Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng Shui a könyvelőirodában

Csiga Zsolt, a Smallsnail kft. ügyvezetője, az az ideális ügyfél, akiről minden Feng Shui szakember álmodozik. Hiszen, amint elhangzanak a javaslatok, ő már a megfelelő építőipari szakembereket hívja és nekilát a kapott javaslatok gyakorlati megvalósításának. Most arról beszélgetek vele mi is áll mindennek hátterében, mit jelent a cége sikere és a személyes sorsa tekintetében a térrendezés.

Miként alakult szakmai múltad? Hogy lettél könyvelő?

Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor megszületett az elhatározás 2000-ben, mialatt a belvárosban sétálgattam. Az ember élete során többször felteszi magának a kérdést, hogy merre menjen tovább. Én is ezt tettem, s ekkor jött egy belső hang, hogy válasszam a könyvelést. Természetesen ekkor már édesanyám is könyvelt, így ez tűnt logikusnak is. Van, aki hallgat a belső hangra, van, aki nem. Én megtettem, s jól döntöttem.

Kik az ügyfeleid? Van valami különlegessége a könyvelőirodádnak?

Mi kettős könyvvitelt vezető vállalkozókat könyvelünk, egyéni vállalkozókat nem vállalunk már. Nem specializálódtunk. A partnerek kiválasztása szimpátia alapján történik, ami azt jelent, hogy sokan keresnek fel minket a könyveléssel kapcsolatban, de csak azokkal az ügyfelekkel szerződünk, akikkel hosszú távon is el tudjuk képzelni a munkát. Ha egy stabil jelenkort építünk, akkor nem kell a jövő miatt aggodalmaskodnunk.

Nem tartottál tőle, hogy a Feng Shui-t kizárólag otthon lehet alkalmazni? Alkalmazod-e egyáltalán az otthonodban?

Régebben a térrendezés művészetét a lakberendezéshez kötöttem, így az otthonomhoz is. Nem gondoltam arra, hogy az irodában alkalmaznom kellene. Valójában fel sem merült bennem a gondolat, s annak lehetősége, hogy a munkahelyi környezetemet átalakítsam.
 

Mi adta a késztetést, hogy az irodád kialakítása tudatos Feng Shui szemlélettel történjen? Mi győzött meg valójában arról, hogy szükséges szakembert találnod ehhez és nem önállóan láttál hozzá?

Az iroda átalakítását megelőzte az otthonunk kialakítása. A lakásban történt átalakítások után éreztük, hogy valami megváltozott, valami a helyére került. Tapasztaltuk a Feng Shui pozitív hatását, így amikor az üzleti téren nehézségek jelentkeztek, akkor nem volt kérdés, hogy milyen eszközökhöz kell nyúlni a megoldás érdekében. S miért egy szakemberhez fordultunk, miért hozzád? A válasz egyszerű. Ez is egy szakma, amihez érteni kell, s nincs értelme önállóan átalakításokba kezdeni, mert nem biztos, hogy a végkifejlet kedvező lesz számunkra. A szakértelmed garancia is volt egyben.

Mit gondoltál mikor Feng Shui tanácsadót hívtál, mi fog történni? Mi volt meglepetés számodra? Miért döntöttél a tanácsadás mellett?

A tanácsadás mellett azért döntöttem, mert hittem benne az első pillanattól fogva. Mielőtt igénybe vettem volna ezt a szolgáltatást, én már akkor tudtam, hogy eredményes lesz. S a hit csak addig terjed, ameddig nem tapasztalsz. Én pedig tapasztalom jótékony hatását, így már nem kell hinnem benne. S mi lepett meg igazán? Az, hogy a környezetünk mennyire árulkodik életünkről, gondolatainkról, a világhoz való viszonyunkról. Az, hogy egy hozzáértő személy előtt nyitott könyv az életünk.

Mi a tapasztalatod arról, hogy miként hat ez a környezet a munkatársaidra és az ügyfelekre?


A tapasztalatom az, hogy az ügyfeleknek nagyon kellemes környezetet tudunk biztosítani. Jól érzik magukat. Megnyugodhatnak nálunk, pedig a könyvelő irodákra ez nem jellemző. Jelzik is érzéseiket. Az alkalmazottak munkahelye, munkakörnyezete is a Feng Shui elvei alapján lettek kialakítva. Mindenki az életterületének megfelelő helyen, s megfelelő környezetben dolgozik ügyelve a kedvező méretekre és színekre.

Milyen praktikus tanácsokat fogadtál meg, melyek segítik a kedvező üzletmenetet? Min volt a legnehezebb változtatnod?

