Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Feng shui az alkotóműhelyben

 Halzer Györgyi régi ismerőse a Feng Shui Magazin hű olvasóinak, hiszen 2007. elején már olvashattak egy vele készült riportot. Mégis mi az oka, amiért ismét Vele beszélgetek? Az, hogy még pontosabb képet kaphassunk arról, miként alkalmazható a mindennapok üzleti gyakorlatában a Feng Shui évezredes tudománya. Továbbá, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, miszerint örökre és véglegesen be lehet valamit rendezni a Feng Shui szerint.

Mi késztetett arra, hogy a korábban nagyon szépen és a Feng Shui szabályai szerint kedvezően berendezett műhelyedet otthagyjad?

Pár hónappal a költözés előtt minden nap, amikor bementem a műhelybe, az motoszkált a fejemben, hogy ez a hely már túl hangos, túl meleg és egyáltalán, valahogy nem olyan jó már benne lenni. Mintha kezdene kivetni magából. De ettől függetlenül a jól energetizált térbe egyre csak jöttek a megrendelések, az új munkák, az új ötletek és a költözés gondolatát folyamatosan el kellett vetnem.   
Aztán Újév napján megláttam a tévében, hogy fizető parkoló övezetet alakítanak ki a ház körül. Ez volt az első csapás, mind nekem, mind a hozzám érkezőknek. Rá pár napra, a bérbeadók egy ismeretlen fiatal lánnyal érkeztek, ami felettébb szokatlan volt tőlük. Ugyanis az elmúlt 3 évben sosem történt ilyesmi. Mindent megmutogattak neki, még a WC-t is… Azért nem foglalkoztam tovább az esettel, mert közben édesanyánk súlyosan megbetegedett. Így a költözési procedúra szóba sem kerülhetett, bármilyen előérzeteim is voltak. 

A következő hónapban végre elmondták a bérbeadók, hogy a másik lakásukra felvett hitelt nem tudják fizetni, és így ezt a helyet pénzzé kell tenniük. A lány pedig, akivel találkoztam a jövendő vevőjük és megvásárolja az addig általam bérelt ingatlant lakás céljára. Tehát azonnal el kell mennem. 

Aki költözködött már valaha, az tudja, hogy ez mivel is jár. Nekem különösen sok a felszerelésem és a bútorom. Csak nagy teherautóval szállíthatóak. De volt egy súlyosabb probléma is: a hová… És ebben is a jó Feng Shui energiák segítettek. Mondanom sem kell, hogy a kapott pár hét nem volt elég az új hely megtalálásához és a költözés lebonyolításához. De annyira jó és biztonságos átmeneti raktározási lehetőséghez jutottam, hogy ennek nem is volt jelentősége. 

Milyen elvek szerint választottál?

Az előre gondolkodás elvei szerint. Hogy mit értek ez alatt? Nyugodt körülmények között, higgadtan összeírtam a keresési szempontokat. Egy kisebb füzetnyit. Kezdve a Feng Shui nagyjából ezer alapszabályával, folytatva a használhatósági kritériumokkal, a megközelíthetőségi szempontokkal, a parkolási gondok feloldásával, a rakodási lehetőségekkel és a fenntartás várható költségeinek átszámolásával. Jobb ezeket előre tisztázni, mint később sírni miattuk. 

És nem mondom, hogy sok lehetőségem maradt. Nagyjából 8 háztömbre és ezeken belül kb. 800 lakásra redukálódott végül a keresési zóna. Ez nagyon-nagyon szűk keresztmetszet, ha valaki megfelelő bérleményt keres. 

Az előző műhelyhez képest mire ügyeltél még? Jöttek-e új szempontok?


Hogyne! Többek között a sokat emlegetett és rettegett fizetős parkolási zóna. Mára ez az önkormányzatok legolcsóbb bevételi forrása lett, ezért igyekeznek minden négyzetcentimétert hasznosítani. Aki könyvkiadással és művészeti tevékenységgel foglalkozik, az viszonylag ritkán engedheti meg magának, hogy napi 2-3000,- Ft-ot dobáljon a pénznyelő gépeikbe. Szép-szép a tömegközlekedés környezetvédelmi szempontok szerinti preferálása, de 50-100 kg-s könyvcsomagokat nem lehet buszon szállítani és a nagyméretű képek sem férnek fel a zsúfolt járművekre. Sőt kerékpárral sem szállíthatóak!

A 8 háztömb az a zóna, ahová megkaphatom az ingyenes parkolási engedélyt, mert ezen belül található a lakásom is. 

Aztán a régi műtermem egy zajos főút mellett állt. Az évek folyamán rájöttem, hogy jobb lesz egy olyan hely, ami a főútvonallal párhuzamos, jó közlekedésű utca, de csendesebb részre lehet kinyitni az ablakokat.

Miként érzed magad az új helyen?

