Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Önismereti tréning - otthon

Érdeklődésem régóta meg volt a Feng Shui iránt, és az olvasottakat vegyítve a saját megérzéseimmel, sokáig kísérleteztem, hogy kisebb átrendezéssel, tárgyak áthelyezésével milyen eredményt érhetek el.

Ezek viszonylag rövid ideig tartó változások voltak, több-kevesebb sikerrel. Ami már akkor is zavart okozott, hogy szinte minden könyvben mást írtak erről a témáról. Elhatároztam, hogy szeretnék ennek a végére járni, és végre “egy irányzatnál” kikötni, ami viszont élhető is a mindennapokban.

Nem sokkal ezután, a “véletlen” úgy hozta, hogy megismerkedtem az egyik nagynevű lakberendezési áruházban tanácsadást hirdető, szintén MO-on működő másik Feng Shui iskola képviselőjével. A válasza mindenre a személyes tanácsadás volt, így végül belementem, és eljött felmérni a lakásunkat. Őszintén szólva semmit nem értettem abból, amit elmondott és amiket már előre kinyomtatva(!?) elhozott rólunk. A végén szinte megsértődött, mert nem voltam vevő a méreg drága szimbólumaira.
Nem egy szép emlék, főleg, hogy ez csak a pénz szerzésről szólt, és nem arról, hogy nekem, vagy bárkinek hogyan lehetne jobb, harmonikusabb az élete.

Szerencsére nem adtam fel, és még inkább keresgélni kezdtem. Így találtam rá Dorottyára az interneten, és hálát adtam, hogy pár napra rá (és pont a mi utcánk végén!) volt a havonta tartott klub napja. Ezek után szinte ajándéknak éreztem, hogy a belépő díjáért személyesen elmondja, berajzolja, felméri a lakásunk alaprajzát.

Ekkor pont lakás felújítás elején voltunk, így elkezdtem komolyabban venni, hogyan is alakítsam át a családi fészket harmonikus, és mégis dinamikus otthonná. Ha már por van, legyen értelme :)
Elmentem hát az általa tartott klub napra, ahol érkezésemkor pont az egyik résztvevőnek mutatta a bejárati ajtóból az északi irány bemérését. Azon nyomban hazarohantam, és bemértem a bejárati ajtónkból az északi irányt. Visszatérve be is rajzolta az élet területeket, és hogy a családban ki milyen elemű és hol lenne a legideálisabb az alvása, töltődése.
A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor szinte teljes képet adott látatlanban az életünk főbb mozgató rugóiról, egy alaprajz alapján! Ekkor találkoztam először azzal, hogy a Feng Shui nem arról szól, mit hova tegyek és milyen színűre fessek, hanem az egyénről szól. Olyan, mint egy tükör, amiben jobban megismerhetem saját magam, és ami a legjobb, hogy alakíthatom is.

Hazaérve nekiültem a hallottak alapján az életünk feltérképezésének - az adott hiány területek szerint, mi miért nem működött eddig. Ezeket átgondolva álltam neki a lakás átalakító tervezésnek.

A következő klub napot már vártam, mikor tudom kikérni véleményét ötleteimről. Voltak benne pofonok, és sikerek, de hatott. Közben sok infót megkérdeztem és megtaláltam a fórumon is. Majd a könyve alapján a gyerekek teljes szoba bútorát a méret táblázat alapján terveztem meg, centiről centire - jó kis türelem-játék volt. Majd végül a teljes felújítás, és a gyerekszoba is elkészült. Közben ha már felfordulás van, elkezdtem kiselejtezni 10 év gyűjteményét, hogy eljussak a tértisztításig. Kb. 3 hónapot selejteztem éjszakánként szekrényektől a fiókig, mire végére értem. Nem hittem sokszor a szememnek, mi minden halmozódott fel és mennyi mindent nem is használtunk, mert nem is tudtunk már róla. Kidobni semmit nem kellett, mindre gazdára talált, szinte azonnal. :)
Végre eljött a párom szülinapja, ugyanis ez volt a kitűzött nap, mikorra meglepem egy új lakással - kis dobozok, kupacok, lerakatok nélkül, tértisztítva, mire hazaér. Egy barátnőm segített benne, aki jártasabb (és bátrabb) az energetika terén, mint én. Így csak részben történt a nagy könyv szerint. A tisztítás és a meglepi jól sikerült, büszke voltam magamra: Igen, megcsináltam!