Nem volt nehéz változtatnom. Tudtam, hogy működni fog, így minden feltétel elfogadható volt számomra. Miért kételkednék? Ha zöld a fal, akkor zöld a fal, ha kék a szék, akkor kék a szék. Nincs értelme szakmai tanácsot kérni, ha azt nem fogadjuk meg. Ezt már a könyvelés mellett megtanultam. S ne feledjük el, hogy ekkor már a lakás átalakításán túl voltunk, így nem volt kétséges az eredmény.

Van-e kedvenc történeted, mely a Feng Shui-hoz kapcsolódik? Van olyan élményed, amelyben számodra leginkább megmutatkozik, hogy miként működik a Feng Shui?

Igen, van. Az év elején több problémával szembesültünk, így az első átalakítás ezt a helyzetet orvosolta. Két hét alatt megoldódtak aktuális gondjaink, mondhatnám, hogy első befektetésünk két hét alatt térült meg. A második irodai átalakítás, már a bővítés miatt vált szükségessé, azért mert képesek voltunk a fejlődésre, a növekedésre. Természetesen a Feng Shui elvei alapján bővítettünk.

Sok főnök fél megosztani az alkalmazottaival a Feng Shui tanácsadás során hallottakat. Így nehéz bizonyos dolgokat betartani, betartatni. Nálad ez miként alakult?

Ismernek az alkalmazottaim, s én is ismerem őket. Valójában a munkahelyünkre a baráti légkör jellemző, nem pedig egy földhöz ragadt főnök és beosztott viszony. Mi együtt dolgozunk, s egymást támogatjuk. Mindent egyeztettem velük, átbeszéltük az átalakítást is. A térrendezés által megjelent a harmónia munkakörnyezetükben, így fel sem merült bennük az ellenkezés.

Miként fejlődik a vállalkozásod?

Lassan és biztosan. Mindenkinek mást jelent a fejlődés. Van, aki az ügyfelek számában, s van, aki pénzben méri a fejlődést. Én annak is örülök, hogy évről évre megbízhatóbb ügyfelekkel vehetem körbe magam. Tudom, hogy növekedni, gyarapodni fogunk. Érzem.

Milyen összefüggéseket vettél észre az átalakítás és a cég üzletmenete közt?

A harmónia megjelenik a személyek közötti kapcsolatban, a helyzetekre történő reakciókban. A pénzügyi mutatószámokban, a stabilitásban. A második átalakítás, a bővítés még csak most fejeződött be, de nagy reményeket fűzök hozzájuk. Már látom is a lehetőségeket, az új célokat.

 

Két nagymértékű átalakítás is kísérte az irodád a Feng Shui kapcsán? Mi indokolta ezeket?Milyen tapasztalatokat szereztél?

Az indok egyszerű. Első körben az aktuális gondjainktól kívántunk megszabadulni, és fontos volt egy stabil üzletmenet kialakítása is, hogy a munkahelyekre jellemző bizonytalanság eltűnjön az életünkből. A második átalakítást pedig a fejlődés eredménye tette indokolttá.

Komoly üzletemberként nyíltan mersz beszélni erről a női témának tartott dologról. Miként vélekedsz erről Te? És mit tapasztalsz a környezetedben miként vélekednek rólad, hogy a Feng Shui irányába fordultál?

Elsősorban nem tartom magam komoly üzletembernek. Egy cég vezetője vagyok, akinek nem csak a profit számít. Fontos, hogy aki velünk dolgozik, az érezze jól magát nálunk. Az emberi értékekre helyezzük a hangsúlyt, mert ha a segítők jól teljesítenek, akkor nekem is kevesebb a munkám, a gondom, s akkor a cég is jobban teljesít. Gondolkozzunk alkalmazotti szemlélettel! Mi kell ahhoz, hogy reggel mosolyogva tudj munkahelyedre bejárni? Ha ezt eléri valaki, akkor mindent elért.

A Feng Shui női téma lenne? Ez egy elavult nézet. Talán ezért tart itt a világ. Rólam mindenki tudja a környezetemben, hogy híve vagyok a térrendezésnek. Látják eredményét, érzik az irodában és a lakásban is nyugtató hatását. Így fel sem merül az emberekben, hogy ezzel kapcsolatban ítélkezzenek.

Hogyan kapcsolódik össze a könyvelői munka a spiritualitással és az ezotériával? Van-e más tevékenységed a könyvelésen kívül, aminél használod az itt szerzett tudásodat?

Kapcsolatot keresni nagyon nehéz. A könyvelés általában nem egy stresszmentes élet, de én hiszem és tudom, hogy azzá lehet tenni. Megfelelő szakemberekkel, szakértelemmel, hozzáállással, némi szerencsével. Ja, és természetesen a Feng Shui-val, s a Te személyeddel.Halzer Dorottya

okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748

www.afengshui.hu

 

 
< Előző