Egyre jobban. A hátulütője a sok szempontnak és a szűk keresési területnek, hogy három hónapos keresés után egyetlen dologban kompromisszumot kellett kötnöm. Fura módon átnézve a füzetemet ez a kritérium nem is szerepelt benne. 

A lakást - amit találtam műteremnek - előttem 3 diák fiú bérelte. Sose takarítottak és rettenetesen lelakták a helyet. A főbérlőt egyszerűen nem érdekli a helyiségek állapota, csak azt szeretné, hogy valaki rendesen fizessen neki. 

Amikor megláttam egy esős délután már tudtam, hogy ez a hely egy csiszolatlan gyémánt. Minden benne van, amire szükségem van. Megfelel a Feng Shui alapszabályainak, a saját asztrológiai kritériumaimnak és az önkéntes segítőimnek is sokkal jobb körülményeket tudok biztosítani. De borzasztóan sokat kellett csiszatolni, festeni, szépíteni és alakítgatni. 

A jó energiák jó energiát vonzanak és bár pokolinak tűnt a rám váró munka, rengeteg segítséget kaptam. Ezúton is köszönöm annak a pár embernek, akik végig kitartóan és önzetlenül dolgoztak mellettem. 

Tudom, most sokan azt kérdezik, hogy mi értelme van több heti munkát és rengeteg pénzt áldozni egy bérleményre. 

Mert amint elkészültünk, egyetlen nap alatt kétszer annyi értékben jött megrendelés, mint amennyibe összesen került a felújítás. Számomra a Feng Shui a megfelelő áramlásról, az áramoltatásról szól. Nagyobb lett a rend körülöttünk, a koszba ragadt energiák (elementálok) felszabadulhattak és a friss energia új és kedvező teret nyitott. 

Mesélnél egy konkrét alkotásodról, amiből még életszerűbbé válik mindez?

A régi műhelyben töltött utolsó nyugodt hónapban találtam ki hogyan tudnánk minőségi nyomatokkal, kis szériában készült mandala képeket készíteni és forgalmazni. Ennek technikáját több segítőmmel szépen ki is dolgoztuk, el is kezdtük csinálni. 

Ezek közül az egyik a „Bőség – siker – gyarapodás” energiáját hordozó mandala. Minden mandalát szépen megszerkesztünk, színtani, szimbológiai, energetikai és Feng Shui szabályok szerint, de a konkrét működését a valóságban kell kitapasztalni. 

Több gyors visszajelzés érkezett és a magam tapasztalata is ezt mutatja, hogy ez a mandala megfelelően tisztított térben, az eredeti szándék szerinti fa elemű területre kihelyezve annyi megrendelőt és munkát hoz, hogy egyszerűen lehetetlen minden felkérésnek eleget tenni. Ez egy olyan időszakban, amikor folyamatosan növekvő munkanélküliségről, gazdasági válságról és csökkenő keresletről szólnak a hírek, igen szép eredmény. 

Az elmúlt 3 év milyen szakmai eredményeket hozott?

A legjelentősebb eredmény kétségtelenül a cégünk 10 éves történetének legsikeresebb és remélem végre nemzetközileg is elismert munkája az „Energiát adó mandalák – Öröknaptár”. Ez egy világviszonylatban is egyedülálló, gyönyörű kiadvány. A munka nagyságára jellemző, hogy négyen dolgoztunk rajta majd egy évig. Ez a projekt végig a régi műhelyben alakult, abban az inspiratív közegben találkoztunk. Előtte sose kaptunk ekkora elismerést semmilyen munkára. Mind a vásárlók, mind a kereskedők részéről folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések. 

A kiadói gyakorlat azt mutatja, hogy a megjelenéskori felfutás után meredeken esni kezdenek az eladások, végül megszűnik a kereslet a kiadványokra. Az „Energiát adó mandalák – Öröknaptár” esetében ez úgy alakul, hogy a kezdeti erős kereslet három éve töretlen. Egyik nagykereskedő partnerünk azt mondta nekem, hogy bár fiatal vagyok még, de úgy látja, előbb fogok nyugdíjba menni, minthogy a mandala naptárunkat kivonnák a forgalmazásból. 

Emellett az elmúlt három év alatt: 

- elkészítettem eddigi életem legjobb képeit, 
- megtanultam az ikonfestés technikáját, amit nagyon régen szerettem volna, 
- a mandala öröknaptár mellett 3 másik grafikai könyvet is készítettem, 
- 4-5 különböző helyről kaptam felkérést, hogy állítsam ki a mandala képeimet. Különböző okokból nem éltem egyik lehetőséggel sem. Ezért ez ügyben maradt némi lelkiismeret-furdalásom. 

Mivel foglalkozol mostanában?

