Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui: Sikerekről és kudarcokról kendőzetlenül

 A legerősebb tabuként kezelt témák egyike ma Magyarországon: a pénz. Éppen ezért alig akad élő magyar ember, aki őszintén merne beszélni pénzügyi helyzetéről, vállalkozása alakulásáról. Ez még tetéződik azzal, hogy ha ebbe belevesszük a Feng Shui ősi tudományát, annak gyakorlati alkalmazását, társadalmi megítélését, akkor szinte a minimálisra csökken a riportra vállalkozó alanyok száma. Ezt érdemes tudni elöljáróban, hogy méginkább értékelhessük a következő beszélgetés mély, őszinte mondatait, a helyzet leplezetlen feltárását.
 
Sz. Erika cégvezető- üzletasszonnyal budapesti otthonában beszélgetünk a Feng Shui-val kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Arról, hogy miként is tudta - a Feng Shui tanácsadás révén- ő személyesen e több ezer éves hagyománnyal rendelkező tudományt a mai magyar körülmények közt hasznosan alkalmazni. Továbbá, amiért különösen hálás vagyok neki, hogy bemutatja személyes példájával a lap olvasói számára, hogy bizony milyen negatívumok léteznek, melyekre különösen ügyelnünk kell.

Köszönöm, hogy mindezek ellenére vállalkozott erre a beszélgetésre! Ön miként kezdte a karrierjét?

Akkoriban még alig léteztek Magyarországon ingatlanközvetítéssel foglalkozó cégek. Ebből következik, hogy erre a területre esett a választásom. Furcsa, hogy azóta a Feng Shui kapcsán megtudtam, hogy asztrológiai szempontból nekem különös tehetségem van az ingatlanokkal, földterületekkel kapcsolatos dolgokhoz. De ekkor mindezt még nem tudtam.

Annyira azonban jól ismertem már magam, hogy tudjam, nem vagyok az a tipikus alkalmazottak gyöngye- kategóriájú személy. Szeretek önmagamnak diktálni, nehezen tűröm a kontrollt. És, ami a legfőbb: utálok korán kelni- mondja Erika nevetve.

Már ekkor az ingatlan-szakma révén kapcsolatba került a Feng Shui tudományával?

Nem, nem. Bár ez a tevékenység valóban rengeteg újdonságot hozott az életembe. Számtalan emberrel kerültem kapcsolatba, sok barátra és ismerősre leltem általa. így ismerkedtem meg jelenlegi férjemmel is. 1997-ben döntöttük el, hogy közös céget alapítunk és ezzel vette lassacskán kezdetét - 4 éves barátságunk után- magánéletünkben is az összetartozás.

 2003-ban férjem súlyosan megbetegedett és a személyes aggodalmon túl újabb nehézségekkel kellett szembe néznem. Ráébredtem, hogy szakmailag nem értek a közös cégünk tevékenységéhez. Örökös, kínzó gondolatok cikáztak bennem: - Meggyógyul-e vajon a férjem? Mihez kezdek, ha egyedül maradok nélküle? Mit tegyek?

Ebben a kétségbeesett, elkeseredett állapotban találkoztam az alfa-masszázzsal és született meg a kozmetika gondolata bennem. Mondanom sem kell, ehhez sem volt szaktudásom és a későbbi gondokban ezt is jelentős tényezőnek tartom ma már.

Feng Shui szempontból tudjuk, hogy kudarccal teli, alacsony energia szintű állapotban bizony ennek megfelelő állapotú lakást vagy üzletet lehet csak bevonzani. Miként nézett ez ki az Ön esetében a gyakorlatban?

Bizony itt érvényesült a papír-forma. Az üzlet berendezése és kialakítása felemésztette minden spórolt pénzemet, továbbá 10 évre kölcsönt vettem fel. Több tíz millióban mérhető mindaz a pénzmennyiség, melyet a kialakításra, berendezésre fordítottam. Gyönyörű volt a felszínen minden. Az alkalmazottakat kifejezetten vidékről kerestem, hogy kedvesek és barátságosak legyenek a vendégekkel. Minden extra továbbképzést, szakmai programot fizettem számukra.

Mindezek ellenére széthullott a kezdetben jónak tűnő gárda. Sorra mentek el máshová, az én pénzemen kitanult alkalmazottaim. 1 évvel az indulás után állandósultak a nehézségek, az üzlet lassan még a rezsijét sem tudta kitermelni. Sokszor olyan rossz hangulat uralkodott a szalonban, hogy az ajtón képtelen voltam belépni. Inkább visszafordultam és hazamentem. A lányok loptak, egymást árulták be, mint az óvodában.

Az volt az érzésem ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ez egy csodásan meggyúrt, fehér hógolyó. Azonban lassan olvadni kezd, szétesik és a közepén kavicsok vannak, piszok. Azt hittem a lányok becsülni fogják a szép kialakítást, kikértem a véleményüket sok kérdésben. Mégis hagyták elszáradni a növényeket, senki sem foglalkozott semmivel, különösen nem a környezetével. Hiány, késés, hazugság és pletyka…

Ilyen állapotban először „csak” százezret, majd kétszázat, a végén már havi 1 milliót kellett betenni, hogy tudjam fizetni a működtetést. Lassan azonban már képtelen voltam fizetni a TB-t, a bérleti díjat. Találtam nagy nehezen embert, aki átvette - természetesen bagatell feltételekkel- továbbműködtetésre az üzletet. Kár részletezni annak minden kudarcát, de az is csúfos történet. Ma, ha valaki arra sétál, bezárva találja a helyet. Még mindig nem teljesen tisztázottak ugyanis az anyagi ügyek ezzel kapcsolatban.

Amikor Feng Shui-s szemmel néztük az üzletet szembetűnő problémája az 5. Középponton található csigalépcső volt. Ez az egyik orvosolhatatlan gond, amelyet vagy a lépcső áthelyezésével korrigálunk vagy bele sem kezdünk ott semmilyen tevékenységbe. Ráadásul tetézi a problémát, hogy Ön 5 gua számmal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy e terület hiánya (minden lépcső hiányos életterületet jelez) személyes energiáinak sérülésére utal.


Mára én is okosabb lettem sok kérdésben. Úgy vélem ezek a kudarcok tanítottak, általuk lehetek az, aki valójában vagyok. Számtalan módszerrel ismerkedtem meg, mind a természetgyógyászat, mind az ezotéria világából, melyek más emberré formáltak. Másként táplálkozom, férjem is sokat változtatott ennek hatására.

Nehéz talán ezt mondani, de hálával tartozom ezekért az eseményekért a Sorsomnak. Továbbá elhatároztam, hogy bővítem Feng Shui ismereteimet és be is iratkoztam hozzád Feng Shui tanácsadó szaktanfolyamra.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
< Előző   Következő >