Sajnos nem sokáig, egy hétig tartott az öröm, mert a segítő barátnő kis üzletét mértem be a “tanult” és gyakoroltak alapján, mire rádöbbentem egy fatális tévedésemre a saját lakás bemérésem terén... Miszerint a biztos merőleges bemérése miatt a fémlemezzel borított küszöbre tettem le az iránytűt, vagyis a mutató így nem a helyes északot mutatta, hanem kb. 30-40 fokkal többet...

Teljesen romokban voltam, és nem tudtam napirendre térni, ekkora fallabdától. Az egész munkám, a magamba vetett hitem, romokban hevert. Egy hajszálat nem mertem arrébb tenni. Nem tudtam mit tegyek, majd vettem a bátorságot és írtam Dorottyának a fórumon kívüli címére.

Most már nem érdekelt a konzultáció ára, csak jöjjön és mérje meg, mit és mennyire rontottam el az elején, jobban mondva az egész lakásban...

Itt értettem meg a Feng Shui - Szél és Víz - igazi jelentését, ami máris megmutatta erejét, és hogy igen, valóban működik...  

Örülök, hogy végül így történt, különben sosem tettem volna meg ezt a lépést. Rengeteg mindent írtam fel, és szinte kevésnek tűnt a 6-7 órás tanácsadás. Szinte minden tárgyról, helyiségről visszajelzést kaptam önmagunkról, és hogy milyen hatással van az életünkre, hol tartunk most és miért.

Ajánlani tudom mindenkinek, és nem csak annak, akit érdekel. Életünk olyan mozgató rugói kerülnek ilyenkor napvilágra, amik egyébként már elfeledett, szürke foltok a mindennapokban.
Ezután újra kezdtem az egész felújítást a Dorottya által már helyesen bemértek és az általa elmondottak alapján. Nem volt egyszerű, mert egy teljes élet területtel kellett mindent megmozgatnom!

Hihetetlen, mennyire elém jöttek tárgyak, helyzetek, emberek, akik, amik segítették az újra renoválást, és szinte semmi pénzembe nem került!Ez erőt adott, és bátorítást.

A kitartó munkának meg is lett a gyümölcse: egy sokkal szebb, harmonikusabb otthon, benne egy harmonikusabban és nem utolsó sorban anyagilag is sikeresebben működő családdal.

Azóta folyamatosan helyére kerülnek még darabkák az életünkben, és a lakásban. Bár a nagy könyv szerinti tértisztítást azóta még nem mertem megismételni, helyette folyamatosan tisztítom a lakást energetikailag. Magamat sikeresen rászoktattam a rendrakásra (ami előtte nem volt erősségem), no és a szelektálásra. Utólag egyetértek Dorottyával, hogy mindig van mit találni, amire már tuti nem lesz szükségünk, nem is beszélve a tudatos vásárlásról. Rengeteget tanultam, tapasztaltam így az elmúlt 2 év alatt magamról, a családomról, a lelki és valós világról. Közelebb kerültem mind ahhoz, ami lelkemnek kedves, mind a civil munkám, mind a magán életben egyaránt. Töredéke csak, ami itt leírható a sok megtapasztalásnak és sikernek.

Már várom a szeptemberi tanfolyamot, ahol mindezt tovább bővíthetem.Legnagyobb elismerést a férjemtől (mint fő kritikusomtól ;)) kaptam, aki szintén felfigyelt a sok pozitív változásra, és barátoknak, ismerősöknek nem egyszer dicsekedett vele-m. Az ő álmai is így valósultak meg - egy saját horgász telek, kis házzal, ami egy halas és egy családi házas képpel kezdődött..

 Néhány konkrétum, amiket átéltünk a Feng Shui szerinti átrendezések kapcsán:

 • Tudás terület rendezése után, kiderült, hogy nagyobbik lányom diszkalkuliás, és emiatt nem ment neki a matek. Rövid időn belül kaptunk segítséget az iskolától a felkészítésre. Majd a tanulással kapcsolatos hozzá állásuk is változott a két gyerkőcnek, miután az asztalok a helyükre kerültek. Bár a gyerekszobán (és a gyerekeken ;)) van még mit javítani, de még nem alszanak mindketten a megfelelő életterületükön. Most épp maguktól “leszálltak a földre”, vagyis az emeletes ágyról. A további szoba újra alakítás még folyamatban van.
 • A szobanövények helyes területükre való áthelyezésével a macskánk egyik növényt sem piszkálta, csak békésen feküdt mellettük, pedig addig kaparta, rágta őket.
  A növények pedig burjánzásnak indultak, még az is, amelyiknek szinte már csak pár levele maradt és inkább egy kóróra hasonlított mint szobanövényre. Mások pedig kihajtottak szinte egy hét alatt!
 • A karrier terület rendezésével a rendeződött a cégen belüli posztom, és ezáltal a számomra jelenleg megfelelőbb munkakört végzem, amit szintén szeretek és mindezt kellemes környezetben. A kreatív része ugyan hiányzik, de azt otthon sikeresen megélem.
 • A szerelem területének átrendezés után a párommal való kapcsolatom még szorosabbá, bensőségesebbé vált lelki, és fizikai szinten egyaránt.
 • A párommal anno elkezdtünk arról ábrándozni, hogy mégis kertes házba kellene költözzünk. El is kezdtünk nézegetni a környező helyiségekben, ill. kitettem egy elképzelt családi ház fotóját a gazdagság, siker területre. Mivel ő is nagy horgász, így már kapott ehhez kapcsolódó képeket is, amik pont ezen a területen voltak kitéve. Szép lassan telt az idő, és egyszer csak azon vettük észre magunkat, hogy már nem kertes ház, hanem vízparti horgász telek után nézegetünk.. Miután meg lett a telek (a lakás felújítást követően), jöttem rá, hogy miért is nem kertes házunk lett, ill. hogy végül megvalósult az álmunk, ráadásként vízparton :) 
 • A hit területét (ami nekünk nem csak lakás szinten, hanem belső szinten is hiány terület volt egyébként) sikerült úgy kialakítani, hogy időközben meg is találtam a számomra belső békét és igazi kihívást jelentő élet feladatokat, célokat. Mindezt már a kellő maga biztossággal élem meg a gyakorlatban, teljesen össze egyeztethetően a család és a munka mellett.
 •  Az utca nevünk is visszaigazolást adott a család tagok névszámaiból hiányzó mértékletesség hiányára, amire már tudatosan figyelek oda, és terelem kis családomat, ill. magamat a határok normál mederben tartására.
 • A párom imád főzni, és mint kiderült az ő személyes területe is pont a konyhára esik. A főzéshez használt kései a konyha pult fölött voltak mágnessínen kitéve, de miután sokadik nekifutásomra végül levette, egyik napról a másikra megszűnt a sorozatos fáradékonysága, kellemetlen érzése az egészségét illetően. Helyette megleptem egy saját készítésű, profi fiók késtartóval, amivel szent lett a béke ismét :)
 • A szobánkban, ami háló is egyben volt a páromnak egy hatalmas akváriuma. Miután megtudtam, hogy ez mennyire elviszi a munka fele a családfő szabadidejét, rájöttünk, hogy kronológiai sorrendben is az akvárium méret növekedésével együtt nőtt a munkahelyén töltött idő is, ami sajnos anyagilag már nem volt arányos.
  Miután megszüntettük, azóta szinte mindig időben otthon van, és ritka az amikor túlórázik, viszont anyagilag mégsem érintett minket annyira hátrányosan.
 • Egy ismerősünktől pár éve kaptunk két teknőst, akiknek az akvárium megszüntetése után a párom csinált egy nagyon kis profi terráriumot úgy, hogy ő kijelentette előtte, nem foglalkozik velük. Mégis magától, kérés nélkül elkezdte beszerezni a hozzávalókat, és megépítette. Mindezt a gazdagság területen persze, aminek meg is lett az eredménye - az előkészületek közben tudtam meg, hogy előrébb lépek a munkahelyi ranglétrán, majd a teljes üzembe helyezést követő napon pedig az elmúlt évi munkámra kaptam elismerő értékelést.
Nekem ez volt még egy valóban kézzel fogható visszajelzés mind a Feng Shui működéséről, mind a saját munkámról...

Örülök, hogy végre megtaláltam a legmegfelelőbb embert ezen a téren, aki nyíltan a szemébe tudja mondani az embernek, hogy mi miért nem működik az életében, és azt is, mitől működhetne jobban. Mit tükröz vissza bensőnkről, lelkünkről a környezetünk, és fordítva, vagyis ahogy bent, úgy kint. Ha néha nem is szív derítő az, amit és ahogyan mond, egy biztos, hogy sors fordító!
Ha figyel az ember a körülötte lévő jelekre, és beengedi az életébe a változást, akkor mindez olyan mint egy izgalmas kirakós játék magunkról: egy jó kis önismereti tréning - otthon :)

Ezúton köszönöm neked Dorottya a sok segítséget, no és a türelmet!

Hálával,
F. Judit

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
 
< Előző   Következő >