Rengeteg ötletem van új képekhez. Többet vázlatok szintjén előkészítettem már. Szeretném a folyamatosan áramló megrendelések mellett végre elkészíteni azt a kiállítási anyagot, amivel bátran kiállnék egy önálló kiállítás keretében a nagyközönség elé. Ez az, ami régen várat magára. A könyveim alapján sokan ismernek, de a kiállítási anyag elkészítése és tárlat formájában való bemutatása egy teljesen új kihívás. 

Milyen újdonságokat készítesz?

Szeretném, ha az egyedi festésű, asztrológiai és Feng Shui mandalák mellett, amit tényleg csak kevesen engedhetnek meg maguknak, több kis példányszámban sokszorosított, gyönyörű és működő mandalát tudnánk készíteni. Az eddig komoly sikert aratott „Égi áldás és védelem” energetizáló mandala mellett, amit 6. Segítőkész emberek, utazás (észak-nyugat, fém elem) területre készítünk és a már emlegetett „Anyagi bőség-siker-gyarapodás”, 4. Gazdagság, siker (dél-kelet, fa elem) területre való mandala mellett, végre meg tudnánk csinálni a sokak által keresett 3-as egészség és 2-es szerelem-házasság területre alkalmazható mandalákat is. 

Első nagyobb nemzetközi munkák is folyamatban van. Különböző Apple alkalmazásokra (iPhone, iPad) letölthetővé tesszük egyelőre magyar és angol nyelven az „Energiát adó mandalák – Öröknaptár”–t, amit később szeretnénk még bővíteni. Mivel ezen a téren egyáltalán nincs még gyakorlatunk ez nagy kihívás, ami nagy lehetőségeket rejt, tehát érdemes rajta dolgozni. 

Mit ajánlanál annak, aki üzleti vállalkozásba kíván kezdeni?

Először is, hogy mielőtt milliós befektetésekről, beruházásokról és átalakításokról dönt, hívjon gyakorlott, az üzleti életben is jártas Feng Shui tanácsadót. Ő pár perc alatt fel tudja mérni, hogy milyen energiák vannak jelen a térben, mit hozhat rövid és hosszú távon. Át kell gondolni, hogy mennyi munkát, idegességet és anyagi veszteséget okozhat egy elsőre kedvezőnek tűnő, mégis rossz energetikájú üzlet-, iroda- vagy gyártelep, és mennyi előnnyel járhat egy okosan kiválasztott, kedvezően berendezhető, jó alapadottságokkal rendelkező tér.

Sokan ezt hiszik minden hiba korrigálható a keleti kegyszer-vegyszer árusoknál kapható olcsó műanyag „korrekciós eszközökkel”. Hát sajnos ez egyáltalán nem igaz, ez a balgaság nagyon csúnyán visszaüthet.

Magam tapasztalatából csak azt mondhatom, hogy 12 éve napi szinten foglalkozom a Feng Shui elméletével és gyakorlatával. Számtalan példát, esetet ismerek mind a saját, mind más emberek életéből, és jól használom az iránytűt is. Mégis hívok tanácsadót, mert egyrészt a maga dolgaira az ember természetéből adódóan vak, másrészt könnyű belesni valamibe egy jobb ingatlanügynök vagy a jó szándékú ismerősök rábeszélése folytán, esetleg egy szép napos hétvége balzsamos hangulatában. 

Lehet, hogy valaki azt hiszi egy raktári állvány vagy egy szép íróasztal ára sok a tanácsadó munkájáért, de ez a fajta spórolás bizony már az első hónapban komolyan megbosszulja magát. A rossz hely mindig rosszul fog menni, bármilyen designer - belsőépítész is alakítsa ki a legújabb divattrendek szerint. Az ott dolgozók idegesek, kedvetlenek vagy ellenségesek lesznek, az üzletmenet folyamatosan akadozni fog, rosszabb esetben a Magyarországon egyébként is nagyon gyakori hatósági problémák fogják súlytani. Ezek ellen egyetlen védekezési lehetőséget ismerek és ez a jó Feng Shui szerinti választás, az átgondolt, gyakorlati- és energetikai szempontok szerinti döntés. 

Az elmúlt bő évtized alatt sem csillapodik a kezdeti csodálkozásom, hogy ezek az évezredes megfigyelésekre épült alapelvek mennyire hatékonyan alkalmazhatók a mai „modern” életünkre. Az alapok semmit sem változtak, csak a díszletek. Azóta minden nap tapasztalom, hogy a világ szabályok szerint működik és nem a sors vet kényére-kedvére. Nem lutri a választás, hanem felmérhetők a vektorok, a részletek precíz megfigyelésével láthatók merre mutatnak az irányok. Akinek van erre szeme, az láthatja. 

Ezért hívok mindig szakembert. Aki jelen esetben a testvérem!

Halzer Dorottya
okl. Feng Shui konzultáns-szakíró-tanár
Tel: 06-20-942-7748
www.afengshui.hu
 
Következő >