Tanácsadás | A Feng Shui | Bemutatkozás | Szeminárium | Tapasztalatok | Rendelés | Fórum
 
 

Energiát adó mandalák

Égi áldás
Isteni védelem

Anyagi bőség
Pénzügyi siker, gyarapodás

Tovább

Online tanácsadás 

Itt a lehetőség arra, ha bármily személyes kérdése van a Feng Shui-val kapcsolatban feltegye.

Halzer Dorottya Feng Shui tanácsadó személyesen válaszol .
 
Írja meg kérdését fórumunkba és amint lehetőség van rá részletes, pontos választ kap.
 

 

Személyes tapasztalatok és cikkek a Feng Shui kapcsán
Feng shui az alkotóműhelyben

 Halzer Györgyi régi ismerőse a Feng Shui Magazin hű olvasóinak, hiszen 2007. elején már olvashattak egy vele készült riportot. Mégis mi az oka, amiért ismét Vele beszélgetek? Az, hogy még pontosabb képet kaphassunk arról, miként alkalmazható a mindennapok üzleti gyakorlatában a Feng Shui évezredes tudománya. Továbbá, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, miszerint örökre és véglegesen be lehet valamit rendezni a Feng Shui szerint.

Mi késztetett arra, hogy a korábban nagyon szépen és a Feng Shui szabályai szerint kedvezően berendezett műhelyedet otthagyjad?

Pár hónappal a költözés előtt minden nap, amikor bementem a műhelybe, az motoszkált a fejemben, hogy ez a hely már túl hangos, túl meleg és egyáltalán, valahogy nem olyan jó már benne lenni. Mintha kezdene kivetni magából. De ettől függetlenül a jól energetizált térbe egyre csak jöttek a megrendelések, az új munkák, az új ötletek és a költözés gondolatát folyamatosan el kellett vetnem. 
Tovább...
 
Feng Shui a könyvelőirodában

Csiga Zsolt, a Smallsnail kft. ügyvezetője, az az ideális ügyfél, akiről minden Feng Shui szakember álmodozik. Hiszen, amint elhangzanak a javaslatok, ő már a megfelelő építőipari szakembereket hívja és nekilát a kapott javaslatok gyakorlati megvalósításának. Most arról beszélgetek vele mi is áll mindennek hátterében, mit jelent a cége sikere és a személyes sorsa tekintetében a térrendezés.

Miként alakult szakmai múltad? Hogy lettél könyvelő?

Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor megszületett az elhatározás 2000-ben, mialatt a belvárosban sétálgattam. Az ember élete során többször felteszi magának a kérdést, hogy merre menjen tovább. Én is ezt tettem, s ekkor jött egy belső hang, hogy válasszam a könyvelést. Természetesen ekkor már édesanyám is könyvelt, így ez tűnt logikusnak is. Van, aki hallgat a belső hangra, van, aki nem. Én megtettem, s jól döntöttem.

Tovább...
 
Feng Shui a Brnoi étteremben Szegeden

Dudinszky Nóra - régi kedves ügyfelem és tanítványom - a Brnoi étterem ügyvezetője Szegeden. Ő mesél konkrét tapasztalatairól, melyben üzleti és magánéleti részek is helyet kapnak. 
 
Én akkor kezdtem feng shui-val foglalkozni,amikor egy működő étteremnek lettem majdnem, hogy véletlenül az ügyvezetője.
 
Kicsit megijedtem a feladattól. De tudtam ez az, amit szeretnék csinálni és miután 1 évig üzletvezető voltam ebben az étteremben, így azt gondoltam,sok minden nem változik,hisz eddig is szívem-lelkem adtam ebbe bele.
 
Véletlenül olvastam az interneten egy cikket egy dunaszerdahelyi étteremről, akik feng shui szakértőt kértek fel az ő éttermük felújításához. Úgy gondoltam ez nekem is jó lenne, mert hiszem azt, hogy a harmónia fontos, főleg egy vendéglátó helynél…
Tovább...
 
Feng Shui az autószervízben

Herendi Ferenccel, a Mandala holisztikus autószervíz tulajdonos-vezetőjével, beszélgetünk a X. kerület egyik fő kivezető útján lévő több száz négyzetméteres műhelyében, mindarról a gyakorlati tapasztalatról, melyet a Feng Shui tanácsadás óta eltelt rövid fél év alatt szerzett. És bármily rövidnek is tűnhet a szkeptikusoknak ez az idő, az eredményekről olvasva, talán még ők is elgondolkodnak, hogy lehet ebben az egészben azért valami!

