ebben is léteznek specialisták. Persze, az emberek vélekedése megoszlik: van, aki baromságnak tartja az egész Feng Shui-t, van, aki elfogadja és alkalmazza.

 A konkrét tanácsadásra 2004. december 23-án került sor. A mai irodát elnézve nehéz elhinni, hogy akkor ez egy osztatlan, egylégterű, koszos és foltos padlószőnyeggel borított helyiség volt. Mikor 2005. január 10-én beköltöztünk, már a Feng Shui tanácsadáson elhangzottak szellemében kialakított, megújult irodába tettük. Álltak a pontosan kijelölt helyekre kerülő belső ajtók. Az íróasztalainkat jól átgondolt módon, az energetikailag számunkra legkedvezőbb módon helyeztük el. Ügyeltünk a falszínekre. A képeket, hogy illeszkedjenek az egyes életterületekhez színben és szimbolikai hatásban, szintén közösen veled válogattuk, hogy a kiegészítők se bontsák meg a Feng Shui harmóniáját.

A kialakításon túlmenően milyen tapasztalatokat hozott a Feng Shui alkalmazása?

Az ügyvédi tevékenység mellett ingatlanforgalmazással is foglalkozunk. Rögtön a beköltözésünk után, az első időben már, egy nagy értékű ingatlan értékesítésére kaptunk megbízást és teljesítettük sikerrel. Napról-napra érnek bennünket az apróbb és nagyobb élmények. Energikusabbak vagyunk, nagyobb kedvvel dolgozunk és ez újabb sikerekre vezet minket. Folyamatosan új ötleteket, terveket fontolgatunk. Az élet pezsgővé vált, megszűnt a dolgok állóvíz jellege. Igaz, hogy kevesen dolgozunk az irodában, ha szám szerint tekintjük a munkatársaimat, ám nagyon jó teljesítményre vagyunk képesek. Folyamatosan keresnek meg bennünket szakmai feladatokkal, egyre ismertebbé válunk a munkánk minősége folytán.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >