Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui télen-nyáron a sportboltban

 Szabó Zsuzsával, a Spin-Out sí, snowbord és szörf bolt tulajdonosával és egyben üzletvezetőjével, a Feng Shui szabályok szerint már egy éve átalakított üzletében beszélgetünk. Ennyi idő távlata elegendő, hogy megmutatkozzon miként is alakul a vállalkozás működése, ha a térrendezés tanait következetesen alkalmazzák.

 

Miként alakult az Ön személyes sorsa?

Eredeti szakmám védőnő. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, segíteni életük kedvező alakulását. Ám nem vagyok híve a gyógyszeres kezeléseknek. Ezért inkább gyógyteákat, természetes kezelési módokat ajánlottam a fiatal mamáknak, már abban az időben is, amikor ez még nem volt akkora divat, mint manapság. Ezen érdeklődésemtől vezéreltetve végeztem el egy komoly, egyéves természetgyógyász képzést. Emellett talpmasszőr képzettséggel is rendelkezem.

Hogy mégsem ebben az irányban kezdtem el tevékenykedni, az másik érdeklődésemnek, a síelésnek köszönhető. Szeretem ezt a sportot, nem fanatikus módon a versengésért, hanem mint élvezet. A síelés rengeteg szépséget tárhat elénk és jóval biztonságosabb, mint a különféle extrém sportok. Ezekkel nem is kísérleteztem, mert ahhoz túlságosan félősnek tartom magam. Számomra, mint anya, elsődleges a biztonság.

Mit tudhatunk meg a bolt sorsáról?

A vállalkozás fejlődésének következtében jutottunk el eddig az üzlethelyiségig. Egy lakásban kezdtük, majd ahogy bővült a tevékenység és változott az üzletmenet, költözködtünk tovább és tovább.

7 évvel ezelőtt találtunk rá a mostani boltra. Az M1, M7 autóutak kivezetése, a Bah csomópont nyújtotta központi elhelyezkedés és a forgalmas volta miatt esett rá a választás. Rengeteg munka fekszik a kialakításában. Egy lerobbant közért volt itt eredetileg, melyben még fűtésrendszer sem működött. Szinte mindent mimagunk alakítottunk ki, hogy olyan legyen az üzlet, amit elképzeltünk.

Mivel nem csupán tulajdonosa vagyok a cégnek, hanem napi rendszerességgel én foglalkozom a bolt ügyeivel, innen jött a Feng Shui alkalmazásának gondolata is. Hiszen én töltök napi 6-8 órát az üzletben és látom miként alakulnak a dolgok.

 Miként vélekedett a Feng Shui-ról a tanácsadás előtt?

Ahogy mondani szokták, kapásból jó érzéssel töltött el. Sok ismerősömtől hallottam, hogy alkalmazza a Feng Shui-t. A környezetemben lévő rendnek, tisztaságnak énmagam is nagy jelentőséget tulajdonítok és érzékeny vagyok hiányára is. Rendkívül erősen működnek a megérzéseim, gyakran megéreztem például a negatív energiákat az üzletben. Mindig is tudtam, hogy kapcsolat van a hangulatom, az érzéseim, a bolt belső kialakítása és az üzlet forgalmának alakulása közt. A Feng Shui alkalmazása után döbbentem bele, hogy ez mennyire valós.

Gyakran olvasgatom a Feng Shui Magazint és egy ilyen alkalommal határoztam el, hogy tanácsadót hívok, aki személyre szóló javaslataival könnyebbé teheti számomra az eligazodást a Feng Shui tudományában. Ennek lassan egy éve, és az eredmények magukért beszélnek.

Mi volt az első lépés, amelyet a Feng Shui hatására hajtott végre?

Természetesen a tanácsadás során részletes, ütemtervnek is nevezhető listát kaptam, a szükséges változtatásokról. Itt nem nagy, milliós kiadásokat igénylő dolgokra kell gondolni, hanem ésszerű tanácsokra. Mielőtt még nem találkoztunk, a tanácsadás előtt engem is gondolkodásra késztetett, hogy hátha egy kínai bazárra fog hasonlítani a sportüzlet. Maga a tanácsadás azonban ékesen bebizonyította számomra, hogy felesleges volt az aggodalmam! Kézzel fogható, praktikus és valóban jól működő javaslatokkal gazdagodtam. Minden tanács illeszkedett a bolt addigi kialakításához, a nyugati ízléshez és a személyes elképzeléseimhez. Szerintem egy avatatlan szem nem is fedezi fel, hogy ez egy Feng Shui szerint berendezett üzlethelyiség. Csak azt érzékeli, hogy jól érzi magát és örömmel tér vissza vásárolni.

Visszatérve a kérdésre. Elsőként a rendrakáshoz, a tárgyak átválogatásához láttam neki. Megszabadultam a törött lábú székemtől, mely különös mód volt alátámasztva, hogy ezen a bizonytalan tákolmányon ülve végezzem a munkámat. Akkoriban elég ingatag is volt minden szempontból a helyzetem. A széket még sok egyéb felesleges holmi követte. Két férfi alkalmazottam már nehezebben viselte mindezt, szerintük nem minden volt felesleges. Ők, ha rajtuk múlik, kevesebbet lomtalanítottak volna, az biztos.

 Ezt követte a tértisztítás, melyet egyedül végeztem. A hatása talán a döbbenetes jelzővel érzékeltethető a leginkább. Előtte gyakran jöttek agresszív, mai szlenggel élve kekeckedő vásárlók. A tértisztítás után mindez megváltozott. Csak kedves, normális vevők érkeztek, fantasztikus jó hangulat uralkodott a boltban. A tanácsadáskor megbeszéltük, hogy negyedévente célszerű megismételni a rituálét. Sajnos elmulasztottam és érzem is, hogy ennek milyen a hatása. Ma már néha előfordul egy-két kellemetlenebb eset, bár meg sem közelíti a régi formát. Jó is, hogy erről beszélgetünk, mert ez újra megerősítette számomra, hogy a Feng Shui alkalmazása nem egyszeri feladat, hanem tudatos szemlélet.

Ekkor Zsuzsával kiszámoljuk mi a következő kedvező holdállású időpont, amikor újra tértisztítást tarthat. A tértisztítást ugyanis, mint minden megszabadulási feladatot, könnyebb fogyó hold idején végezni. Ez vonatkozik még a fogyókúrára, a böjtre vagy akár a szakításra is.

Azóta sosem hagyom elől a szúró, vágó eszközöket, hanem gondosan a fiókba teszem. Ügyelek a kirakatokban elhelyezett tárgyak színére, darabszámára és egyéb apróságokra, amelyekre felhívtad a figyelmemet.

Érdekes esetem volt a lábtörlővel. Kiderült, hogy a 9. Hír, hírnév életterület eleméhez a zöld szín illene legjobban, a korábbi szürke helyett. Sajnos annál a cégnél, akiktől béreltem nem volt más szín, ezért váltottam egy másikra. Itt már volt zöld. Sőt, a lábtörlő alatt elhelyezett érmefüzéren nem is lepődött meg a férfi, aki cseréli a szőnyeget. Már rengeteg helyen találkozott vele. Ez is mutatja, hogy a Feng Shui alkalmazása egyre nagyobb teret nyer nálunk is az üzleti életben.

Apropó forgalom… Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalata?

Még engem is meglepett, hogy már a tértisztítást követő napon mutatkozott hatás. Egy olyan pangó időszakban, amely évek óta alig mutatott kedvező hatást, már eredmény jelentkezett. Nagyon meggyőző módon érzékelem a változást és természetesen pozitív irányba. Javult a külföldi partnerrel is a viszonyom, a korábbi azonnal fizető áruvásárlás helyett már 60 napos fizetési határidőt kapok. És sorolhatnám a kedvező fejleményeket. Összefoglalva határozottan jobb helyzetben vagyok a Feng Shui tanácsadás óta, mint a megelőző években.

Természetesen ehhez a végrehajtás is szükséges! Hiszen nem elegendő meghallgatni a javaslatokat, hanem tudni kell alkalmazni, megvalósítani és élni is vele.

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu

 
< Előző   Következő >