Miként esett a választásod pont erre a műhelyre?
 
Teljesen „véletlenül” a műhely a 82/c. alatt helyezkedik el. A számmisztika szerint a nyolcas a végtelen lehetőségek és a pénz száma. A kettes maga a kettősség, ami szintén jellemző a műhelyre.
Tovább...
 
Mélyből újra a siker útjára

Halzer Dorottyát személyesen ismerem és mind szakmailag, mind emberileg hiteles embernek tartom. Azt hiszem ritka a mai világban, hogy valaki szívvel-lélekkel hisz abban, amit csinál, és komoly szakmai tudással és hihetetlen gyakorlati tapasztalattal műveli.

Dorottya a Feng Shui-t rendszerként mutatja be, felhívja a figyelmet, hogy mi okozza a rendszer diszfunkcionális működését. A cél az, hogy a diszfunkciót megszűntetve visszaállítsuk a természetes harmóniát, ami ezután tudja jótékony hatását kifejteni és a kedvező energiarezgést beindítani. Ez az eredete a környezetünkben zajló pozitív változásoknak.
Tovább...
 
Feng Shui a tatabányai Véda Szigete szépség-egészség szalonban

Kardalus Dóra – az egyik leghűségesebb Feng Shui Fórum olvasó és régi kedves tanítványom - mesél konkrét üzleti és otthoni tapasztalatairól.

Mit tudhatunk a Te életutadról? Hogyan kapcsolódik össze a szépségipar a spiritualitással és az ezotériával mindebben?

Már kisgyermekkoromban is érdekelt mindenféle ezoterikus téma. Számtalan könyvet gyűjtöttem be az évek során és próbáltam elmélyedni bennük. Kamaszként már foglalkoztatott az asztrológia, a kineziológia, a grafológia és a Feng Shui tudománya is. 

Ám, akkoriban még nyilvánvalóan nem értem meg arra, hogy komolyabban is elsajátítsam ezen tudományok csínját-bínját, ezért csupán kedvtelésből foglalkoztam velük. Évek múltán, ahogy egyre több tapasztalatot szereztem, és egyre inkább éreztem egyértelműnek a spirituális úton való haladást, úgy vált hivatásommá az embereknek való segítségnyújtás.

Tovább...
 
Megoldás a súlyos lakáshitelre

 Már évek óta ismertem a Feng Shui-t. Sok mindent olvastam róla, de a sok ellentmondó információ eléggé összezavart. Az alapelveit ugyan kezdtem nagyjából érteni, de csak nem akart összeállni az egész. Őszintén szólva, amit az egyik könyv ajánlott, azt a másik éppen nem javasolta. Így aztán csak gyűltek a különböző szimbólumok a lakásombabn, de hiába kísérletezgettem, hol volt eredmény, hol nem. Emellett egy csomó kérdésemre egyáltalán nem találtam a választ a könyvekben, magazinokban, interneten.

Mikor új lakásba költöztem, úgy döntöttem profihoz fordulok. Ekkor kértem tanácsadásra Dorottyát.

Többek közt az anyagi helyzetemen szerettem volna javítani, mert a lakásvásárlás miatt jókora adósságot halmoztam fel.

Tovább...
 
Feng Shui a kecskeméti thai masszázs-szalonban

Mostani beszélgetőpartnerem dr. Katusné Czirkó Klára, a kecskeméti Ban Sabai thai masszázsszalon tulajdonosnője. Érdekes hatása az újságnak, hogy éppen a Feng Shui Magazin egyik számát olvasgatva jutott arra a döntésre, hogy a szalon még barátságosabb hangulatúvá varázslásához és jövedelmezőbbé tételéhez Feng Shui tanácsadót hív.

Miként is történt mindez a gyakorlatban?

Magamról elmondhatom, hogy nyitott vagyok mindenféle ezoterikus témára. Néhány éve már elolvastam egy-két Feng Shui témájú könyvet, amit már akkor is nagyon érdekesnek, ugyanakkor kissé misztikusnak és bonyolultnak is találtam. Éppen ezért akkor ennél többet nem is foglalkoztam vele.
Tovább...
 
Önismereti tréning - otthon

Érdeklődésem régóta meg volt a Feng Shui iránt, és az olvasottakat vegyítve a saját megérzéseimmel, sokáig kísérleteztem, hogy kisebb átrendezéssel, tárgyak áthelyezésével milyen eredményt érhetek el.

Ezek viszonylag rövid ideig tartó változások voltak, több-kevesebb sikerrel. Ami már akkor is zavart okozott, hogy szinte minden könyvben mást írtak erről a témáról. Elhatároztam, hogy szeretnék ennek a végére járni, és végre “egy irányzatnál” kikötni, ami viszont élhető is a mindennapokban.
Tovább...
 
Feng Shui a dunaszerdahelyi étteremben

Dunaszerdahely neve ma tragédiát idéz sokak számára. A következő beszélgetésben Andrea és Tamás Gdovin sikerük történetét osztja meg velünk a Feng Shui alkalmazásáról. Reméljük mindez hozzájárul, hogy új minőségben gondoljunk e városra!

Hogyan született meg az elhatározásotok, hogy az éttermeteket Feng Shui szempontok szerint alakítsátok át? Különösen abban a formában, hogy ehhez magyar szakembert hívjatok és ne önállóan lássatok hozzá?

2008. tavaszán már láttuk, hogy az a hely, ahol addig üzemeltettük az éttermünket már kicsi a számunkra. Ekkor kezdtünk keresni egy nagyobbat. Majd pedig szeptemberben már át is költözködtünk a jelenlegi helyre.

Tovább...
 
Feng Shui- óriási segítség

Azt mondják, hogy mindent előbb kezdek el, mint mások. Én úgy érzem, hogy mindent a maga idejében teszek. Talán néha mások vannak lemaradva.
 
13 éves voltam, amikor az első Pránanadi tanfolyamot elvégeztem, majd utána folyamatosan egészen a 6.szintig jutottam. Ekkor már rengeteg ezoterikus könyvet olvastam és az ezotéria sokágávalmegismerkedhettem, melyekből legjobban az auralátás érdekelt.
 
15 évesen hallottam először a Feng Shui-ról is. Emlékszem, hogy teljesen elutasítottam és azt gondoltam róla, hogy ez valami olyan kitalált dolog, melyet az unatkozó, gazdag emberek csinálnak. Teljesen feleslegesnek gondoltam.
Tovább...
 
Feng Shui a gyorspékségben

 Szeker Annamária ízig-vérig modern, harmincas nő. No nem a plasztikázott, agyon szoláriumozott, „trendi-pláza” formában. Hanem, aki dolgozik, gyermekeket nevel, tanul, önálló üzletet vezet. Mindezt pedig egymaga. Arról beszélgetünk, hogy miként alakult eddig élete és ebben milyen szerepet kapott a Feng Shui tudománya. 

Végzettségem szerint nyomdász vagyok. Még kéziszedőként ólommal tanultam a szakmát. Első munkahelyemen azonban már számítógéppel kellett dolgoznom. Mindig munka mellett képeztem magam. Érettségi után igazgatói engedéllyel egyidejűleg végeztem a nyomdai fényképész és nyomdaipari technikus iskolát. Nagy megterhelést jelentett 2 éven keresztül, ám még a mai napig is elégedetten gondolok e teljesítményemre - mondja látható büszkeséggel arcán Annamária.

Tovább...
 
Tanulás felnőttként

Ez a téma már viszonylag régen megérintett, emlékeim szerint 8-10 évvel ezelőtt. Akkor került az első Feng Shui könyv a kezembe. Vicces, de egy fiú barátomtól kaptam születésnapomra ajándékba.

Elolvastam és nagyon érdekesnek találtam, de túlságosan bonyolultnak, ráadásul voltak a könyvben számomra egymásnak ellentmondó dolgok.

Utána következett egy kis csend, valahogy eltért az utam.

Tovább...
 
Feng Shui a thai masszázsszalonban

Molnárné Erikával, a Lian Thai Massage & Spa tulajdonosnőjével, immár a második megnyíló szalonjában beszélgetünk. Mint az üzlet vezetője személyesen osztja meg gyakorlati tapasztalatait a Feng Shui alkalmazásáról.

Immár a második thai masszázs szalonodat nyitottad meg. Hogyan választottál? Közrejátszott ebben a Feng Shui tudománya terén szerzett tapasztalatod?

Már korábban is terveztük, hogy nyitunk még egy szalont. Azonban semmi esetre sem szerettük volna ezt elkapkodni, sietősen rosszul dönteni. Az üzlethelyiséget valójában teljesen véletlenül találtam. Egész egyszerűen eltévedtem. Eközben fedeztem fel a kiadó táblát a bolt kirakatában. Szerelem volt első látásra!
Tovább...
 
Feng Shui egy kis lakásban

A Feng Shuival néhány éve találkoztam először, mikor kaptam egy erről szóló könyvet.

2011-ben miután beköltöztem a kis lakásomba, kértem e könyvnek az írójától egy személyes tanácsadást.

Maga a tanácsadás elég gyorsan lezajlott. Alig 2 óra alatt. Akkor egy rövid ideig (kb. 2-3 hónap) érezhető is volt ennek hatása. Kisebb változások is érzékelhetőek voltak. Bár nagyon úgy tűnt, hogy amit az emberek javarészt manapság is gondolnak, hogy sok kis apróságot kell kitenni a különböző területekre, ez a lényeg.

Tovább...
 
Feng Shui a thai masszázsszalonban

 Molnárné Erikával, a Lian Thai Massage & Spa tulajdonosnőjével, a VII. kerület egyik forgalmas utcájában, a Zsinagóga szomszédságában lévő szalonjában beszélgetünk. Mint az üzlet vezetője személyesen osztja meg gyakorlati tapasztalatait a Feng Shui alkalmazásáról.

Mi motiválta a választásodat, hogy egy thai masszázsszalont hoz létre Budapesten?

Amikor párommal először jártunk Thaiföldön, rabul ejtett a hely varázsa. A mosoly, a felszabadultság, az emberek végtelen kedvessége, bája és természetesen az időjárás. Őszintén elgondolkodtunk, hogy élhetnénk akár ebben az országban is. Ám, gyermekeink már nem 2-3 évesek, hogy olyan könnyen vegyék az elszakadást a barátaiktól, az itthoni környezetüktől. És mint társasági ember, számomra is jelentett volna ez a végén problémát.

Tovább...
 
Változások

Összeszedve a gondolataim, igyekszem összefoglalni mindazt, ami az elmúlt öt évben történt, ugyanis ennyi telt el körülbelül a lakás felmérése óta.

Lakás alaprajz

Anno 5 éve, amikor eljöttél hozzám, még nem laktam bent a lakásban. Engem izgalommal töltött el, mert fogalmam sem volt, hogy konkrétan mi fog történni. Végül is első saját lakás, a nagy kirepülés a szülői fészekből, mindent tökéletesen akartam csinálni. Igaz csak a szándék sikerült tökéletesre: ), de annyi baj legyen.

Tovább...
 
Feng Shui a High Care szalonban


László Mónika, a Dunakeszin lévő High Care szalon tulajdonosnője. Részletesen mesél nekünk a Feng Shui kapcsán szerzett személyes üzleti tapasztalatairól, élményeiről. Sikereiről, melyben a térrendezés elveinek következetes és folyamatos alkalmazása is hatalmas szerepet kapott. 

Mit érdemes tudnunk a Te életutadról? Hogyan kapcsolódik ez a szépségség ápoláshoz és az ezotériához?

Sokszor kérdezték már tőlem korábban is, hogy miért lettem kozmetikus. Ennek több oka van. Előszöris az adta az alapot, hogy a középiskolában biológia és a kémia voltak a kedvenc tantárgyaim. Ezért akkoriban tanár szerettem volna lenni. Az iskolai évek alatt azonban más lett az érdeklődési területem.

Tovább...
 
Feng Shui és párkapcsolat

A Feng Shuival 1999-ben ismerkedtem meg. Akkoriban sorozatos párkapcsolati problémáim voltak, ezért változtatásokat szerettem volna az életemben.

Részletes, személyre szóló tanácsadást kértem, mivel már 4 éve éltem egyedül társasházi otthonomban, ezért a számomra akkor túl még bonyolultnak tűnő, iránytű iskola alapján.

Könyvekből már ismertem az egyszerűbb Bágua módszert, de ez valahogy nem passzolt a problémáimhoz, nem mutatta meg a lényeget.

Tovább...
 
Feng Shui a hangfejlesztés oktatásban

 
Tóth Zsuzsanna tanár- előadó művésszel az általa oktatott hangfejlesztés-képzésről, valamint zuglói lakásáról, mely egyben tanítási helyszínként is szolgál, beszélgetünk. Őszinte bepillantást enged miként is alakult személyes és szakmai sorsa a Feng Shui megismerése és tudatos alkalmazása által.

 
Miként alakult szakmai múltad? Mivel foglalkozol?

2004. óta foglalkozom hangképzéssel. 2009-ben kezdte a környezetem jelezni, hogy érdemes lenne megosztanom a tudásomat másokkal. Akkor még csak énektanításban gondolkoztam. Azóta az életutam az emberi beszédhang felszabadítása lett. Ha úgy nézem, a torokcsakrával, a szívcsakrával és a gyökércsakrával foglalkozom a legtöbbet. Könnyebb, magabiztosabb hangot segítek előhozni az emberekből, ami által az önbizalmuk megnő. 

Tovább...
 
Örömteli sikerek

 A Feng Shui mindig is foglalkoztatott, az elmúlt 10 évben sokat olvastam e témában, Könyveket vettem. Sőt, még egy tanácsadó segítségét is kértem. Ám valahogy a változások és eredmények csalódást okoztak. Ez elég elszomorító volt számomra, mert belül mást éreztem. És akkor egy nap elolvastam egy cikkedet és egyből éreztem Te általad megismerhetem a Feng Shui lényegét. És így is volt!

Megvettem a könyvedet és azt gondoltam elég, ha pontosan követem az általad leírtakat és persze megspórolom a személyes konzultáció árát. Hát tévedtem, mert a könyved nem személyre szabott! Így hozzád fordultam segítségért- kerül amibe kerül, hiszen az életemről van szó. Köszönöm szépen, amiért eljöttél hozzám és megmondtad a lakásban látottak alapján mik azok a lelki folyamatok, melyek pillanatnyilag bennem zajlanak, hol tartok és hogyan tudok tovább lépni a pozitív változások érdekében. Mi az, ami a fejlődésemet szolgálja és melyik életterűletekre kell odafigyelnem.

Tovább...
 
Feng Shui az építőiparban


Marton Erik régi kedves tanítványom. Személyes példája megismertet minket azzal, hogy micsoda változásokra vagyunk képesek emberi, szakmai szempontból egyaránt. Továbbá feltárul miként is kap ebben szerepet a Feng Shui ősi tudománya. 

Emlékszem a tanfolyam első perceire, mikor Erik bemutatkozásként röviden csak annyit mondott, hogy hosszú évek házassága után a felesége beadta a felmondását. Mára ez a szűkszavú férfi egy nyitott emberré érett. A legideálisabb riportalannyá, aki kérdések nélkül beszél önmagáról és sorsának állomásairól. Melyben hatalmas szerepet játszik immár tudatosan a Feng Shui tudománya is.

Hogy miért a Feng Shui? Miért lett az Életem egyik vezérfonala? Mert az Eget köti össze a Földdel. A szellemi ismereteimet és a több, mint 5.000 éves tapasztalatot tudom hasznosítani a mai, gyakorlati életemben.
Tovább...
 
Új utakon

 Pontokba szedem az eddigi tapasztalataimat:

- kb. egy hónapja nem eszem disznó, marha ill. csirkehúst és nem azért, mert erőszakolnám magamat - egyszerűen nem kívánom. (Korábban egyetlen napot sem bírtam hús nélkül !)

- amióta eltüntettem és elajándékoztam egy tárgyat a konyhából, ami számomra a halált szimbolizálta, megjött a kedvem a főzéshez és csinálom is

 

- virágzik a kreativitásom: az üres költözésre váró dobozokkal körülvéve karkötőket tanultam meg csomózni és keresztszemes mintákat hímezek.

Tovább...
 
Feng Shui a céges tréningszervezésben

 Az általam üzemeltetett on line vonalon naponta rengeteg Feng Shuihoz kapcsolódó kérdést kapok. Egy különösen feltűnő levél írója, Dr. Gothárd Csaba, mostani beszélgetőpartnerem. Nagyon tömör fogalmazásából nemcsak az tűnt ki, hogy mindezidáig nem sok kapcsolata lehetett a tér-rendezés művészetével, hanem az is, hogy olyan ember, aki a szavak hatalmának hódolója.

Tovább...
 
Gyógyító energia

 Szeretném elmondani és másokkal is megosztani tapasztalataimat a térrendezéssel kapcsolatban, melyek nagy-nagy hálával töltik el lelkemet Irántad.
 
Már néhány éve foglalkozom az ezotéria különböző területeivel. 2007. év tavaszán egyik ismerősöm ajánlott feng shui témájú könyvet. Ráébredtem, hogy miért nem tudok akkor már 6 éve tartó súlyos betegségeimből kilábalni.

Tovább...
 
Feng Shui a digitális nyomdában

 Lóránt Mónikával a XVI. kerület egyik legforgalmasabb főútja mellett lévő üzlethelyiségében beszélgetünk. Mint az üzlet vezetője személyesen osztja meg gyakorlati tapasztalatait a Feng Shui alkalmazásáról.

Miként alakult eddig az életed?

 
Műszaki beállítottságú embernek tartom magam. Képesített magasépítő, tűzvédelmi mérnök az eredeti végzettségem és néhány évig aktívan tevékenykedtem e szakterületen a diplomám megszerzését követően. Majd 15 évet töltöttem otthon a négy gyermekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy tétlenkedtem volna. A párommal alapított cégünk fő profilja az építőipar, azon belül tetőszerkezetek készítése és javítása. Az ő munkáját segítettem az építőipar fejlődését nyomon követve.
 
Tovább...
 
Lakásbetörés után

 A Feng Shui tanácsadás nagyon sokat jelentett számomra. Különösen azokban a nehéz napokban, amikor sajnos illetéktelenek behatoltak a lakásomba, szétdúlták rendemet, elvitték az összegyűjtött kedves tárgyaimat.

Úgy éreztem nem tudok semmihez sem hozzányúlni, ott marad a szoba közepén a fiókok és polcok kiborított halmaza.

Hiányzott az anyámtól örökölt ezüsttálca, ami elengedhetetlen tartozéka volt a karácsonyi dekorációnak.

Nagyanyám porcelán vázája, melybe csak a legkedvesebb virágszálak kerülhettek.

Férjem régi faliórája.

Magamba roskadva ültem.

Tovább...
 
Feng Shui a digitális nyomdában újra

 Lóránt Mónika régi ismerőse a Feng Shui Magazin hű olvasóinak, hiszen 2006. elején már olvashattak egy vele készült beszélgetést. Mégis mi az oka, amiért ismét visszatérünk a XVI. kerület egyik legforgalmasabb főútja mellett lévő üzlethelyiségben? Az, hogy még pontosabb képet kaphassunk arról, miként alkalmazható a mindennapok üzleti gyakorlatában a Feng Shui évezredes tudománya.
Tovább...
 
Családi fészek melege

 A Darvas család nevében szeretném megosztani másokkal is élményeinket, tapasztalatainkat, ami az elmúlt másfél évben a Feng Shui-n keresztül gazdagította az életünket.

 Párommal mindketten olvastunk már a térrendezés tudományáról és amikor kilátásba került a lakás vásárlása és berendezése, egyértelmű volt hogy segítséget kérjünk egy profi szakembertől, hogy az új otthonunkban - minden a helyén legyen - már a költözés után.
Tovább...
 
Feng Shui: Sikerekről és kudarcokról kendőzetlenül

 A legerősebb tabuként kezelt témák egyike ma Magyarországon: a pénz. Éppen ezért alig akad élő magyar ember, aki őszintén merne beszélni pénzügyi helyzetéről, vállalkozása alakulásáról. Ez még tetéződik azzal, hogy ha ebbe belevesszük a Feng Shui ősi tudományát, annak gyakorlati alkalmazását, társadalmi megítélését, akkor szinte a minimálisra csökken a riportra vállalkozó alanyok száma. Ezt érdemes tudni elöljáróban, hogy méginkább értékelhessük a következő beszélgetés mély, őszinte mondatait, a helyzet leplezetlen feltárását.
 
Tovább...
 
Feng Shui az extrém sportok világában

 Posár Évával, a Nagy Kékség különleges sportok boltjának vezetőjével, a Feng Shui szabályok szerint már átalakított üzletben beszélgetünk. Mivel jómagam évek óta búvárkodom, innen köztünk a régi ismeretség és a tegező viszony.

Tovább...
 
Feng Shui az ügyvédi munkában

 Dr. Buzás Erika ügyvédnővel, a budapesti V. kerületben lévő, Ausztria Ház egyik modern kialakítású irodájában beszélgetünk a Feng Shui-val kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Arról, hogy miként is tudta - a Feng Shui tanácsadás révén- ő személyesen e több ezer éves hagyománnyal rendelkező tudományt a mai magyar körülmények közt hasznosan alkalmazni.

 
Tovább...
 
Feng Shui az autómosóban

 Darvas Viktorral, a Kerepesi út - Hungária körút kereszteződéséhez közeli benzinkút shopjában beszélgetünk. A Feng Shui elvek szerint nem rég kialakított autómosó történetéről és személyes tapasztalatairól.
 
Sokak számára talán meglepő, hogy attól, mert férfi vagyok fontos tényezőnek tartom a Feng Shui-t. Jóval többnek és másnak, mint szimpla női praktikának. Egy férfi számára, így nekem is, fontos a szellemiekkel való foglalkozás. A Feng Shui is szellemiséggel átitatott tudomány. Akár férfiak vagyunk, akár nők, mindannyiunkban él a harmónia utáni vágy és a törekvés. Ezt szeretném elérni mind a magánéletemben, mind az üzleti vállalkozásomban. Mivel autómosót üzemeltetek, én itt tudom a Feng Shui-t a gyakorlatban alkalmazni.

Tovább...
 
Feng shui az irodában

Kató Tiborral, a Kató Exploit kft. vezetőjével és üzlettársával, Fülöp Attilával az Asia Centerben lévő irodájukban beszélgetünk.

Az épületről sokak számára azonnal a Feng Shui ugrik be, hiszen a megnyitása előtt hosszan cikkeztek arról, hogy e tudomány tanait már a tervezésénél figyelembe vették. A választásotok is ezért esett az itteni irodára?

Valójában nem, jóval praktikusabb okok miatt döntöttünk így. A cégünk internetes és közvetlen parfümkereskedelemmel foglalkozik. Mivel partnereink java része az Asia Centerben található, ezért indokolt volt, hogy mi is ide költözzünk. Továbbá, mindkettőnk lakhelyéről könnyen és egyszerűen megközelíthető. Arról már csak a tanácsadás során Tőled hallottunk, hogy az épület tervei valóban Feng Shui szerint készültek. Aztán a tervektől eltérően nem az apa épület épült fel elsőként, hanem a keleti fiú szárny, és a nyugati lány rész. Érdekes volt megtudnunk, hogy asztrológiailag számunkra az előnyösebb nyugati részben választottuk ki jövendő irodánkat.

Tovább...
 
Feng Shui a virágüzletben

 Polgár Magdolnával nem rég megnyitott virágüzletében beszélgetünk a Feng Shuiról és tapasztalatairól.
 

Évek óta érdeklődöm az ezoterikus témák iránt. Ám 2004. februárjában találkoztam egy olyan személlyel, aki tovább ösztönzött a szellemi útkeresésben. Korábban jártam asztrológusnál, aki megerősített abban, hogy kiváló képességekkel rendelkezem, érdemes hát aktívan tanulnom is. Így kezdtem bele a számmisztika és a tarot rejtelmeinek elsajátításába. Mindemellett nagyon érdekelt a Feng Shui. Számtalan szakkönyv elolvasása után fordultam szaktanácsadóhoz. Így sikerült berendeznem a lakásomat és természetesnek tartottam, hogy az új üzlet kialakításánál is gondot fordítok e tudomány szabályaira.

Tovább...
 
Feng Shui a bioboltban

 Vági Judittal és Vaskó Gabriellával, a Gyöngyforrás bio-és ajándékbolt tulajdonosnőivel, a XIII. kerületi Római kert lábánál lévő üzletükben beszélgetünk.Tyúk vagy a tojás… Hogy alakult nálatok a helyzet? Az üzlet volt meg elsőként vagy az a tevékenység, mellyel szerettek volna foglalkozni?

Judit: - Mindketten nyitottan és érdeklődéssel figyeljük a mások által ezoterikusnak nevezett dolgokat. Azonban a magam életében tapasztaltak indítottak a biobolt nyitás ötletéhez. A candida problémám kapcsán érett elhatározássá mindez és váltottuk tettekre közösen Gabriellával.

Tovább...
 
Feng Shui a szépségszalonban

 Szabó Judittal, a dr. Juga szépségszalon üzletvezetőjével, a VII. kerületi Szentkirályi utcában beszélgetünk arról mit is jelent a gyakorlatban a Feng Shui alkalmazása, immár évek távlatából szemlélve e térrendezési módszer hatását mit is tapasztalnak.

Ez az üzlet hosszú múltra tekint vissza. Volt itt már természetgyógyász stúdió, mely nehézségekkel küzdött és más egyéb tevékenységet is végeztek, hasonló problémákkal. Körülbelül 4,5 évvel ezelőtt új szakaszába lépett az üzlet, ám a bevétel nagyon nagy hullámzást mutatott, igazán sosem érve el a remélt mértéket. Emellett az alkalmazottak folyamatosan cserélődtek, nem alakult ki egy valóban összeszokott gárda.

 

Tovább...
 
Feng Shui a nyelvtanárnő otthonában

 Tímeával, aki angoltanár- tolmács és fordító egy személyben – egy budai, sokemeletes társasházi lakásban beszélgetünk.

Mint sok magyar vállalkozónak, nekem a munkahelyem egyben az otthonom is, hiszen itt készülök fel az óráimra, javítom a dolgozatokat. Ha pedig olyan megbízást kapok, akkor itt végzem a fordítást is. Már a lakás vásárlásakor is elsősorban arra kellett figyelnem, hogy e két funkciónak egyaránt megfeleljen az új lakóhelyem. Nem beszélve a közlekedési lehetőségekről, a lakás áráról és egyéb praktikus szempontokról.

Tovább...
 
Feng Shui télen-nyáron a sportboltban

 Szabó Zsuzsával, a Spin-Out sí, snowbord és szörf bolt tulajdonosával és egyben üzletvezetőjével, a Feng Shui szabályok szerint már egy éve átalakított üzletében beszélgetünk. Ennyi idő távlata elegendő, hogy megmutatkozzon miként is alakul a vállalkozás működése, ha a térrendezés tanait következetesen alkalmazzák.

 

Miként alakult az Ön személyes sorsa?

Eredeti szakmám védőnő. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, segíteni életük kedvező alakulását. Ám nem vagyok híve a gyógyszeres kezeléseknek. Ezért inkább gyógyteákat, természetes kezelési módokat ajánlottam a fiatal mamáknak, már abban az időben is, amikor ez még nem volt akkora divat, mint manapság. Ezen érdeklődésemtől vezéreltetve végeztem el egy komoly, egyéves természetgyógyász képzést. Emellett talpmasszőr képzettséggel is rendelkezem.

Tovább...
 
Feng Shui a műteremben

 Senki sem lehet próféta a saját hazájában - tartja a bibliai mondás. Hát még a saját családjában! Most mégis Halzer Györgyivel, a testvéremmel, beszélgetek arról, hogy ő miként alkalmazza a Feng Shui tudományát a mindennapjaiban, illetve milyen tapasztalatokat szerzett ezzel kapcsolatban.

Immár 9 éve annak, hogy gyakorló szinten használom a Feng Shui ősi bölcsességeit. Pontosítok! Ahogy Te magyaráztad nekem: mindannyian alkalmazzuk a térrendezés tanait, csak ki tudatosan a céljainak megfelelően, ki ösztönösen az aktuális problémáit megjelenítve a térben. Tehát jómagam 1999 óta arra törekszem, hogy a térrendezés szabályait figyelembe véve rendezzem magam körül a környezetemet. Továbbá, ezzel összhangban bensőleg is alakítsam önmagamat.

Tovább...
 
Feng Shui a fogtechnikában

 Erdőssi Gyöngyi- vállalkozó, nő és anya. Ám elsősorban a maga útját járó, szabad ember. Olyan éretté váló személyiség, akinek immár fontosabb a saját boldogsága, mint mások véleménye vagy az, hogy minden vitát nyertesként zárjon le.

Számtalan és gyakran keserves, személyes tapasztalat vezetett el addig, ahol jelenleg tartok. És persze tudom, hogy ez is csak egy állomás, ahonnann tovább vezet az utam. Nincs megállás… Ez összecseng a Feng Shui örök változás tanával. Mert az életemet a rengeteg változás, a hullámhegyek és völgyek folyamatos alakulása jellemezte.

Tovább...
 

Keresés

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Alkotóműhely.hu

Látogassa meg testvéroldalunkat is a www.alkotomuhely.hu címen!
A honlap tartalmából:

- Díszítőművészeti mintakönyvek
- Mandala tanfolyamok
- Rendelhető képek és Mandalák

Mandala kalendár